Som nysgjerrig blogger har jeg fått gleden av å møte hele Fredrikstads Marianne Antonsen.

AGAPE, KJOLEBUTIKKEN I GAMLE FREDRIKSTAD

En flott og energisk 41 åring med egen kjole butikk.  Fotograf CopyrightVidarKolstad.jpg  og Vargas møtte Marianne i butikken i selve Gamlebyen i Fredrikstad, en av Norges mest besøkte turiststeder. Hun driver «Agape» som er en kjede som selger ballkjoler, festkjoler og bryllupskjoler.

http://www.vidarkolstad.net/

Hun møter meg presis etter avtale, med et fast håndtrykk og klart blikk treffes vi i de gamle lokalene til «Balaklava Gjestgiveri», som ble bygget i 1810.

Det må være litt italiener i den mørke vakre Fredrikstad damen for hun høres nesten ut som om hun kjefter når hun snakker, og gestikulerer, men smilet er på lur og Marianne er gjestfriheten selv.

Vi går gjennom den lyse og meget vakre butikken som enda har et par timer igjen før den åpner, derfor har vi god tid til å bli bedre kjent med artisten og kjoleselgeren Marianne Antonsen.

Marianne, fortell litt om hvordan du ble butikkeier, og hvorfor akkurat «Agape» kjoler?

Min søster og noen venninner var hjemme hos meg og da hadde jeg noen «Agape» kjoler hjemme, og det var da vi kom inn på muligheten for å kanskje kunne selge de.

«Jeg var på en fest der sjefene i «Agape» og Kathrine Sørland var, og vi kom i prat. Jeg kjenner Sørland fra før, og hun har sin egen butikk i Oslo. Jeg sa til ledelsen i kjeden at de må tenke på meg, om det er aktuelt med en «Agape» butikk i  Østfold. Siden jeg bor rett ved Gamlebyen og butikken havnet her ble det et lett valg. Det er «Agape» jeg bruker på scenen også, så det var ikke så vanskelig valg at det ble kjolebutikk».

– Agape har sin opprinnelse fra Stavanger. Agape betyr uselvisk kjærlighet. Historien startet på Madla i 1985 da gründer og dagligleder Tove- Rudi Tobiassen og hennes mor Inger Johanne Pedersen etablerte en brudesalong i en gammel låve på Madla.

CopyrightVidarKolstad.jpg

«Da ledelsen i Agape sa, «om du vil starte butikk så gjør du jo det». Hæ?, jeg kan vel ikke det sånn uten videre? Jo det kan du sa de, og da begynte ting å skje. Møter i bank osv.»

«Jeg har heldigvis et eget regnskapsbyrå som hjelper meg med det viktigste da jeg er helt grønn mht regnskap, moms og lønn. Jeg  bare må ha hjelp, så enkelt er det.»

Vi setter oss ned inne i et av flere rom i den store kjolebutikken som er et syn for Guder. Skal du noen gang ha en litt penere kjole eller bryllupskjole så er bare lokalene verdt besøket, og ikke minst Mariannes blide ansikt og kyndige veiledning.

Blir det bare kjoler og ikke mer musikk?

«Nei nei, men siden jeg har en datter på fire år og en sønn på 20 år så ble det hektisk å kombinere karriere. Det var 6 år siden forrige plate, da kan det å lage plate godt få vente noen år til.»

 «Jeg var også med i bandet Queen Bees, sammen med Rita Eriksen og Anita Skorgan, samtidig var jeg leder og tillitsvalgt for artister i Norge i 6 år, så det har vært mye annet enn egen karriere. Men det blir mer, sier Fredrikstad-jenta med sitt karakteristiske smil.»

– «Butikken tar tid, jeg har meget dyktige medarbeidere, men jeg føler at butikken trenger meg så derfor er det mere kjoler enn musikk i denne perioden i livet. Det er folk som kommer i butikk for å snakke og handle av meg, da blir det feil å ikke være tilstede for kundene, og det blir mer liv og røre når jeg er her selv. Mindre omsetning, men fornøyde kunder er det absolutt viktigste for meg.»

«En brud som hadde gått ned mange kg før bryllupet hadde kjøpt brudekjole i god tid, ringte og gråt i telefonen av fortvilelse bare dager før begivenheten. Kom igjen med kjolen, så finner vi en ny til deg som passer. Jeg vil løse slike saker på min ujålete- Marianne måte».

Antonsen bretter duker, filer negler, setter på kaffe og snakker på både inn-pust og ut-pust. Bloggeren har mer enn nok med å rable ned stikkord etterhvert som ordene triller ut av den flotte kvinnen, som erter ut av en sekk.

«25 år som artist har lært meg å kjenne mennesker, og det var jeg ikke klar over var en flott måte å kunne bruke i jobben som butikkeier, ikke minst ovenfor kundene. Jeg har møtt alt mulig av forskjellige mennesker gjennom mitt liv som artist, og det er en utrolig viktig erfaring å ta med seg».

» Jeg gikk kanskje litt langt en gang. En dame ønsket en brudekjole som var 2 nr for liten, og ville kjøpe den. Den kan jeg ikke selge deg, sa jeg. Den er for liten og vi må finne en større slik at ikke pupper og alt sammen faller ut. Du kan ikke nekte meg å kjøp denne sa hun. Jo, det kan jeg sa jeg. Det er dårlig reklame for meg, at du går i en kjole som er alt for liten».

Kvinnen gikk hjem uten kjole.»

Det er kanskje slik Marianne er utenfor artist-maska. Dønn ærlig på både godt og vondt. En bra egenskap å være ærlig. Antonsen blir ivrig og gestikulerer når hun snakker om hvor viktig det er å få fornøyde kunder.

FFK I MITT HJERTE

CopyrightVidarKolstad.jpg

Hvilket forhold har du til FFK, Marianne?

Øynene blir store og blanke, og hun begynner å snakke om tiden de spilte inn den siste FFK-låta, og hvor godt den blir tatt i mot når den spilles på hver eneste hjemmekamp på nye Fredrikstad Stadion.

– «Jeg skulle ønske vi beholdt den gamle stadion selv om jeg skjønner at den ble for liten etterhvert, så var det i hvertfall sjel der. Den nye stadion er den flotteste i Norge, og jeg håper de som styrer og bestemmer på gamle FMV har gjort alt de kunne for at alle som er glad i byen og klubben også skal kjenne tilhørigheten som lå i den gamle, men etter hvert falleferdige stadion.» Sier Marianne og peker på en rød vakker kjole med FFK skjerf rundt halsen som dukken er kledd i, og røde sko selvsagt.

«Fredrikstad Fotball klubb står mitt hjerte svært nær, til tross for den nye stadion», sier  hun og ler høyt. «Å få være med å lage musikkvideoen var en stor opplevelse, og en ære å få bli med på. Kjempe artig».

Hva gjør deg skikkelig forbanna Marianne? Misfornøyde kunder?

«Nei, jeg er ikke så ofte sint lengre. Jeg var veldig hissig før, men jeg gidder ikke å bruke energi på det mer».

– «Gjør noen noe med ungene eller vennene mine så blir jeg villsint, og det kan jeg nok slå litt i dørene for, men det skjer ikke ofte. Ser jeg at noe skjer med «mine» så kan jeg sto på hodet for å fortelle min mening, og jeg går ikke av veien for en krangel. Jeg har en rettferdighetssans som er godt utviklet», sier hun med glimt i øyet.

FAMILIEN BETYR ABSOLUTT ALT FOR MEG

Har du et godt forhold til din nære familie?

Ja, sier Marianne med sin dype røst, og hun ser for første gang litt alvorlig ut, som om hun mener at dette mener jeg av hele mitt hjerte, og det er det viktig å få sagt.

– «Jeg sier hjem når jeg skal hjem til mine foreldre, og hjem når jeg skal til meg selv. Mine barn er jo oppvokst hos mine foreldre fordi de alltid har vært der for meg. Behovet for god støtte i familien har vært nødvendig pga all reisingen et artist-liv krever. Jeg har ingenting å klage over. Jeg er veldig glad i min familie. Også har jeg min mormor på «Prestelandet». Jeg har aldri bodd i Oslo, selv om mange kanskje tror det, jeg må være nær mine kjære. Jeg er ikke på middag bare på søndager heller, he he».

MENNESKET MARIANNE

Fortell hva du brenner for Marianne?

«Jeg synes det er viktig å hjelpe der jeg kan, og jeg mener det er viktig å være snill»

«Jeg klarer ikke å selge en kjole som ikke passer for en kunde. Binder du hendene mine på ryggen så får jeg ikke sagt en dritt. Jeg har sterke meninger om det meste og man skulle nesten tro det var italiensk blod i meg. Jeg ville i min tid som tillitsvalgt hjelpe de yngste, og unngå at de gikk i den samme fellen som meg da jeg startet som artist for mer enn 25 år siden.»

 – «Blant mine beste evner må være rettferdighetssansen, den tar knekken på meg noen ganger, men det å være skvær og fair, og si rett ut hva man mener dersom en kjole ikke passer feks. Jeg har ingen interesse av å si at noe er pent om det ikke er det. Da må vi heller finne noe annet, som er pent, for det finner vi alltid, til alle. «

«Jeg gir gode råd til alle som vil ha, etter beste evne, men det er noen ganger jeg må si at du bør ikke bruke mye tid på å være perfekt. Man kan aldri si at du finner ikke noe fint, det gjør alle. Det er viktig for meg å ville alle vel».

«Jeg sier nesten aldri nei, men det må kanskje i verste fall utsettes en uke».

Marianne Antonsen er ei dame som har mye på hjertet og tiden vår har allerede gått. Det ble et herlig møte med ei fantastisk dame.

Et klokt og varmt menneske som vil gjøre alle til lags, og som er gir av seg selv til alle hun møter.

Jeg vil på vegne av meg selv og fotograf Kolstad si tusen takk for et uforglemmelig møte med Marianne Antonsen.

Da vi går ut sier jeg til fotograf Kolstad : «Fy-flate for ei dame!», han nikker og er veldig enig.

 – Om du går i gift-tanker, skal på skoleball, eller bare vil ta deg godt ut i en nydelig kjole for en spesiell anledning, så finner du en vidunderlig Agape-butikk i Gamlebyen. Er du skikkelig heldig så møter du innehaveren, et fyrverkeri av ei dame.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvor er det du er i fra? Føler du tilhørigheten?

VÅRT LILLE LAND Foto: forskning.no Norge og det norske folk er glad i landet sitt uansett hvor i Norge de...

Tara Lynn- frodig, flott og sexy

  Foto: beutifulmagazine.com Tara Lynn, amerikansk modell fra Seattle, a big beautiful woman. En av de flotteste kvinnene i verden som er tøff...

Lukk