[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8G50ppmzfFE[/youtube]

 

 

MARIT BJØRGEN  EN FOLKEHELT ELSKET AV EN HEL NASJON


Jeg er veldig klar over at Norge har mange andre utøver, men Marit er best, derfor er det hun som få fokuset, det er hun som leder og vil vinne verdens cupen sammenlagt, derfor er det hun som får mest oppmerksomhet også. Er du best så er du sjef.

-Marit Bjørgen er på mange måter musikkens Sissel Kyrkjebø. Hun er ekte vare. Ren og uskyldig samtidig rask, smidig og muskuløs. Elsket av alle som skjønner hva topp idrett går ut på, elsket av alle som ikke har peiling på sport, og elsket av store og små.

To av verdens beste kvinnelige skiløpere er i slekt med hverandre. Mødrene Kristin Bjørgen og Gro Johaug har slektsbånd som går åtte generasjoner tilbake i tid, i følge slektsforsker John Birger Krokan, som selv er i slekt med de to verdensmestrene.

Therese og Marit er ekte, flotte idrettsutøvere som gir alt på hver eneste treningsøkt, og som leverer resultater så ofte som mulig. Det er jenter det er lett å bli glad i, fordi de er så oppriktige, blide og glade. Hver gang vi ser dem.

Og vi elsker dem!

Marit Bjørgen er så populær at hun kommer til å bli enda rikere på både opplevelser, livet og økonomisk. Fordi hun er så rå god. Fordi hun er norsk, fordi hun er en vinner, fordi hun sier og gjør de riktige tingene. Og ikke minst fordi hun er Marit Bjørgen- elsket av en hel nasjon!


Marit Bjørgen http://www.maritbjoergen.no/

 

Skulle du tro at det er fordi hun er bygd som hun er, og fordi hun har en mor og far som har gitt henne de gener som har blitt til hele Norges ski yndling, så har du delvis rett. Hun har en perfekt kropp til å gjøre en perfekt jobb som verdens beste kvinnelige skiløper.

– Hennes argeste konkurrent, Justyna Kowalczyk har gitt Marit kamp hele til Holmenkollen løpene. Her ser det ut til at Verdens beste Marit avgjør til sin fordel. Hun vinner nesten som hun vil 30. km på hjemmebane, der Therese Johaug ble verdensmester for et år siden.


Marit med tre Gull og en bronse fra OL i Vancouver 2010

– Vi som ser mye sport på TV, og har fulgt med Marit lenge, husker selvsagt at hun har vært langt nede og nesten vært på nippet til å legge skiene på hylla oppe i Trondheim. Men heldigvis har hun fått rettet på ting, holdt seg frisk og gjort riktige ting på sin måte, og er i ferd med å gjøre sin beste sesong noensinne.

Man kan bare forestille seg antall tårer, turer, blodslit og trening som ligger bak hennes fantastiske karriere.

Det er folk bak Marit som helt sikkert har vært meget delaktig til den enorme suksessen hun nå har. For det er ikke noen selvfølge etter å slitt med psyken, skader og med trenings rutiner, å bare bli best igjen. Det ligger time etter time med riktig trening bak en slik suksess.

Jan Tore Samdal, Marits trener gjennom mange år, både når det gikk veldig bra, og når tårene og nedturen kom. En bauta i Marits liv som hun garantert skjenker en tanke- om hun nok en gang skulle stå på podiet i et VM eller å vinne Verdenscupen sammenlagt.

Og ikke minst Fred Børre Lundberg som vet alt om det som kreves av å være toppidretts utøver. Samboer og støttespiller i tykt og tynt. Han har helt sikkert mye av æren for at hele Norges Marit er i sporet og ikke på kommentator plass, gjennom en lang og tøff sesong.

Den topptrente og flotte 31 åringen har vunnet skirenn tidligere. Her er noe av det Marit Bjørgen har vunnet:

3 Gull  3 Sølv og 1 Bronse i Vancouver 2010

4 Gull  2 Bronse og 3 Sølv i VM fordelt på tre mesterskap i Val di Femme, Oberstdorf og Sapporo.

Hun vant Verdenscupen  Sprint

2003, 2004. 2004, 2005 og Sølv i 2010

Hun Vant Verdenscupen sammenlagt

2005, 2006 og Sølv 2004, 2007, 2010, 2011 og 2012

Hun har 14 NM gull på forskjellige distanser.

– Marit Bjørgen  Hun er med sine 53 seire den langrennsløper i verden som har vunnet flest verdenscuprenn individuelt. Hun har også 24 verdenscupseire i stafett samt 13 norske mesterskap i langrenn.

21. mars blir Marit Bjørgen 32 år, og om et år er det VM i Val de Femme.

En hel nasjon gleder seg til å se Marit, Therese og de andre fantastiske norske ski-jentene ta enda flere medaljer til stormende jubel fra Konge, Dronning og en hel nasjon.

 

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjetil Rekdal blir Norges neste landslagssjef i fotball

  Argumentene er like enkle som de er geniale. Mannen som har scoret de viktigste målene for det norske landslaget...

Kåt, våt og villig- våren kommer og det gjør du også

Kåt, våt og villig- våren kommer og det gjør du også. Endelig går det mot vår. Den tiden har mange...

Lukk