MARIT BJØRGEN  EN FOLKEHELT

Marit Bjørgen – Elsket av en hel nasjon. Jeg er veldig klar over at Norge har mange andre utøver i VM troppen. Men Marit er best, derfor er det hun som få fokuset, det er hun som leder og vil vinne verdens cupen sammenlagt.

Det er Marit som har 10 seiere på rad rett før VM starter, derfor er det hun som får mest oppmerksomhet også. Er du best så er du sjef.

Marit Bjørgen er på mange måter musikkens Sissel Kyrkjebø. Hun er ekte vare. Ren og uskyldig samtidig rask, smidig og muskuløs. Elsket av alle som skjønner hva topp idrett går ut på, elsket av alle som ikke har peiling på sport, og elsket av store og små.

Marit Bjørgen er så populær, at hun kommer til å bli enda rikere på både opplevelser, livet og økonomisk, enda om hun ikke tar en eneste medalje i VM 2011. Fordi hun er så god. Fordi hun er norsk, fordi hun er en vinner, fordi hun sier og gjør de riktige tingene. Og ikke minst fordi hun er Marit Bjørgen- elsket av en hel nasjon!

Og skulle du tro at det er fordi hun er bygd som hun er, og fordi hun har en mor og far som har gitt henne de gener som har blitt til hele Norges ski yndling, så har du delvis rett. Hun har en perfekt kropp til å gjøre en perfekt jobb som verdens beste kvinnelige skiløper.

Men det er så enormt mye mer som ligger i bunn av hennes suksess-

Marit Bjørgen – Elsket av en hel nasjon

Marit med tre Gull og en bronse fra OL i Vancouver 2010

– Vi som ser mye sport på TV, og har fulgt med Marit lenge, husker selvsagt at hun har vært langt nede og nesten vært på nippet til å legge skiene på hylla oppe i Trondheim. Men heldigvis har hun fått rettet på ting, holdt seg frisk og gjort riktige ting på sin måte, og er i ferd med å gjøre sin beste sesong noensinne.

Marit Bjørgen – Elsket av en hel nasjon.

Man kan bare forestille seg antall tårer, turer, blodslit og trening som ligger bak hennes fantastiske comeback.

Det er folk bak Marit som helt sikkert har vært meget delaktig til den enorme suksessen hun nå har. For det er ikke noen selvfølge etter å slitt med psyken, skader og med trenings rutiner, å bare bli best igjen. Det ligger time etter time med riktig trening bak en slik suksess.

Jan Tore Samdal, Marits trener gjennom mange år, både når det gikk veldig bra, og når tårene og nedturen kom. En bauta i Marits liv som hun garantert skjenker en tanke- om hun nok en gang skulle stå på podiet i et VM.

Og ikke minst Fred Børre Lundberg som vet alt om det som kreves av å være toppidretts utøver. Samboer og støttespiller i tykt og tynt. Han har helt sikkert mye av æren for at hele Norges Marit er i sporet og ikke på kommentator plass, når vi endelig er klar for et av tidenes mest spennende mesterskap.

Den topptrente og flotte 30 åringen har vunnet skirenn tidligere. Her er noe av det Marit Bjørgen har vunnet:

3 Gull  3 Sølv og 1 Bronse i Vancouver 2010

4 Gull  2 Bronse og 3 Sølv i VM fordelt på tre mesterskap i Val di Femme, Oberstdorf og Sapporo

Hun vant Verdenscupen  Sprint

2003, 2004. 2004, 2005 og Sølv i 2010

Hun Vant Verdenscupen sammenlagt

2005, 2006 og Sølv 2004, 2007 og 2010

Hun har 12  NM gull på forskjellige distanser-

Marit Bjørgen har 44.  Verdenscup seire totalt. Flest i verden på kvinne siden i langrenn.

Jeg er ingen sportsidiot, men ser på det meste jeg kommer over, og gråter som et barn når norske utøvere vinner. Man bør være ydmyk og innrømme akkurat det synes jeg.

Marit Bjørgen kommer til å gå de aller fleste løpene i dette VM i Oslo 2011 som mange har enorme forventninger til-

Blir det noen tårer fordi Marit Bjørgen vinner nok en medalje i et viktig mesterskap så er det tårer jeg vil dele med alle andre nordmenn- som er så inderlig glad i ei fantastisk trønder jente på 30 år. Som allerede er i våre hjerter…

Lykke til Marit og alle norske utøvere!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jenter frykter sex- gutter tror de er pornostjerner

JENTER BØR SETTE TYDELIGERE GRENSER Er du jente mellom 16 0g 19 år så er sjansen stor for at du...

Lukk