Hele Norges store ski-stjerne, dronninga Marit Bjørgen har vunnet det som vinnes kan i skisporet, bare ikke Tour de Ski. Det har trønderen store planer om å gjøre noe med.

Hun har allerede satt sitt stempel på den knalltøffe konkurransen, men seier i prologen.

– Sammenlagt ligger Marit allerede 28. sekunder foran sin argeste konkurrent og gode venninne Therese Johaug. Fordi det er kun de tre første som får bonuspoeng som gir tidsfordel.

– Det var som vanlig en meget solid norsk innsats med fem norske jenter blant de seks øverste. Heidi Weng på andre plass, Ragnhild Haga på tredjeplass, Therese Johaug kom på fjerdeplass. Kun tyske Nicole Fessel skilte de norske jentene og tok femte plass. Sjette beste kvinne ble Ingvild Flugstad Østberg.

Oslo Skishow 2012

Aktiv I Oslo.no via Compfight

Marit Bjørgen er en meget populær skiløper. Hun tok ansvar under OL i Sotsji, da jentene måtte prestere under svært vanskelige forhold. Astrid Uhrhenholdt Jacobsen mistet sin bror på OLs første dag, noe som preget jentene under hele mesterskapet, naturlig nok.

Da er det viktig for gruppa å få fram en naturlig leder, Marit tok det ansvaret på best mulig måte til stor trøst for alle.

Under slike forhold var det naturlig for den eldste av jentene å ta ansvar. Bildene av gråtende utøvere etter mål-gang i Sotsji-OLs første løp, som trøstende holdt rundt hverandre, blir aldri glemt av noen.

– Søndag er det 10 km jaktstart med Marit Bjørgen som vil gjøre alt hun kan for å holde sine venninner bak seg. Det er utvilsomt et glimrende utgangspunkt og Tour de Ski kan risikere å bli lite spennende denne gang.

– Hun er nå storfavoritt til å vinne Tour de Ski. Fra før har 34-åringen 6 OL-gull og hele 12 VM-gull, og hun har vunnet verdenscupen 3 ganger, og leder denne klart også denne sesongen. Marit Bjørgen er allerede den utøveren i verden som har vunnet flest verdenscuprenn individuelt.

Vi bøyer oss i hatten for en kvinne som er så god nesten hver gang hun setter på seg skiene.  Lille Marit Bjørgen er kanskje den største av dem alle og er elsket av en hel nasjon.

Heia Marit!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Podolski fra Arsenal til Milan

Så er det bekreftet at Crystal Palace har hentet Alan Pardew fra Newcastle, London-klubben måtte betale £3,5 millioner i kompensasjon....

2015- året du endelig finner den rette? Slik gjør du det!

Om du er singel og ønsker å endre den statusen, bør du først vite hva du skal lete etter, hvem...

Lukk