Mark Huges har en allerede lang karriere bak seg som manager til tross for å være kun 46 år-

Leslie Mark Hughes (født 1. november 1963 i Wrexham i Wales), er en walisisk tidligere fotballspiller. Som spiller er han mest kjent fra sin tid hos Manchester United. Kallenavnet «Sparky» fikk han på grunn av sin utdannelse som elektriker og sin spillestil. Han ble i 1985 kåret til PFA Young Player of the Year og har to ganger, i 1989 og 1991, blitt kåret til PFA Player of the Year. Han spilte 72 landskamper for Wales og scoret 16 mål.

Han kom fra ungdomsakademiet til Manchester United, og ble straks en helt blant supporterene. I 1986 ble han solgt til Barcelona for 2 millioner pund for å danne spisspar sammen med Gary Lineker. Men det gikk ikke altfor bra, og Hughes ble utlånt til Bayern München. Hughes trodde han hadde møtt veggen i sin karriere som fotballspiller, men ble i 1988 hentet tilbake til Manchester United av Alex Ferguson.

Han startet sin managerkarriere med å lede Wales’ A-landslag, etter endt spillerkarriere i Blackburn Rovers. Etter noen år med suksess som landslagstrener, dog uten å kvalifisere seg for noe mesterskap, returnerte han til Blackburn Rovers. Her tok han over som manager etter Graeme Souness i starten av 2004/05-sesongen. Blackburn har hatt suksess under Hughes, uten å vinne et eneste trofe. Den dyreste signeringen til Hughes i Blackburn var Benni McCarthy, som ble kjøpt fra FC Porto for 2 mill. pund, ca 25 millioner norske kr. McCarthy visste seg i 2006/07-sesongen å være et smart kjøp, der han scoret 18 ligamål, 24 mål totalt.

I juni 2008 tok Hughes over Manchester City etter at Sven-Göran Eriksson fikk sparken. Desember 2009 fikk Hughes sparken i jobben som manager for Manchester City, etter litt over et år i klubben.

Etter min mening en brukbar manager, men har vel uansett lykkes mer som spiller enn manager, foreløpig. Men en manager som spillerne alltid har respekt for og han har et bra navn i England, derfor får han jobben som Fulham sjef.

trenerkarriere

 
År
19992004
20042008
20082009
2010
Klubber
Wales
Blackburn Rovers
Manchester City
Fulham FC

 

 

http://msn.tv2sporten.no/fotball/england/-mark-hughes-ny-fulhammanager-3256142.html

kilde: Wikipedia

http://www.vg.no/sport/fotball/engelsk/artikkel.php?artid=10043846

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du lykkelig?

Er du lykkelig? Og hva er lykke for deg? Hvordan kan man måle lykke? Jeg er lykkelig på min måte,...

Gruer du deg til jobben etter ferien?

Da bør du lese dette. Det er mange grunner til at mange synes at det er tøft å starte opp...

Lukk