Det er ikke de guttene og jentene som var mest opptatt av det motsatte kjønn, eller samme kjønn for den del- som har jobbet med MARS planleggingen de siste årene. 

– Bare se for deg det regnestykket som må til for å finne ut hvordan man skal få en gjenstand på nesten et tonn opp i verdensrommet og helt til den røde planeten MARS. Hvordan vet de hvilken vet de skal sende romsonden? Planeten er drit langt borte, og da skal det ikke mye slinger i valsen før at det går galt.

Det gjorde det det slett ikke.

– Stemningen i NASAs kontrollrom ble stadig høyere ettersom gode nyheter om landingen tikket inn. Klappsalvene ble stadig mer høylytte, før det altså kulminerte i et høylytt jubelbrøl da landingen ble bekreftet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cZlo0wHx9bk[/youtube]

Mars-roveren «Curiosity», eller nysgjerrighet på norsk, er stor som en folkevogn og representerer det mest ambisiøse Mars-eventyret NASA har pønsket ut. Den veier over 900 kg og har alt man kan tenke seg, og det man ikke kan tenke seg av forskjellig utstyr.

– Roveren ble sendt ut i rommet fra NASA Kennedy Space Center 26. november 2011. Ca et svangerskap senere lander den helt perfekt etter å rast mot MARS i en hastighet på over 20.000 kilometer i timen før den gikk inn for landing.

– Se for deg ansiktene på NASAs eksperter om det faktisk var “noe” som bevegde seg der oppe. At det faktisk er håndfaste bevis for at det er flere ting som beveger seg, kanskje menneskelignende vesen, en Mullah eller noe? Nei, kanskje ikke det, men noe som åpnebart var li live ville fått store øyne på noen og en hver.

– En stor bragd, et fantastisk prosjekt med en verdi på 15 milliarder kroner. Selvsagt hvert vært øre så lenge det gir ubesvarte svar på om det kan ha vært eller fortsatt er liv av noe livsform på den røde planeten.

Det er ikke menneskelignende vesen man forventer å finne, organismer som kan leve der det er eller har vært vann, er nok til enda mer jubel blant NASAs fantastiske ekspertise.

– Om det er en type av liv på MARS eller andre planeter i vår egen eller andre galakser gjenstår å se. Denne vellykkede landingen er et viktig skritt mot å finne annen form for liv et eller annet sted.

– Med tanke på universet som er 13 billioner lysår stort, så er det svært sannsynlig at det er planeter med form av liv. Om vi noen gang kommer i kontakt med disse er også et spennende spørsmål vi mennesker vil forsøke å få svar på.

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Telenors kundeservice en trist opplevelse!

Stadig fler Telenor-kunder opplever å få alt annet enn forventet service. Ønsker Telenor at kundene skal gå til konkurrentene? Tvilsomt, men...

Lukk