Martin Ødegaard kan vinne Champions League! Martin Ødegaard. 16 år gammel, norsk og Real Madrid-spiller. Unggutten fra Drammen signerte en avtale med det spanske hovedstadslaget i januar, og allerede i mai kan han vinne Champions League.

 UEFA bekrefter nemlig på deres hjemmesider at Ødegaard er med i klubbens Champions League-tropp for utslagsrundene i turneringen.

Dagen etter at han fikk debuten for klubbens b-lag, Castilla, er det dermed klart at Ødegaard kan bli den første nordmannen siden John Arne Riise i 2005 til å vinne verdens mest prestisjefulle klubbfotball-turnering.

Norges fremste La Liga-ekspert, Petter Veland, meldte om nyheten på sin Twitter-feed, og det tok ikke lang tid før det ble klart at Ødegaard også kan bli tidenes yngste spiller i en Champions League-kamp, om han er med i Carlo Ancelottis planer for Schalke-kampen i Tyskland den 18. februar.

Martin Ødegaard kan vinne Champions League!

 Martin Ødegaard er med i Champions League-troppen til Real Madrid Foto: Flickr

 Yngre enn Babayaro

 Den nåværende rekordholderen, Celestine Babayaro, var 16 år og 87 dager gammel da han spilte for Anderlecht mot Steaua i 1994. Ødegaard fylte som kjent 16 år i desember, og vil dermed slå Babayaros rekord med noen få dager om han blir med til Tyskland.

Martin Ødegaard kan vinne Champions League!

Siden overgangen i midten av januar har Ødegaard nemlig imponert såpass på førstelagstreningene at han er med i 25-mannstroppen til Real Madrid.

Større muligheter grunnet skader

Ødegaards sjanser ble også betraktelig større onsdag kveld da James Rodriguez ble skadet i hjemmeseieren over Sevilla i La Liga. Colombianeren skadet foten, og er bekreftet ute i opptil to måneder.

Rodriguez, som også er en offensiv midtbanespiller, sin skade åpner for en ledig plass på benken, og det er ikke utenkelig at et av verdens heteste talenter skal få muligheten til å minst bli med til Tyskland som en del av troppen.

Noe som dog taler imot at han får Champions League-debuten i februar er det at han har tre måneder uten kamptrening etter at den norske ligaen ble avsluttet i høst. Han har spilt mye fotball i den perioden, men å gå rett inn og spille Champions League kan være litt mye å be om, selv for Ødegaard.

16-åringen har fått tildelt draktnummer 21 av Real Madrid, noe som er motsigende til de første rapportene om at han skulle bære nummer 16 – et nummer Douglas Costa senere har fått.

Forvirring rundt debuten

 I begynnelsen av februar fikk han som nevnt debuten sin for Castilla, en kamp han holdt en times tid før han ble byttet ut. Første ble det meldt fra Spania at han hadde to målgivende pasninger, før enkelte engelske medier meldte at han hadde scoret.

Klipp fra kampen viser derimot at han var tredjesist på ballen på ett av målene. Uansett, Real Madrids Castilla-trener Zinedine Zidane skal ha blitt imponert.

For et år siden visste ikke mange hvem Martin Ødegaard var. I juni, litt over et år etter at han tok norsk og europeisk fotball med storm, kan han være med å vinne Champions League. Det vil være en prestasjon det skal være vanskelig å leve opp til.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
DU er i ferd med å bli lurt for penger

Dessverre finnes det mange kreative måter å lure til seg penger fra intetanende nordmenn som deg og meg. Vi er...

Sexy Britney Spears med vårens nye undertøykolleksjon

Smellvakre Britney Spears har rukket å bli 33 år, men jobber mer enn på mange år. Artisten som tjener enorme...

Lukk