Da har 16-åringen endelig bestemt seg, han kommer til å signere for verdens mektigste klubb, Real Madrid. Det betyr at Strømsgodset blir en rik klubb og unggutten må på spansk-kurs.

En historisk overgang med norske øyne, og en fantastisk mulighet for den sympatiske Martin, som har brukt lang tid på å avgjøre hvor fremtiden skulle legges. Han har gjestet de fleste beste lagene i Premier League, for Ajax, Barcelona og Bayern München.

Nå falt altså avgjørelsen på det spanske storlaget, en av verdens mest omtalte klubblag gjennom tidene- selveste Real Madrid og Ronaldo, mannen som nylig ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2014. Men det skremmer åpenbart ikke den talentfulle 16-åringen.

– Man skal ha litt is i magen, om man hare forventninger til å se Ødegaard på første-laget til Real Madrid, det vil ikke skje med det første. Det er all grunn til å tro at han vil bli leid ut til en annen klubb, til og med Strømsgodset i en periode, for å få spilt nok fotball.

10636364_642609605846821_3940824986057146929_oMartin Ødegaard (16) Foto: Copyright Kristoffer N. Havn

Real Madrid kjøper åpenbart Martin Ødegaard fra Norge og Strømsgodset, for en langsiktig investering.

– I følge Drammens Tidene, er det kun snakk om detaljer som gjenstår før en overgang fra Godsets mest talentfulle spiller noen gang, signerer en lang og lukrativ kontrakt. Det er ventet at overgangssummen ligger på et sted mellom 25 og 30 millioner norske kroner.

Man må nesten klype seg i armen når man vet hvor mange gode unggutter som drømmer om å få spille med aller beste, rundt om i verden. Martin Ødegaard har altså lykkes med å komme gjennom det trange nåløyet, og skal spille for verdens største fotballklubb.

Satellite

Martins nye hjemmebane Santiago Bernabéu Foto: Real Madrid.com

Fra Marienlyst Stadion med drøyt 8000 sitteplasser til vidunderlige Santiago Bernabéu, med 10 ganger så mange sitteplasser, et stadion hvor den aller beste fotballen i verden blir spilt, hver eneste uke. Kontrastene vil nok være en overraskende faktor for en 16 åring fra Drammen.

Martins far, Hans Erik Ødegaard, skal etter det NRK opplyser, være tilbudt en trener-rolle eller trenerutvikler i Real Madrids yngre avdelinger.

Det er ventet og veldig forståelig at norsk media vil følge norsk fotballs største fotballtalent med argusøyne. Det er ventet at både TV2 og VG vil ha en journalist boende i Madrid, nettopp med tanke på å følge Martins karriere så tett som mulig.

Fakta om Martin Ødegaard:

  • Født: 17. desember 1998
  • Klubb: Strømsgodset
  • Posisjon: Offensiv midtbanespiller
  • 13.april 2014 ble han tidenes yngste spiller i eliteserien som 15 år og 117 dager gammel.
  • 16. mai 2014, ble han også tidens yngste målscorer i eliteserien, i en alder av 15 år og 150 dager, da han scoret det siste målet i Strømsgodsets 4-1-seier over Sarpsborg 08.
  • I august ble han tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge.
  • 13. oktober ble han tidenes yngste spiller med EM-kvalifiseringskamp, da Norge møtte Bulgaria.
  • Har i desember 2014 besøkt flere av Europas aller største fotballklubber. Blant flere Real Madrid og Bayern München.
  • Sønn av den tidligere Strømsgodset-spilleren Hans Erik Ødegaard.

  En meget spennende og riktig overgang for Martin Ødegaard som ble 16 år, 17. desember 2014. 

  Lykke til, Martin!

   

  Kilde: NRK.no

  Vargas

  Translate »

  Pin It on Pinterest

  Les også vår forrige artikkel
  Dårlig selvtillit? Det er det bare DU som kan endre

  Chris via Compfight En forventningsfull og kravstor far som kommer med negative kommentarer og slenger med leppa til høyre og...

  Kåt, men alene? Her finner du løsningen!

  Om du er i forhold, er i singel eller ofte alene, er man kåt bør man ha de rette tingene...

  Lukk