Matbutikkene lurer deg helt bevisst! Nest gang du er på COOP Extra, Rema 1000 eller Kiwi, bør du sjekke handlelappen nøye. Tror du det er en forglemmelse at norske jordbær ikke er priset i butikken, når en kurv jordbær koster 69,90. – per kurv? Selvsagt ikke.

Kjedene vil at du skal glemme å spørre eller ikke sjekke prisen, bare handle norske jordbær, fordi de er her en begrenset periode. Det er faktisk ikke tillat heller, å ikke merke varene med pris. Og slik driver altså kjedene bevisst på med. Heldigvis vil prisene reduseres litt, før de stiger igjen i slutten av sesongen.

Å ikke legge ut prisene på varer de frykter kunden ikke vil handle, om den er dyr. Eller omvendt, ikke vise kunden at SFINX konfekt kostet 59.- i desember, som et trekkplaster, fordi det er en vare de taper penger på å selge. Matbutikkene lurer deg helt bevisst! Og det er du som betaler for det. Det gjelder altså slett ikke bare norske jordbær butikkene glemmer å prise.

Slår inn bærepose uansett

Du tar med deg ditt grønne eller røde handlenett til butikken, for å spare 1,60,- eller miljøet, alt etter som.

Lest? Svindlere jakter dine verdier denne sommeren!

Du gir beskjed i til mannen eller damen når du skal betale varene dine, at du har med nett eller pose. Dessverre er det stor sjanse for at vedkommende slår inn for bærepose – uansett om du ikke skal ha pose. Bevisst? Vi vet ikke, men det er i hvert fall jævlig irriterende. Og respektløst.

Mulig det er en dårlig vane og alltid ta betalt for pose, enten kunden skal ha, eller ikke ha? Men det er like feil for det.

Hver krone er viktig

Hver eneste kunde og hver eneste krone er viktig for alle forretninger i Norge. Enten det selges mat, klær, bildeler, nips, lys, eller sjokolade. Alle ønsker så høy omsetning som over hode mulig – hver eneste dag. Akkurat nå, når viruset har fått Erna og co. til å stenge grensene. Er det stor økning i omsetningen for alle som selger mat og alkohol i Norge.

Det benytter Rema 1000, Kiwi og COOP Extra seg av. Men dessverre kan det gå ei kule varmt i de respektive forretningene. Mange butikksjefer ser sitt snitt til å tjene litt ekstra, ved bevisst å ha feil pris på varene i hylla. For hvilke konsekvenser får det egentlig for butikken? Svært få. Du er konfliktsky, du tør ikke konfrontere noen i butIkken om feilprisingen, de slipper unna med det.

Matbutikkene lurer deg helt bevisst!
Matbutikkene lurer deg helt bevisst!

Eller du gir beskjed og får igjen de pengene du rettmessig skal ha, uten konsekvenser for butikksjefen. Tenk hvor mye de lurer kundene for, når feilen ikke blir oppdaget, det er snakk om tusenvis av kroner hver dag.

Er ikke det en alt for lettvint og feil måte å tjene penger på? “Oj, vi gjorde visst en feil, beklager. Ha en fin dag.” Det er ikke alltid du får en beklagelse heller.

Lest? Savner du Sverigeturene til Systembolaget?

Feil pris på druer

Vi elsker druer og kjøper derfor ofte både grønne og blå. Særlig de såkalte fargede, altså blå druer.

De grønne er også fargede, de er grønne, men kun de mørke lilla eller blå, blir kalt fargede, merkelig nok. På plakaten står det, 19,90 per kurv. Men i kassen går den samme kurven inn til 34,90. Vi går ikke konkurs av mellomlegget, men vi vil ha kurven til den prisen den er priset til. Og det bør du også få.

Ifølge Forbrukertilsynet, er det nemlig svært strenge regler for prismerking i norske butikker. Her må det like ofte tester til, som Mattilsynet utfører i restaurantbransjen. Nettopp for å sile ut kjeltringene som skor seg på norske forbrukere.

Markedsføringsloven er klar: Varer i butikkene skal prismerkes slik at prisene lett kan ses av forbrukerne. Prisene må være riktige, og prisen på hyllen må være den samme som den man betaler i kassen. I tillegg skal det gis såkalt enhetspris, slik at forbrukerne kan sammenligne prisen på varer uavhengig av pakningsstørrelse.

Forbrukertilsynet.no

Bevisst svindel?

Dagen etter kan vi dessverre oppleve å finne den samme kurven, priset til 19,90, og at den går inn på kassen til 34,90. Da mener vi det er en bevisst handling fra butikken å lure kundene for noen kroner. Hvorfor finner vi nordmenn oss i dette? Å bli lurt til betale mer enn vi bør? Matbutikkene lurer deg helt bevisst!

Tomater det samme. En helt annen pris i kassen, enn den som er merket ved frukt- og grøntdisken.

Matbutikkene lurer deg helt bevisst!

COOP Extra er verst

Særlig COOP Extra gjør dette bevisst. Vi har oppdaget dette for ofte til at det er tilfeldig slurv, vi er overbevist om at butikksjefene velger å lure kundene. Nå er det slutt, vi kommer til å gå til avisen med med dette, og oppfordrer VG til å ta saken.

Vi kan faktisk garantere det, om du går inn i COOP Extra, Rema 1000 eller Kiwi forretning, vil du raskt finne varer som er priset feil. Og i din disfavør. Det er ren svindel og vi vil ikke finne oss i det mer. Om der ikke er bevisst, har mange butikker en jobb å gjøre. Få på plass riktig pris til riktig vare.

Om dette ikke er en bevisst svindel fra kjedenes side, bør de lage et system som fanger opp feiljusterte priser.

Slik at prisen mellom det den er merket med og i kassen, er de samme hele tiden. Slik det er nå, er det for enkelt å lure forbrukerne. Selvsagt er det en uting at prisene er feil. Men når damen i kassen himler med øynene til deg, når du gjør dem oppmerksom på feilen. Blir det litt for dumt.

Selvsagt finnes det indviduelle forskjeller i denne bransjen som i alle andre. Du vil kunne finne noen butikker med “rent mel i posen”, men de er i et absolutt mindre tall – i hvert fall på COOP Extra. Vi er redd den respektive butikksjef bevisst lurer deg. Så sant de kan.

Prisjustering

Frukt, grønt, ferskvare, sjokolade, brus og meieriprodukter endres det priser på ofte. Det betyr ikke at det ikke skal være samsvar på prisen på hylla og i kassen – når man skal betale. Det skal være riktig – hver eneste gang. Det bør samtlige forretninger i alle kjeder strebe etter. For å ikke svindle sine egne kunder – kunder som de faktisk lever av.

Prisjusteringene kommer gjennom hele året, men det er butikkens jævla ansvar å sørge for at prisene er riktige. Hele tiden og hver gang du handler. Det kan ikke være slik at man skal måtte dobbeltsjekke alle varene og handlelappen. Hver gang, fordi man mistenker feil. For det skal ikke være feil.

Kjedene tjener inn mye penger hver eneste dag på varer som har feil pris, fordi vi ikke oppdager det, eller ikke tør å si fra. Ikke alltid blir prisen på hylla endret heller, de gangene du varsler om feil. Matbutikkene lurer deg helt bevisst! Du bør være årvåken for svindel når du handler mat i Norge.

Finner du feil, gi beskjed!

Finner du feil, ta bilder, dokumenter differansen og send bildet til din lokalavis, så får fisen en annen lyd rundt om i landet. Bruk gjerne kommentarfeltet for å gjøre dette synlig for alle våre lesere.

Du som kunde vil selvsagt ikke betale mer enn du må for hver enkelt vare. Enten du kjøper Tesla, eller norske jordbær. Skal du i butikken i dag, ta deg tid til å sjekke ut prisen på varene, noter gjerne prisen på hylle-etikken, sjekk handlelisten etterpå.

Du kan bli overrasket over hvor mange feil du finner. Og det er nok du som er taperen.

Sjekk kassalappen, nøye!

Kilde: Forbrukertilsynet

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Svindlere jakter dine verdier denne sommeren!

Svindlere jakter dine verdier denne sommeren! Både via nett, men også rent fysisk kan kjeltringer, norske som utenlandske forsøke å...

Lukk