Fra 8. april til 3. juni i år har så mange som 13 mennesker mistet livet bare i Sverige, på motorsykkel.

 

Siden påske har det vært flere alvorlige ulykker med motorsykler involvert i hele landet. Senest onsdag denne uken fikk politiet i Sogn og Fjordane melding om et trafikkuhell med motorsykkel i Høyangertunnelen. To unge menn i tenårene ble skadet og ble sendt med luftambulanse til sykehus.

– Sommer og fine veier er det MC førere flest venter på en hel vinter når man står i garasjen og pusser, gnikker og gnur på stoltheten, og teller ned måneder og uker til våren kommer, og sykkelen taes fram.

– Når godværet kommer, så kommer også motorsyklistene som har liten erfaring, og som bare kjører når det er godvær. Motorsykkel-ulykker skjer som regel når det er solskinn og tørr asfalt, sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Statistikken er tydelig. Juni måned er svært ofte årets mest ulykkesbelastede i trafikken. I fjor døde for eksempel 31 mennesker i juni. En hver dag, i snitt. Langt flere enn i årets andre måneder.

 

Foto: TV2 nyhetene.no

 


– Stor hastighet og dårlige veier er en dårlig kombinasjon. Mange kommer til å bli skadd, hardt skadd og miste livet også i Norge denne sommeren.

Hvorfor må det skje?

Jeg mener at de som setter seg på en motorsykkel bør tenke seg to ganger om, vil jeg gå av sykkelen i livet, eller er dette siste tur? Ikke bare for seg selv, men for familie venner og kollegaer. Kanskje føreren har barn som mister sin far eller mor om ulykken virkelig er ute.

Man må kjøre etter forholdene. Og det gjelder i aller høyeste grad etter vei-kvaliteten også.

210 mennesker mistet livet i trafikken i Norge i fjor. Det er 210 for mange, og forbundet med det er familier gått i oppløsning, i bunnløs sorg og fortvilelse sitter familier tilbake etter å ha mistet sin nærmeste i en absolutt helt tragisk og unødvendig bile eller MC ulykke.

Ingen har noen å miste i ulykker på veien- det være seg på to hjul eller i bil. Det kommer en sommer neste år også.

Ikke la denne bli din siste.

Tenk sikkerhet alltid!

 

Vargas

 

 

Kilde

 

http://www.klikk.no/motor/bil/article676179.ece

http://www.bt.no/nyheter/–Mc-ulykker-skjer-paa-godvaersdager-2495261.html

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du vet du er feit når…

  - Absolutt alle klær du engang passet er for trange. - Du må ha to seter på bussen og...

Håndlagde gyngestoler og skipsratt- Selges!

Håndlagde tre produkter tar lang tid å lage. Dette er førsteklasses varer til en meget lav pris!      ...

Lukk