NRK.no  har skrvet en interessant side, der poenget er propaganda fra begges side- Jeg er overbevist om at all sannhet ikke er kommet fram her. Men jeg setter spørsmålstegn ved Israels brutale framferd der 9 mennesker ble drept, og jeg er sikker på at dette kommer til å skje igjen hvis ikke verdenssamfunnet gir beskjed til Israel at dette ikke aksepteres.

Randi Kjøs fra Hamar var om bord på skipet «Mavi Marmara». Kjøs befant seg under dekk da de israelske soldatene bordet skipet.

Hun har ikke sett bildene, og synes det er vanskelig å kommentere kamphandlingene hun selv ikke selv var vitne til. Allikevel mener hun at angrepene fra de israelske soldatene var som å «som å skyte småspurv med kanon».

– Jeg tenker umiddelbart at slike bilder er lette å manipulere. Dersom noen forsøkte å forsvare seg mot soldatene, har jeg stor forståelse for det. Jeg ville også forsvart meg med pinner, stokker eller andre ting dersom det kom dalende soldater over hodet på meg. Det er helt naturlig å få forsvarstanker når noe sånt skjer.

Nyhetsredaktør i NRK, Stein Bjøntegård, tror bare at en offisiell granskning kan få fram sannheten.

– Dette er en propagandakrig, der begge partene prøver å vinne opinionen over til sin side, sier Stein Bjøntegård.

Han tviler ikke at bildene vi får se er ekte, men han stiller spørsmål om ved hva vi ikke får sett.

– Vi får bildene fra den ene siden, vi vet ikke hvordan det er redigert. Hva som er vist fram og hva som ikke er tatt med, vet vi ikke, sier Bjøntegård.

Det er ingen tvil om at det er lett for begge sider å endre på det som virkelig skjedde ombord på det bordede skipet mht manipulering av bilder og  video.

– Det israelske militæret var veldig raske til å sende ut video av bordingen til alle TV-kanalene. Der så man bilder av demonstranter med knytta never og stokker. Det er svært effektivt propagandaarbeid, sier Bjøntegård.

Aktivistene hevder at informasjonen fra de israelske styresmaktene ikke stemmer, og at aktivistene ikkee gjorde motstand under bordingen.

 – Israelerne har blitt satt under press, og en ikke overraskende konsekvens av det er at de signaliserer at de vil myke opp blokaden. Men det avgjørende er Israels og den israelske befolkningens sikkerhet. At Iran blander seg inn, gjør at det skal mer til for at de vil myke opp blokaden, tror jeg, sier Røislien.

kilde NRK.no

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/nye-bilder-viser-blodige-israelske-soldater-3223247.html

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Starten på en storkrig?

Konflikten i midtøsten har på gått lenge, men den utviklingen vi nå ser er ny og den oppmerksomheten dette får, har...

Jeg er best!!! YES!

De 5 mest besøkte bloggene i Fredrikstad Vargas12's Blog 1672 besøkende SINNSYKE ANDRÉ SOLVANG 1640 besøkende supermarie.net 1497 besøkende Lenes...

Lukk