Sophie Elise Isachsen (17), innrømmer at hun har tatt dette stoffet og skriver om det på sin blogg som er blant de mest leste i Norge. 

– Bloggere som har titusenvis av unge lesere hver eneste dag, har et ansvar de bør ta på alvor mht hva de faktisk skriver om på sin blogg. De er forbilder for mange og det er liten tvil om at deres gjøren og laden lett påvirker de som lesere de mest kjente bloggerne.

Unge jenter er lett påvirkelig og ønsker å gjøre det samme som sine idoler.

«Barbiedopet» lover mørkere hud, vektreduksjon og økt sexlyst. Det er ikke godkjent som legemiddel, og kan ikke kjøpes over disk i Norge. Omsetningen skjer derfor ulovlig over nettet, og bruken har vært spesielt økende blant ungdom.

Melanotan frister ungdom som vil ha brunfarge uten sol. Det er et syntetisk hormon som ble utviklet på midten av 80-tallet i Arizona for å oppnå pigmentering uten å være i sola.

– Melanotan inntas i sprøyteform, og stimulerer kroppen til å produsere melanin – de pigmentene som gjør oss solbrune, og som beskytter huden mot solbrenthet. Det påvirker også andre deler av kroppen, blant annet kan det øke sexlysten og undertrykke sultfølelsen, og dermed redusere appetitten.

Siden det er store penger i å selge dette populære men livsfarlige stoffet, så bør man være mer skeptisk til å bruke det. Det er funnet stoff som er laget av amatører på bakrommet flere steder i Europa, dette stoffet kan også komme til Norge da det er svært lett å bestille på Internett.

Det er vanskelig å ha full oversikt over bruken, siden det er et stoff som kjøpes over internett. Brukerne er antagelig stort sett mellom 20 og 35 år, men også yngre enn dette. Og en del av dem tilhører nok miljøer som ikke er helt ukjent med å ta ulovlige stoffer.

Nylig ble det innført 18 års aldersgrense for bruk av solarium som trer i kraft 1. juli i år. Solariebruk innebærer økt risiko for kreft, og særlig når bruken starter i ung alder. Det er samtidig vedtatt at alle solarier skal ha kompetent betjening fra 1.januar 2014.

– En del av brukerne av Melanotan tilhører nok litt avanserte festemiljø, der det også brukes ecstasy og kokain. En del tilhører fitness- og kroppsbyggermiljø. Men det er også brukere som ikke tilhører disse miljøene.

– Norske helsemyndigheter advarer mot kjøp av Melanotan, og hevder at det kan være livsfarlig. Det betyr på godt norsk, ligg unna!

Melanotan

kilde

Dagbladet.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Starten på alt liv som vi kjenner det startet med et enormt smell

- Greier du å se for deg og forstå hvor stort universet er? Det er ikke lett, og selv om...

Wetsex, fantasier og ståpikk

De fleste menn har ståpikk flere ganger i døgnet, enten de vil det eller ikke. Morrabrø er ikke slitsomt, men...

Lukk