Mendes & Fosun = Wolves suksess? Styrtrike Fosun Group, et kinesisk konsortium, et digert investeringsselskap, som eier en rekke forskjellige firmaer, som flyselskap, forsikringsselskap, banker og eiendommer over hele kloden.

Mannen som etablerte selskapet Fosun Group i 1992 heter Guo Guangchang, og er altså den fjerde rikeste eieren av en fotballklubb med base i England. Guos formue er på pene £56 milliarder og altså eier av Wolverhampton Wanderers.

Som om ikke det var nok, så har klubbens daglige leder, Jeff Shi ansatt i Fosun Group, hentet inn Jorge Mendes, som er en god venn og samarbeidspartner av sjefen.

Mendes er som kjent for mange, den agenten med størst sjekkhefte, største Colgate-smil, den peneste og sikkert dyreste dressen og det største nettverk i den internasjonale klubb-fotballen.

En meget viktig brikke for Wolves og klubbens framtid.

Mendes & Fosun = Wolves suksess?
Wolves-eier Guo Guangchang

Både José Mourinho og Christiano Ronaldo bruker Mendes når gullkantede kontrakter skal forhandles gjennom. Her ligger kanskje nøkkelen for langvarig sportslig suksess også for den lille, store klubben med de velkjente draktene, den magiske fotballstadion – med de mest engasjerte, lojale og kontroversielle fans Storbritannia, Wolves.

Mendes & Fosun = Wolves suksess?

Jeff Shi, kineseren fra Fosun Group, ansatte italieneren Walter Zenga, men fant raskt ut at det var en tabbe, sparket ham etter 14 kamper i sommer, da selskapet tok over den legendariske klubben som har base i West Midlands, nordvest for Birmingham. Shi ansatte Paul Lambert og Wolves har vært opp og ned som i en berg-og-dalbane siden.

Sesongen 2016/2017 bør glemmes og forbigås i stillhet. Det eneste positive, de styrtrike nye kinesiske eierne og deres enorme nettverk.

Det er mange som elsker å diskutere engelsk fotball, klubbenes økonomi, og hva de rikeste eierene gjør med fotballkulturen, både på kort og lang sikt. Som mangeårig Wolves-fan, må jeg innrømme at det er utelukkende gledelig at “min klubb” endelig kan bruke enorme summer for å lykkes sportslig.

Selvsagt gir det ingen garanti, men det hjelper godt når spillerstallen skal skiftes ut.

Wolves og Fosun Group, brukte nemlig hele £27 millioner i sommer, på 13 spillere og hele £13 millioner kun på én spiller, Helder Costa, de rike eierene vil til Premier League, snarest mulig. I følge Jeff Shi, skal det bli en minst like hektisk sommeren i år, om ikke riktig så mange spillerkjøp. Manager Paul Lambert ønsker seg først og fremst kvalitet framfor kvantitet.

En solid forsvarsspiller eller to, minst én spiss og et par solide midtbanespillere står på ønskelista til Lambert, som ble månedenes manager for mars måned. Nylig spilte Wolves fem kamper og vant alle, før det ble tap etter elendig innsats og svakt spill mot lille Bristol City.

Sesongen er over for i år, til tross for noen få ubetydelige kamper igjen. Plassen i Championship, som er nest øverste nivå i engelsk fotball er sikret. Nå skal tiden fram til neste sesong brukes godt. Det er nettopp her nevnte Jorge Mendes kommer på banen.

Hans kundekrets gjorde at det blant annet ble hentet inn fem spillere fra Benfica, der kun tre er tilbake, Costa, Silvio og Cavaleiro. Det er all grunn til å tro at det er spillere som skal forsterke Wolves i alle ledd, som hentes inn av super-agent Mendes. Med åpent sjekkhefte – er det kun viljen til den enkelte spiller som står i veien for en overgang.

Også da er det nesten alltid snakk om penger, lønn og bonuser.

Wolves har alt som skal til for å bli et godt etablert lag i Premier League. Paul Lambert kan være mannen som lykkes med Fosuns milliarder, og sesongen 2017/ 2018 må gjerne sparkes i gang, snarest mulig.

Wolverhampton Wanderers kan bli et lag det skrives mye om i årene som kommer, fra helt andre enn bloggere, med hjerte for ulvene i Old Gold and Black.

Snart spilles det igjen Europa Cup fotball i flomlyset over vakre Molineux Stadion.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Maten som får gjestene tilbake

Maten som får gjestene tilbake. Som vert, skal du åpenbart gjøre deg flid med hva du serverer på tallerkenene og...

Lukk