Mendes og Nuno sender Wolves til Premier League. Kompisene Jorge Mendes agenten som har de aller største fotballstjernene i sin stall, og manageren Nuno Espírito Santo, skal få den gamle storklubben Wolverhampton Wanderers tilbake. Begge kommer fra Portugal og kjent hverandre i mer enn 20 år.

Nuno har bakgrunn fra Valencia og Porto, med god erfaring fra Champions League.

Mendes og Nuno sender Wolves til Premier League

Sammen med det kinesiske finanskonsernet Fosun Internasjonal Group kan ingen påstå at trioen ligger på latsiden. Til og med konservative, men akk så mektige SKYSports har lagt merke til de enorme endringene hos den tradisjonsrike klubben. Gjennom tre dager skal TV-giganten følge klubben på innsiden, opp mot generalprøven til kommende sesong, hjemmekampen mot Leicester – lørdag 29. juli.

Lest? Mourinho klager på pengebruken

Jeff Shi er Wolves’ nye direktør, ansatt hos nevnte Fosun. Jeff er nær venn og samarbeidspartner med Jorge Mendes, agenten med et enormt kontaktnett, særlig i portugisisk fotball. Derfor har øyenbryn blitt hevet, langt utenfor Storbritannia over hvilket kaliber det er på de spillerne som skal spille i «Old Gold and Black» og for Wolves kommende sesong.

Wolves har utvilsomt vært i hardt vær de siste årene med eier Steve Morgan ved roret.

Fra sommeren 2016 derimot, har alle piler for Wolverhampton Wanderers pekt rett til værs, skjønt rent sportslig – forrige sesong, til tross for en rekke nye spillere inn ble det kun 15. plass i Championship. Manager Paul Lambert ble byttet ut med Nuno i mai i år.

Mendes og Nuno sender Wolves til Premier League.

Kun et fåtall av spilleren som ble hentet inn, er tilbake, deriblant Ivan Cavaleiro £7 mill. og Helder Costa £13 mill. Nå har Mendes, Shi og Nuno stukket hodene sammen og plukket noen spillere betydelig høyere opp på kvalitetslisten. 10 spillere så langt, og her er de viktigste.

Ruben Neves (20) ble nylig kjøpt fra Porto for £15 mill. som er rekord for klubben og divisjonen.

Willy Boly, på lån fra Porto, Ruben Vinagre på lån fra Monaco, Ryan Bennet og John Ruddy begge gratis fra Norwich, Diogo Jota (20), på lån fra Atletico Madrid (spilte med suksess for Porto under Nuno forrige sesong), Roderick Miranda, fra Rio Ave, Barry Douglas, fra Konyaspor, og det er ventet at Wolves henter minst én, kanskje to spisser før overgangsvinduet.

Lest: Manchester City viser muskler 

Det er ca 60-70 år siden klubbens storhetstid, men mye tyder på at den sovende giganten er på vei til å våkne opp. Mye penger er svidd av for å få skuta stabil. Hvis Nuno lykkes med å få Wolves til Premier League, vil enda større navn, med enda større prislapp spille kamper på ærverdige, Molineux Stadium.

En ulempe ifølge mange, at så store summer skal måtte til for å lykkes sportslig, uansett beløp slett ikke er noen garanti. Men Mendes, Shi og Nuno vil bli husket for å gjøre et redelig forsøk på å få Wolves tilbake der de hører hjemme – mot toppen av engelsk fotball.

Lørdag 5. august starter eventyret. Wolves – Middlesbrough. Utsolgt. Glade og spennende dager for alle som følger klubben fra West Midlands i England.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenn – enkle og naive ofre, lures for millioner

Nordmenn - enkle og naive ofre, lures for millioner. Sommeren er høysesong for svindel av naive nordmenn som med enkle...

Mourinho klager på pengebruken

Manchester United bruker enorme summer på noen få enkeltspillere Lukaku, Lindelöf og Pogba. På til sammen £200 mill. Manchester City...

Lukk