Stadig flere menn lar kvinnen i forholde bestemme. Både hva middagen skal være, hva ungene skal ha på seg og familiens økonomi er det nettopp kvinnen som tar seg av. Mange menn lar hun få lov til å bestemme, bare han får drive på med sitt.

Alt som har med bil, data, TV, video, nettbrett, PS3 og X-box er hans ansvar, her er far sjefen. Det som fanger hans interesse.

Far setter opp to ting på handle-lista som er viktig for han. Øl og peanøtter. Mor handler, noen ganger er han med. Han bære vesken henens og får lov til å kjøre handlevognene.

Dessverre lar for mange kvinner mannen i huset slippe å være mann. Hun burde heller ha stilt krav,  han burde ha fått beskjed om å ta mer ansvar og bidra med ting som hun mener er viktig, for at husstanden skal fungere optimalt.

Ikke alle, men mange menn er for lite villig til å gå inn for å bestemme viktige saker som f.eks økonomi. De vil heller spille dataspill, sitte og surfe på nett eller se sitt «favoritt-reality-program-les-Paradise-Hotel.» Noen menn er helter, tøffelhelter. Det er ikke bra for forholdet, menn bør være menn i ordets rette forstand.

Mannsrollen i Norge har blitt endret mye grunnet svært mange kvinners inntog i arbeidslivet de siste 40-50 år. Før dette så var det far som gikk på jobb, mor var hjemme og passet hus og barn. I grove trekk var det slik man mente det skulle være også.

Nå er far fortsatt på jobb, men mor har tatt fars rolle og i tillegg tar hun fortsatt seg mest av både hus og barn. På den måten har mannsrollen blitt mindre viktig og mannen er ikke på langt nær det sterke kjønn han med stolthet alltid har vært. Kvinnen har tatt over.

– Flere forskere mener å vite at det kvinner er mer intelligente enn menn. Intelligens måles som IQ, og kvinner med høy IQ gjør seg dummere enn de er for å komme ned på menns nivå, når de skal sjekkes opp. Det er er stadig signaler i samfunnet som viser at kvinnen klar seg bedre enn menn. Det er et faktum.

Intelligente kvinner har også inntekt ut i fra en god utdannelse, og det kan være et problem for menn som er vant til å ha ansvaret for økonomien, og ha hovedansvaret for den største inntekten, at kvinnen tjener mest.

– Studien inkluderte rundt 120 personer, og forskerne fant store forskjeller mellom mennene og kvinnene når det kom til hvor attraktivt de fant høy IQ. Mennene var mindre interessert i intelligente kvinner enn kvinnene var i intelligente menn. I studien kom det også frem at smarte og velutdannede kvinner har en tendens til å gjøre seg dummere enn de egentlig er for å komme i kontakt med menn, ifølge Alive.dk.

Kvinner har også en tendens til å takle en skilsmisse langt bedre enn menn, og kvinner kommer seg raskere etter å ha blitt dumpet enn det menn gjør.

Hvor er moderne menn på vei, om kvinnene er i ferd med å ta stadig flere av mannens roller i samfunnet?

Gutter i barne- og ungdomsskolen ser ut til å være enda mindre tøffe enn gutter burde ha vært tidligere. Før kun man finne overskrifter der gutter hadde fått med brev hjem fra rektor, fordi de hadde sloss i friminuttet med en annen gutt. Når kom poden din hjem med brev fra rektor. Barn med god oppdragelse er bra, gutter som vurderer om han skal sitte å tisse er ikke bra.

Gutter blir aldri menn om de ikke får muligheten. Overbeskyttende foreldre er i ferd med å ødelegge muligheten for mange gutter, til å få  sjansen til å bli menn- noen gang. Les om Lars Monsen- mannen med stor M og hans forhold til sin far, så kanskje du finner noen aha-opplevelser.

Pappa Monsen tok med Lars opp til 10 meteren i Frognerbadet og kastet han utenfor. Satt på spissen så er det en slik røff behandling som får gutter til å bli hardhudet nok. Putene mange foreldre syr under armene på sine barn er åpenbart en bjørnetjeneste ingen har bruk for. La heller barna få ansvar og oppgaver de synes er spennende å være med på å løse.

Kvinner må få være kvinner, gutter bør fortsatt gjøre alt for å få lov til å bli MANN.

 

Vargas

Foto:/ Wayan Vota

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norske bloggere blir lagt merke til i utlandet

Sannsynligvis skjønner ikke så mange svensker hva du skriver, om du skriver norsk. Nå finnes det derimot svært mange gode oversettelsesystem som gjør...

Ikke lykkelig? Da må du ta grep!

Om du går rundt og tror at livets mange utfordringer fikses av seg selv så vil du snart få trøbbel....

Lukk