Menn flørter ikke mer, dessverre!

I etterdønningene av #metoo, har mange menn, særlig unge menn, satt bånd på seg til å legge an på jenter og unge kvinner de finner attraktive. I frykt for å gjøre noe galt. Menn flørter ikke mer.

Kanskje heller ikke så rart når man ser hvor stor #metoo-saken har blitt ute og hjemme. Sannsynligvis vil den vare i mange år.

Et tja, kan være et ja, men et nei blir aldri kanskje…

Dessverre får det mange utrygge gutter og menn til å la være å ta kontakt, og forblir single, kanskje til og med ensomme fordi de er redde for å skade sitt eget omdømme, og bli stemplet som en kødd.

Noen kvinner vil kanskje si: “Vet man ikke forskjell på å oppføre seg skikkelig og flørte som en mann, kan han like godt bli hjemme!”

Det er en påstand som ødelegger for flere enn nødvendig.

menn flørter ikke mer

 Flørting, den gang da … Foto: Wikimedia.org

Noen menn er sikrere på seg selv og vet hvordan man skal oppføre seg, imponere, flørte oppriktig og ærlig, slik at kvinner på hans vei både liker, aksepterer og lar ham slippe til. Dessverre er det færre enn før.

Noen menn er ikke sikker på hva man skal si, og enda verre, hva han skal gjøre. Mange unge menn tror at alle jenter og kvinner skal pules i rumpa, gjerne av flere menn samtidig, og sæden skal sprutes både her og der. Pornoens krefter har ødelagt mange unge sinn, og kan faktisk være en medvirkende årsak til den enorme #metoo-saken.

Flere sliter med å forstå når grensene overskrides hva gjelder seksuell aktivitet som ikke er akseptabel og som kan gå over til seksuell trakassering eller noe enda mer alvorlig.

Aftenposten/ Cecilia Dinardi

Utfodringen på sikt; blir mange single og ensomme menn som forblir barnløse, som ikke makter å få seg en partner, unge menn som forbli ensomme i sitt eget selskap i frykt for å tråkke noen på tærne. For det er ikke enkelt å være mann i skyggen av #metoo-bråket som har herjet over landegrensene.

Åpenbart har det ikke vært lett å være kvinne heller. Heldigvis har #metoo slått opp dører som før har vært boltet igjen med kjetting.

Lest? Er alle kvinner voldtatt?

Dessverre skaper #metoo nye utfordringer og problemer for en helt annen gruppe mennesker som leser, hører og opplever hva dette voldsomme engasjementet har gjort med kvinner og menn over landegrensene.

Man kan bli skeptisk av mindre.

Det man skal legge på minne etter en slik global kampanje, er at det finnes svar på hvordan man skal te seg og gjøre en potensiell partner til lags. Man bør ikke gå over terskler som bryter med samtykke. Et tja, kan være et ja, men et nei blir aldri kanskje. Respekterer man å bli avvist første gang, med  et smil og farvel – kan det pirre en nysgjerrighet ho henne som gagner ham på sikt.

Den gode gamle flørten, slik besteforeldrene dine bedrev, kan være veien å gå til til et vellykket forhold som varer over tid.

Husk at #metoo-saken er en demning som endelig brast, hvor millioner av kvinner verden over, har levd i frykt, skam og med krenkelser som varer livet ut. Det var på høy tid.

Menn skal og bør respekterte enkeltindividets grenser. Hver gang.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Messi skyter aldri over …

Messi skyter aldri over. 30-åringen fra Rosario i Argentina, ble nylig pappa til sin tredje sønn, gikk glipp av én...

Lukk