Menn selger også sex. Et meget tabubelagt område som det skrives lite om og sies enda mindre om. Selvsagt er det like ulovlig som om det var kvinner som gikk til det skritt å selge kroppen sin til de som måtte være interessert-

I alle de norske store byene, Trondheim, Tromsø, Oslo, Stavanger og Bergen er kommunene smertelig klar over problemet.

– Dette er et område som er usynlig og tabubelagt. Vi vil gjøre de som jobber i hjelpeapparatet oppmerksom på dette, og vi vil ikke minst jobbe med forebygging i forhold til både kvinner og menn. Vi ser at mange er i rusmiljøet og at de bruker rus når de selger sex. I den forbindelse tror jeg også at våre psykologtjenester kan ha noe å bidra med, sier Onarheim til Dagbladet.

Kommuneledelsen skal gjennomgå rapporten og forsøke å iverksette tiltak raskt, men først i 2012 vil det kunne komme en ny plan mot prostitusjonsmiljøet.

Et forslag til tiltak er å tilby en egen kontaktperson til menn, tilsvarende ordningen som i dag eksisterer for kvinnelig prostituerte.

Avdelingsleder Camilla Fonnes Haaland i Utekontakten har skrevet rapporten. Hun sier at undersøkelsene ble konsentrert om noen spesielle miljøer i Bergen, ikke på langt nær alle. Det har ikke vært noe mål å få en oversikt over alle gutter og menn som selger sex i Bergen.

– Det er liten tvil om at det er mennesker med rus og narkotika problemer, og som er så desperate etter penger- at de ser seg tvunget til å selge seg selv for å få penger til tabletter eller annen rus. Vi vanlige oppegående kan nok ikke forestille oss hvor nedlatende og jævlig mange av de mannlige prostituerte må ha det. Pengene er drivkraften. Dopet er belønningen.

Og hvem kjøper sex av menn? Pedofile, homofile, bi-file? Jeg mener de går over en grense for hva som er akseptabelt. Både salget og kjøpet er for meg helt absurd. Men hva gjør man ikke når man er desperat nok.

Er det fordi at dette er et forholdsvis nytt problem i Norge? Mulig. Men her er det helt sikkert store mørketall, og salg av sex er som de fleste vet blant de eldste yrkene man kjenner til. Derfor er det lett å forestille seg at også seksuelle tjenester av menn ikke er noe nytt- ei heller i Norge går jeg ut i fra.

– Sex kjøpsloven nekter alle i Norge å ta penger for seksuelle tjenester. Og de fleste hoteller i Norge har gode rutiner for å stoppe kvinnelige prostituerte som prøver å selge sex på rommene deres. Men når det kommer til menn som selger sex så er dette et langt verre problem for hotellene. Mulig fordi dette er langt mindre vanlig, og vanskeligere å oppdage.

Utekontakten har intervjuet 21 menn som selger seksuelle tjenester i Bergen og 50 tjenester som har kontakt med målgruppen.

Hovedtrekkene er at den mannlige prostitusjonen foregår innendørs blant yngre menn, hvor ønsket om penger er hovedmotivet for sexsalget, mens andre søker spenningen.

I følge rapporten så er det hovedsakelig menn som kjøper sex fra menn. Men det forekommer at også både par og kvinner ønsker å kjøpe sex.

— Det hevdes også at særlig utenlandske, asylsøkere og “papirløse” menn benytter seg av denne arenaen både for å selge sex til menn og kvinner. Unge gutter under 18 år vil også bevege seg en del på denne arenaen, særlig de som er avhengig av rusmidler og trenger raske penger, heter det i rapporten.

Men prostitusjonen foregår også på såkalte cruising- eller sjekkesteder, som saunaer, solstudioer, utesteder, friluftsområder, pissoarer og offentlige toaletter, svømmehaller, og treningssentre.

Politikere generelt, og regjeringen spesielt må her føle seg tvunget til å bruke langt flere ressurser på bordet enn det er gjort til nå. Her er det mennesker i bunnløs fortvilelse som ønsker å komme seg ut av rus helvete, men får ikke hjelp. Mye kan gjøres for å legge ting langt bedre til rette for både menn og kvinner som ser som eneste utvei å måtte selge kroppen sin for å få tak i dop.

Kommunene som er berørt og som har kartlagt menn som selger sex bør få midler til å styrke Uteseksjonen og Pro sentret i Oslo. Det er viktig at de som sitter inne med kunnskapen får frie tøyler til å kunne hjelpe de som ønsker å få hjelp.

Jeg er veldig klar over at her er det også mennesker i vanlig yrker med god inntekt som faktisk ønsker å selge sex for spenningens skyld.

Alle har et eget ansvar for egne handlinger.

Blir du dømt for kjøp eller salg av seksuelle tjenester kan du risikere 2 år bak murene. Så er det nevnt.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Venter du på FARMEN 2011? Her er de som er med!

Alle reality serier med respekt for seg selv har selvsagt egen Facebook side: http://www.facebook.com/farmennorge   I år legges «Farmen» til...

Lukk