Menneskehetens største trusler. Ebola-viruset herjer vilt i store deler av verden og er selvsagt en trussel for alle som er mottagelig for det dødelig viruset. Det vil si alle mennesker på kloden.

– Men Ebola-viruset sprer seg ikke raskt nok, dvs folk dør så raskt at de ikke rekker å smitte andre. Ergo en ikke livsfarlig trussel for menneskeheten.

Ennå. En pandemi kan allikevel i verste tilfelle utslette store deler av verdens befolkning om man ikke jobber på spreng over tid med å forebygge, analysere og forutse framtidige livsfarlige smittekilder. Forskerens største frykt er smitte fra dyr til menneske som ikke kan behandles.

I verste fall kan et svært smittsomt og livstruende virus drepe alt levende liv på kloden.

Vi mennesker er en stor trussel i våre egne liv. Våre besteforeldre drepte hverandre i 2. verdenskrig. Vi har blitt klokere med årene, men også betydelig farligere. Jo farligere, jo større sjanse for å gå til grunne, men fordi menneskene i det 21. århundre vet hva konsekvensene av en atom-krig sannsynligvis vil bli, er det mindre sjanser for det nå enn i 1980 f.eks.

Så lenge det er mennesker som styrer atom-stormaktene så er verden dog i en viss fare.

Menneskehetens største trusler.

Menneskehetens største trusler

Krig, er alltid en trussel for menneskets eksistens på jorda så lenge det finnes farlige nok våpen, men det er slett ikke den farligste.

Tellus, vår vakre planet, den lille planeten i det store rommet har millioner av forskjellige arter. I framtiden ser det ut til at det er en art det vil bli for mange av. Oss. Menneskene. Mulig det er plass til mange flere, men mat og vann som nå er en selvfølge for de aller fleste nasjoner vi liker å sammenligne oss med, vil bli en stor utfordring i framtiden.

– Har våre oldebarn forresten noen framtid? Mulig. Men deres oldebarn igjen, hundre år senere vil kunne gå en usikker framtid i møte- om noen i det hele tatt. Uansett trusler, vi har absolutt ingen garanti for at menneskene på kloden eksisterer særlig lenge.

Kloden vår har eksistert i mange milliarder år, det er bare i de siste 150.000 til 200.000 år  vi vet at menneskene har eksistert på jorda. Det vi kjenner som det moderne menneske, «Homo sapiens«.

Vannmangel, rent vann er mangelvare i en rekke land allerede. Dette problemet blir bare større og større for hvert år som går. Innen 2050 kan det være så prekære mangler på rent vann at det alene kan føre til store konflikter.

Naturkatastrofer, krig, terror, pandemier, meteoritter eller andre trusler som kan være ødeleggende for menneskeheten er på verdens politiske lederes agenda hver eneste dag.

– Problemet er innlysende, selvsagt er det menneskene selv som er den absolutt største trussel for vår eksistens. De mektigste lederne i de rikeste landene i verden er forpliktet til å ta grep før det er for sent.

Mange tror det allerede er for sent og at vi bare kan vente. Vente på at kloden vår går under. På grunn av oss.

Kilde: Theguardian.com

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Peter Pan- syndromet – Norske menn nekter å bli voksne

Peter Pan- syndromet - Norske menn nekter å bli voksne, men noen menn skulle ønske de fikk lov til å...

Filmen Frozen gir Norge eventyrlig reklame

Filmen Frozen gir Norge eventyrlig reklame. Man kan vel nesten ikke tenke seg en bedre Norges-reklame enn det man finner...

Lukk