Heldigvis. Bedring. Færre dør. Barn får leve. Noen kommer seg vekk. Syria er helvetes forgård. La 8000 av 10 millioner komme til Norge. Hurra. Regjeringen bør skamme seg!

ta8c700d gutten på stranda

Vi lukker øynene for den verste humanitære katastrofe i moderne tid. Hva skal vi si til våre barn? At det er greit å la være å hjelpe naboene som drukner?

Er dette en ok forklaring Erna Solberg:

Nei, du skjønner kjære barn. De er annenrangs mennesker. Langt mindre verdt enn oss fra Norge. De kan vi ikke gjøre mer for, de må klare seg selv, der ute på havet. I de ødelagte båtene. Både barn og voksne drukner. Sakte, men sikkert. 

8000 flyktninger holder. Det er det vi har råd til. Det er det vi har plass til.

https://www.youtube.com/watch?v=Tj3AkgVqiF4

 

Hva er viktig i ditt liv? Rette øyenbryn, ny iPhone eller kanskje tre par nye bukser riktig sminke og en solid lønnsøkning? Det er nok et riktig bilde for mange nordmenn.

Uansett alder så er det ikke vanskelig å forstå hvordan nordmenn har det i dag, de fleste har litt dårlig samvittighet‚ fordi vi ser døde barn skyldt i land på ei strand i Tyrkia. Vi har til og med mer dårlig samvittighet enn vi bør?

Det er jo strengt tatt ikke vår konflikt. Det er president Bashar al-Assads konflikt.

Vi kan dessverre ikke lukke øynene for at en uskyldig andre og tredje part i konflikten – lide mer nå. Vi må bare stoppe galskapen. Heldigvis, er det mang en ildsjel, mang en bedrift og privatperson som er villig til å betale en liten sum – for å hjelpe de som ikke har noe som helst.

NRK kjører showet i beste sendetid lørdag, men en sterkt etterlengtet innsamling. Ingrid Gjessing Linhave styrer det meste i sin trygge favn.

Artister som har valgt  bruke en lørdag for andre er:

Emilie Nicolas, Sivert Høyem, DumDum Boys, Christel Alsos og Eben med Nico D, og foreløpig 12 millioner kroner innsamlet i regi av NRK. En dråpe i havet, men en viktig dråpe for alle uskyldige krigsofre, som gjør alt de kan, for å leve i morgen.

Neste gang du sutrer over for lite smør, melk eller ketchup, neste gang du sutrer over lege-kø, dårlig lunsj, dårlig sex eller dårlig stekt kebab.

Klapp igjen flabben og send en tanke til fire, fem og seks år gamle barn som drukner på vei fra krig, konflikt, sult og elendighet. Du har sannsynligvis ingen grunn til å klage!

Siste: USA er villig til å gå i dialog med den forrykte diktatoren al-Assad. Nettopp for å unngå flere barn i frykt, i nød eller død. Flyktningekatastrofen er den verste, siden andre verdens krig.

Føler du at du kan gjøre en endring?

Ring: 820 44001

Kilde NRK.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dyr reklame og annonse? Blogg kan være svaret!

Å markedsføre et produkt via sosiale medier treffer kundegruppen der de er, umiddelbart. Dyr reklame og annonse? Blogg kan være...

Lukk