Mennesket er menneskets glede. Kloke ord som de fleste er helt enige i. Mennesket er avhengig av andre mennesker for å ha muligheten til å leve. Vi kommer til verden fra mors liv, får hjelp til å spise, og får hjelp til å vokse for å bli selvstendige individ sakte, men sikkert. 

Uansett hvor mange vi har rundt oss, så går vi i døden alene, men slik er det for oss alle.

Mennesket er menneskets glede og betyr at vi ikke klarer oss spesielt godt alene. Ikke når vi er nyfødt, og ikke når vi blir syke, ei heller når vi blir gamle nok. Men hva med midt i livet da? Når vi er kåte og virile, fulle av livsglede og livslyst, da bør vi vel klare oss alene uten andre mennesker?

Mennesket er menneskets glede …

Ja, til en viss grad. Noen foretrekker faktisk å leve som singel uten partner, men det betyr ikke at man ikke er uten andre mennesker i sitt liv. Tvert i mot, vedkommende kan velte seg i sosial omgang med både venner og bekjente, men går bare hjem alene.

Vi trenger andre for å ha et godt å rikt liv, vi går jo i flokk, når vi er mange nok, og søker andre mennesker hele tiden.

Mennesket er menneskets glede ...

I et hektisk og aktivt liv, om man er singel eller i et forhold- har man kontakt med andre mennesker som bryr seg om deg. Ikke alle, men en liten gruppe er til og med glad i deg. De er mennesker som er der for deg i ditt liv, det livet du lever fra dag til dag. De dagene som kalles det å leve.

Når du møter andre mennesker i morgen og dagen etter så bør du se litt ekstra på de. De er andre mennesker som er der til glede for deg. Samtidig på planeten jorden, akkurat på samme tid og sted som deg. Akkurat de av alle milliarder som lever samtidig. Smått utrolig.

I Håvamål, som består av til sammen 164 strofer, skrevet på Island i ca år 1200, er det en samling old-nordiske gude-dikt og visdomsdiktning, der  det står blant annet om hvilke ord og livsvisdom gudene bør leve etter. Ord som mot, vennskap, måtehold, klokskap og moral.

Kanskje det viktigste og klokeste som ble skrevet den gangen for mer enn 800 år siden var allikevel ordene: Mennesket er menneskets glede 

Vi må aldri miste troen på mennesket, da har vi tapt!

Vargas

Pin It on Pinterest