MENY kaster seg inn i Priskrigen. Norgesgruppen vil være med å leke gjennom sine digre MENY-butikker. Fra før er KIWI matvarekjedens billig-variant. Rema 1000, med sin Æ-app skal få motgang i priskrig-året 2017.

Lenge har det vært kjent at de fleste kjedene gjør mye for å vinne priskrigen, og at det har vært Rema 1000, med KIWI rett bak som vinnere, og funnet som laveste matvarekjede.

Les også: Dårlig råd? Slik sparer du penger!

Nytt for dagen er at MENY, med mer enn 5000 forskjellige varer, kaster seg på markedsførings-karusellen. Uten sjanse til å vinne noe som helst. Hvor mye penger MENY har betalt PR-selskapet Gambit, for en omfattende reklamekampanje vet vi ikke, men reklame, koster fortsatt flesk. Til og med i papiravisene.

Stadig flere er smarte nok til heller å bruke sine annonsekroner blant de største bloggerne. Som har langt flere leser enn de aller fleste nett-og papiraviser. Nok om det i denne omgang.

MENY kaster seg inn i Priskrigen.

MENY vinner ingen priskrig, og 10% av hyllevare-pris hos Norgesgruppens flaggskip utgjør ikke all verden. Er du vant til å handle indrefilet, russisk kaviar og Entrecôte fra Gambia, er det selvsagt penger å spare over tid.

Er du derimot ute etter å få billigst mulig “vanlig” mat, bør du åpenbart styre unna MENY.

ifølge Nettavisen.no, er det utvalget kjeden ønsker å slå et slag for. KIWIs storebror synes det er feil å kaste ut en rekke produsenter og leverandører. MENY har allerede et rikt utvalg og det er prisene på alle disse som nå reduseres.

nær 1 million nordmenn har lastet ned Remas omdiskuterte app, som i følge Reitangruppen, gir kundene 10% rabatt på alt du handler på fredag og lørdag, på frukt & grønt, samt dine 10 meste kjøpte vareslag – ellers i uken.

COOP sitter selvsagt ikke rolig på gjerdet å ser på at kundene haster til konkurrerende kjeder, COOP-Extra har allerede satt ned prisen på frukt & grønt med 11%. KIWI har valgt å kutte det samme med 15%.

Ifølge Norgesgruppens egne nettsider, har kjeden den største “organiske” veksten, med en markedsandel på 41,2% av markedet. Reitangruppen har ca 25% og COOP har ca 28% ifølge tall som offentliggjort for 2015.

Et lite tips: Laster du ned appen “Mattilbud”, får du alle kjedenes tilbud, samlet på et sted. Så kan du finne lavest mulig pris på det du faktisk trenger, til enhver tid.

Om du virkelig skal spare penger, bør du faktisk se på helt andre poster i din totale økonomiplan. Rentene på ditt boliglån, billån, forbrukslån og din stigende strømregning – bør sees etter i sømmene.

Bruker du ført og fremst egne middler framfor bankens penger, der du har lykkes med å sette penger til side, gjennom sparing, er du på riktig vei.

Bestiller du dine reiser gjennom et riktig kredittkort, sparer du enda litt mer penger.

Kilde: Nettavisen.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Deadline Day – med rom for overraskelser?

Deadline Day - med rom for overraskelser? For alle som følger med på engelsk fotball og Deadline Day, en av...

Lukk