Blogger og tobarnsmor Rannveig Heitmann dummer seg vel bare ut når hun påstår at barn bør ha merkeklær og kun det. Hun bommer enda mer når hun påstår at andre foreldre som ikke har råd til merkeklær, bare er misunnelige. 

Flott for Heitmann å kunne kjøpe merkeklær til sine to barn, men synd for bloggeren å uttale seg uten at det hun sier har vært innom “kontrolltårnet” først. Blondiner kan lett ta munnen for full, Heitamanns påstander er så tåpelige at de mistenkes for å kun skape overskrifter og trafikk til egen blogg.

Foreldre som ikke kjøper merkeklær til sine barn er minst like glad i barna om de velger å kjøpe billigere utgaver. Tviler også på at disse er nevneverdig misunnelig på de foreldre som kjøper de dyreste merkeklærne til sine barn.

Suri Cruise (7) Foto: mbeirouty


– Nå har flotte Rannveig vært i media en rekke ganger for å ha kommet med gullkorn som folk har ledd seg skakke av før også. TV3 sender en serie som heter “Charter-feber” og Heitmann har vært på tur med andre bloggere, uten å imponere i det hele tatt. Man kan lett få en mistanke om at tobarnsmoren fra Nord-Norge er den blondeste bloggeren av dem alle.

Merkeklær for barn er utelukkende foreldrenes valg. Barnet har det like bra om klærne heter noe helt annet enn hva som er siste mote.

Nordmenn bruker nær 40 milliarder kroner på klær, 5 milliarder av disse er barneklær. Enorme summer, spesielt med tanke på at prisen på klær en ved å være halvert siden 80-tallet. Mye av klærne for de aller minste koster mindre enn et gladd øl på en restaurant i Oslo, derfor velger noen foreldre å kjøpe merkeklær til sine barn, som koster langt mer.

Superstjernene som Victoria Beckham og Katie Holmes velger å kle sine døtre Harper og Suri opp i det beste av det beste. Dette er kvinner som selv er moteikon for mange millioner kvinner verden over, de velger å gjøre sine barn til motemodeller for andre barn. Om det er riktig for norske kvinner å kjøre den samme stilen på sine barn må jo være opp til hver enkelt mor å bestemme.

Barnet, som er det viktigste i denne debatten driter bokstavelig talt i hvilket merke som står på det tøyet mor og far kler barnet i.

– Velger foreldre å kle sine barn i merkeklær er det selvsagt for å vise andre at de kan. Det har med status å gjøre, folk er svært opptatt av å bli anerkjent som vellykket og rik. Om de faktisk er vellykket, suksessrik og rik spiller ikke så stor rolle, det er hva andre tror som er viktig. Akkurat som å få mange “likes” for skrytebilder man legger ut på Facebook. Det er så viktig for mange at de er blitt avhengig av sosiale medier, men det er en annen historie vi kommer med om ikke lenge.

Kvalitet på klær som ikke er merkeklær er så tilnærmet god at barnet har ikke vondt av å gå i billigere utgaver, uansett om det er bukser, jakker, bodyer, sokker, kjoler eller skjørt.

Sett heller pengene i banken som barnet kan ha glede av senere i livet, enn å kjøpe dyre merkeklær som er en “show-off” mot andre foreldre.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julegaven han vil elske å se henne i- bestill nå!

Om du skal finne den ultimate gave og i tillegg får den hjem til jul bør du bestille allerede nå....

Lukk