Til og med i Norge så er det markedskreftene som råder. Petter Northug (28) er i sitt livs største krise, men det er ikke verre enn at det kan komme noe godt ut av promillekjøringen. Hvis Petter skal fortsette som skiløper på øverste nivå i verden, må han ta grep. 

Da kan han ikke være party og Poker- Petter itillegg, han må kunne være “Kongen av skisporet”.

De fleste sponsorer kommer til å holde seg ved Petters allerede signerte gullavtale, også COOP. Det vil de på sikt komme meget styrket ut av, fordi Petter er den han er. Norges beste skiløper og mest kjente idrettsutøver i Norden. Faktisk så er det en viss sjanse for at Northug blir enda rikere, til tross for den situasjonen han har havnet i.

Straffen han vil få- kommer an på blodprøven, hadde han over 0,5% i promille vil det kunne bli betinget fengsel.

Å få førerkortet inndratt, å få en kraftig bot og en fengselsdom er selvsagt svært alvorlig, det vet alle. Men skal Petter Northug fortsette som skiløper så har han strengt tatt ikke noe valg, da må han gå “All in”! Med alt det innebærer.

Rettsystemet i Norge fungerer. Det vil gi skiløperen den straffen han fortjener, uansett om han heter Petter eller Arne. Etter soning, bør derimot alle kluter settes inn på å få karrieren opp å gå igjen.

Petter Northug må skilles fra dårlige svirebrødre i Poker-miljøet, han bør ha folk rundt seg som vil kun det beste for hans ski-karriere. På den måten kommer Mosvik-mannen styrket ut av promille-saken. Også merkevaren Petter Northug.

Manne-bladet “Vi Menn” har allerede gitt beskjed om at de fortsetter samarbeide, det samme vil de fleste andre sponsorer, bortsett fra Audi. Bil-giganten vil nok neppe sponse Petter Northug med en ny Audi A 7 S-Line til en verdi av 1,1 millioner kroner. “Red Bull” tar sterk avstand fra situasjonen Petter har kommet i, men vil fortsette det 5 år gamle samarbeide.

Mediaoppmerksomheten er enorm, den strekker seg fra USA til New Zeeland, svenskene gasser seg i promillesaken. Allikevel har svenske skiløpere og journalister ytret et ønske om å se Petter Northug på start i VM i Falun. Han er tross alt trekkplaster også for de svenske arrangørene.

Er det noen som kan klare å komme tilbake etter en slik tabbe, så er det Petter Northug. I såfall vil mange sponsorer stå i kø for å få signere langt større og mer verdifulle avtaler med skiløperen. Merkevaren kan være styrket på lengre sikt. Da må han selvsagt endre holdning.

Sesongen som gikk- er ikke en sesong noen i Team- Northug kan være fornøyd med. Da vet de samme personene, og at det må store endringer til for å komme tilbake på vinnersporet. Man kan stille spørsmålet, er han sulten nok? Har han vært godt nok trent? Har utenomsportslige aktiviteter som pokerspill, fest og bilkjøring tatt for mye viktig fokus? Mye tyder på det.

Skal han igjen bli best i verden, må han ofre en hel del, blant annet legge om stilen. Vil han være Party- Petter, kan han glemme ski-karrieren.

For alle de som kan markedsføring og markedsverdier vil konstatere det faktum, satser trønderen på ski foran fest og fyll fra og med nå, vil han igjen bli best i verden i skisporet. Da bør han får all mulig hjelp til å få lagt denne saken bak seg snarest mulig.

– Vi nordmenn har veldig lett for å sparke de som allerede ligger nede. Det bør vi være forsiktig med. Å kjøre bil i påvirket tilstand kan ikke aksepteres eller unnskyldes på noen måte, men vi må vis evnen til å tilgi alvorlige lovbrudd.

Vi må også huske at medieoppmerksomheten i denne saken er dobbel straff. Petter Northug er en angrende synder og bør få støtte i sitt livs verste situasjon.

Hvis Petter velger å komme tilbake, så bør det norske folk være rause nok til å hylle Northug for den fantastiske idrettsmannen han er. Petter Northug er et ikon, han har den største fan-klubben blant samtlige i skisporet. Selvsagt kan han komme tilbake for fullt og på ny bli både verdens- og olympiskmester.

Da er merkevaren Petter Northug igjen gull verdt.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Petter Northug innrømmer promillekjøring!

Norges største skistjerne har kommet i søkelyset på langt andre grunner enn det han er vant til. Natt til søndag...

Lukk