Messi skyter aldri over. 30-åringen fra Rosario i Argentina, ble nylig pappa til sin tredje sønn, gikk glipp av én kamp, mot Malaga, for å være med på fødselen. Lionel Messi er klodens vidunderbarn, endelig har han blitt voksen, men fortsatt – verdens beste fotballspiller.

I sommer skal han representere sin elskede nasjon i VM for aller siste gang. En vidunderlig fotballkarriere går mot slutten.

Vi som har levd på kloden sammen med denne lille teknikeren av et geni, bør klype oss i armen over å få oppleve hva han gjør med ballen. Bedre underholdning skal man lete lenge etter. Lekegrinda heter Camp Nou i Barcelona, hvor tusenvis av nordmenn har tilbragt et par timer i ren ekstase – over det man får overvære på det grønne gresset.

Messi scorer mål på bestilling, igjen og igjen og igjen.

Her er noen tall som bør ta pusten fra deg, deretter kan du gå ut på løkka med en ball og øve, for å se hvor lett det er å gjøre mål, like ofte som Messi, og husk. Verdens beste fotballspiller skyter aldri over.

Messi skyter aldri over …

Messi skyter aldri over ...
Alle de største bærer nummer 10 Foto: Givemesport.com

Lionel Messi, en av verdens mest kjente mennesker, nærmer seg 600 mål i sin utrolige suksessfulle karriere. Han har 61 mål for Argentina,  100 mål i Champions League og om du tror det er tilfeldig at det blir mål nesten hver gang, tro om igjen. Magikeren har gjort hat-trick (tre mål i én og samme kamp) hele trettini ganger.

Plasseringsevnen, blikket, fotballforståelsen, samhandlingen med lagspillerne og evnen til å gjøre motstanderne dårlig, er noen av de særskilte evnene Messi er best på. Ja, da, de er gode alle som spiller på Barcelona, men målene gjør seg ikke selv. Det er Messis oppgave og han gjør det ofte.

Daniel Passeralla, kaptein for Argentina i 78´ foto: Wikimedia.org

Argentina har ikke vunnet trofeer like ofte som man skulle tro, og etter at Daniel Passarella løftet det vakre VM-trofeet over hodet – på hjemmebane i 78´ etter ekstraomganger mot Nederland, har det faktisk skjedd kun én gang til – i 1986 da Maradona styrte skuta.

Argentina har kun Brasil foran seg på statistikken over hvilke nasjoner som har vist seg på fotballkartet, for alle som elsker fotball i Sør-Amerika – elsker sine klubber mer enn vi kan fantaserer om i Europa. Derfor hadde eventyret om Messis karriere, passet som hånd i hanske med ett VM-gull, på siste forsøk.

Drømmene, engasjementet, lidenskapen og kjærligheten er nok langt større blant fansen, særlig i de forskjellige lokale ligaer i Brasil og Argentina. Det hjelper så lite, fordi det er i Champions League de store pengene er. Her er de store klubbene, de rikeste lagene og de aller største overskriftene skapes i den internasjonale klubb-fotballen – som skjer fra Europa.

Derfor dro familiene Messi til Spania, og til Barcelona, skrev en gullkantet kontrakt med verdens største og beste klubblag. Lille Lionel var 13 år og året var 1998. Kontraktene har bare blitt bedre og bedre med årene.

Du drømmer kanskje om å få se den store lille magikeren med nummer 10 på ryggen, spille for ditt favorittlag i England, den drømmen kan du skrote. Messi har vært i Barcelona hele sin karriere og blir garantert værende. Verdens største og beste fotballklubb har en langtidsplan for argentineren, også etter at karrieren er over. Om han blir manager eller direktør avgjør han selv. Lionel Messi er en viktig del av den katalanske klubben, langt inn i framtiden.

For noen år tilbake ble det satt en prislapp på 3,3 milliarder kroner på Messi, kun for å holde gribben unna Barcelonas gullkalv.

Mange snakker om Christiano Ronaldo som den beste spilleren i den moderne fotballen. De to sammenlignes ofte, da de er kapteiner for hvert sitt spanske topplag, og de har fem Ballon d’Or hver. Måtte man velge en av de to, er det umulig å velge vekk Lionel Messi.

Kanskje den aller beste og mest komplette fotballspilleren gjennom alle tider.

VM i Russland spilles fra 14. juni til 15. juli sommeren 2018. Drakt med nummer 10 på ryggen i de argentinske farger, er allerede bestilt.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norges nye YouTube-stjerner!

Norges nye YouTube-stjerner! Nå har du endelig muligheten til å følge Norges nye YouTube-stjerner, som kommer med masse morsomme gags,...

Billig mat til påske – da bør du handle her!

Billig mat til påske - da bør du handle her! Du kommer ikke fra det, uansett hvor du bor i...

Lukk