Overgangsvinduet, er ikke et vindu, men en tidsberegnet periode, der klubber kan kjøpe og selge spillere. Denne perioden er fra 1. januar til 31. januar for de største ligaene i Europa. 

Klubber kan inngå avtaler om overganger for spillere utenfor disse periodene, men spillere kan ikke bli spilleberettiget for en ny klubb utenfor overgangsvinduets ramme-datoer.

De aller fleste større overgangene skjer allikevel i hoved-overgangsvinduet. Dette er åpent i en lengre periode- og før de fleste store seriene i Tyskland, Spania, Frankrike, Italia og England starter. Dette vinduet åpner 1. juli og stenger 31. august.

Lionel Messi Global Panorama via Compfight

Ryktene som svirrer før, under og etter et overgangsvindu er selve essensen i all fotball for alle fans, uansett nasjonalitet. Alle ønsker de best mulige spillerne til sitt favorittlag.  Pris har litt å si, de aller fleste har åpenbart ikke råd til å kjøpe, eller forsvare lønnsbudsjettet til de aller beste spillerne.

Juleprogrammet er som kjent hektisk, det spilles mange viktige kamper som gir noen svar, både i topp og bunn, men sesongen varer som kjent til mai 2015. Det er mange poeng og sloss om, derfor er det viktig å forsterke alle lagdeler med det budsjett man har til rådighet, for å vinne flest mulig kamper. Noen lag har ikke fem flate øre, noen har litt, andre mye- mens noen få har utømmelige kilder med penger å handle spillere for.

Et rykte som ikke dør ut, er Lionel Messis flørt med lag i Premier League, om det er en reel flørt, eller medieskapt svada er ikke godt å si. Det er faktisk flere steder å lese at det er Manchester City som nå er villig til å betale £200 millioner, for verdens beste fotballspiller. Skulle en overgang faktisk gå i orden, skal den lille kunstneren få £500,000 i ukelønn. Tilsvarende drøye 5 millioner norske koner. Per uke!

Kan noen fotballspillere eller andre arbeidstakere være verdt en slik lønn? Uansett bransje?

– Andre rykter som vi kan finne i de mest troverdige nettavisene som er knyttet til engelsk fotball handler om managere i hardt vær. Nylig fikk Neil Warnock sparken i Crystal Palace, det kan også Roberto Martinez få, om han ikke straks finner en løsning på formsvikten for sitt Everton.

Real Madrid og Manchester United har gjort en rekke store avtaler med meget gode fotballspillere gjennom flere år. Siste på ryktebørsen mellom disse to gigantene er Bale tilbake til balløya, om spanjolene får verdens heteste keeper, David De Gea i bytte. Et rykte om en overgang du like godt kan glemme, like fort som du har lest den. Hvorfor skulle Manchester United ville gi fra seg eller selge sin beste spiller?

– Overgangene i januar er som nevnt ikke like spektakulære i januar som før sesongstart i juli og deler av august, men noe skjer alltid. Champions League går mot sitt alltid like spennende sluttspill. De beste lagene spisser formen, og det er nettopp mellom disse lagene man kan forvente endringer.

– I Premier League står det fortsatt kun om tre lag i toppen, her skal det mange overraskelser til om det ikke blir de to Manchester-rivalene, eller Chelsea som vinner det gjeve trofeet etter endt sesong. Chelsea er favoritter, men får City tak i Messi, så kan mye endres.

 

Kilde: Dailymail.co.uk 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League-manager fikk sparken!

Premier League-manager fikk sparken! Før sesongstart var det West Hams, Big Sam Allerdyce, som var storfavoritt til å miste jobben...

Fotballfrue tatt med trusene nede!

Fotballfrue tatt med trusene nede! Nå brenner det på dass igjen hos, Caroline Berg Eriksen, best kjent som "Fotballfrue". Dagbladet.no...

Lukk