Champions League er verdens gjeveste fotballturnering for klubblag. Her møtes kun de aller beste lagene som har vunnet, eller plassert seg høyt nok på sin nasjonale tabell at de kan få stille i mesterligaen.

Hele fem lag fra Premier Leaguer er med i sluttspillet når de 16 beste skal gjøre opp mot hverandre. Finalen spilles 26. mai i Kiev, noe som er rekord-tidlig grunnet VM i Russland som sparkes i gang i juni.

Er det kanskje et av de engelske lagene som kan gå hele veien og vinne Champions League igjen? Ikke siden Chelsea vant over Bayern München i sesongen 2011/12, har det lykkes lag fra England å løfte dette viktig trofeet. Manchester City er blant favorittene, men har liten erfaring på dette nivået.

En ting er å banke alle andre lag i Premier League, noe helt annet å spille godt nok og vinne over PSG, Barcelona, Bayern München og Real Madrid og de andre kanonene, som har løftet trofeer på permanent basis i årevis.

Vi ser for oss at Liverpool, Chelsea, Tottenham og Manchester United vil kunne få trøbbel med å komme seg videre fra sluttspillet. Porto er ikke det laget det engang var, og Liverpool kan slå alle på en god dag, bare så synd at det går for lenge mellom hver gang Jurgen Klopps menn – vinner viktige fotballkamper.

Det finnes ingen enkle kamper på dette nivået – enda det er åpenbart imponerende å kvalifisere seg med fem lag, for aller første gang. En fjær i hatten til lagene i Premier League.

Liverpool møter altså Porto, Spurs møter Juve, Sevilla møter Manchester United, Chelsea skal bryne seg på Barca og Peps menn har Basel i første hindre for videre suksess i mesterligaens-sluttspill. Av de 16 siste lagene er ifølge ekspertene Man City, Barcelona, PSG og Real Madrid – favoritter til trofeet.

/2018/jose-mourinho-privatsjafor/

Manchester United sliter litt i ligaen, overraskende nok er det framover på banen det er verst for Mourinho. Savnet av en Zlatan i form, som er en garantist for mange mål, mest merkbart. Men også forsvarsspillet får dundrende kritikk fra sjefen selv. Så forbandet skal portugiseren være – at han er villig til å selge både Smalling og Jones i sommer. Begge spillere har vært under massiv kritikk.

Skulle Mourinho og co. bli utslått allerede etter første kamp i sluttspillet og ikke heve noen viktige trofeer denne sesongen – vil den beryktede tredje-sesongen bli enda tøffere å begynne på, neste sesong. «The Special One» har signert ny kontrakt som gir ham lønn fra Manchester United ut sesongen 2019/ 2020, med opsjon på enda en sesong. Skulle Mourinho gjøre våre ord til skamme, kan det i teorien bli to fantastiske troffer, FA-cupen og Champions League. Premier League er avgjort.

Et av vårens vakreste eventyr, begynner altså med at den internasjonale klubbfotballen ruller igjen i Europa. Storkampene står i kø, og det er bare til å glede seg – midt i OL-rusen.

Sett av et par timer til å se Champions League, tirsdager og onsdager annenhver uke utover våren. Da får du ekte underholdning, fra de aller beste lagene og de beste fotballspillerne i verden. Bedre blir det ikke.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2018 – her er gården!

Farmen 2018 - her er gården! Farmen kjendis er over, men fortvil ikke. TV2 er allerede klare til å ta...

José Mourinho har privatsjåfør …

José Mourinho har privatsjåfør. Manchester United er blant de aller største fotball-lagene i verden, noen mener det aller største. I...

Lukk