Kronprinsesse Mette Marit gjør utvilsomt en fantastisk jobb som representant for det norske kongehus og for Norge. Men det er ikke fordi hun bære Gucci kreasjoner, men fordi hun er den hun er. 

Hun får i disse dager massiv kritikk for å motta dyre gaver i form av smykker og kjoler for enorme verdier.

Mulig hun føler at hun må ta disse i bruk, men det er ikke skrevet noen lov eller regel for Norges kommende Dronning å bruke det hun får til sent, hun kan takke pent nei.

I sitt virke som Kronprinsesse og senere Dronning burde selvsagt Mette Marit brukt norsk design, både i kjoler og smykker og ellers hva hennes garderobe måtte inneholde.

Kronprinsesse Mette Marit og Ingrid Foto: Flickr/ yuekhei


I følge Dagbladet Magasinet skal Kronprinsessen ha sagt i et intervju med avisen noe som ligner: «når folk bare er opptatt av hvilke kjoler og sko jeg har på meg, er det noe fryktelig galt et sted».

Her har jo Kronprins Haakons kone et poeng, hva hun går i bør jo slett ikke komme i veien for den jobben hun gjør med å representere Kongehuset.

Når man i neste sving får vite at mange av Kronprinsessens kjoler er gaver fra forretninger og designere som ønsker å knytte sin business opp mot Mette Marit og det hun står for, så burde alarmklokkene ringe over hele Skaugum.

Gaver bør selvsagt oppgis som gaver, slik som Ola og Kari Nordmann må. Hun kan på ingen måte unntas for en slik regel. Det blir feil på alle måter.

– Monarkiet har stått meget sterkt i Norge, men det er debatter som denne som får det kongelige slott til å rystes i grunnvollene. Mette Marits datter, prinsesse Ingrid, kan oppleve å aldri få bli Norges kvinnelige monark i form av Dronning-tittelen.

Monarkiets fall kan starte nettopp på en slik måte der en eller flere av de kongelige ikke lenger oppfører seg som forventet av folket, og velger heller å distansere seg fra allmuen og folket. Det er det verste de kongelige kan gjøre for seg selv.

Om det er hennes mors orgie i kjolebruk fra hele verden som blir hennes bane, kan bli avgjort før prinsesse Ingrid blir konfirmert.

Kongen og Dronningen er kjent for å vise måtehold og gjenbruk, Mette Marit er som en elefant i et glassmagasin.Hun bør selvsagt komme inn på en langt mer nasjonal bruker linje der hun fremmer norsk design i langt større grad enn hun har gjort til nå.

Ellers kan det fort bli starten på slutten for monarkiet i Norge.

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Feriesentralen hjelper deg og din familie i sommer -bidra selv også!

Feriesentralen er et fantastisk tilbud til alle familier i Norge som ikke har funnet på nok å gjøre, som kanskje ikke...

Forbudt og opphissende- legg vekk trusa

Kvinner som har selvtillit nok til å gå uten truse, og bare med en enkel sommerkjole har også valgt å...

Lukk