Det er ikke så ofte man ser en større favoritt før man er sikker på hvem som er med i selve finalen i Melodi Grand Prix. Armenia er dog alle bookmakernes vinner. Det er verdt å merke seg, de tar sjeldent feil. Aram MP3 kaller artisten seg og låte heter «Not Alone».

Vi nordmenn elsker å hate «Eurovisjon Song Contest» som den heter på fagspråket, denne parodien, denne orgien av farver, glitter, spjåk og bråk. Noen av låtene er så dårlige i år at de bør ikke kalles musikk engang.

– Hvor Norge havner på lista over udugelige låter sunget av fugleskremsler, kvinner med skjegg og transvestitter er ikke så viktig. Bare vi slår Sverige. Det er for mange det absolutt eneste som betyr noe. Smått utrolig at mange hundre millioner mennesker sitter i drøye tre timer og ser på denne galskapen.

I følge de som setter odds på alt mulig, også musikk-konkurranser av denne typen, så kommer både Norge og Sverige veldig høyt opp lista. Norge på 3. plass og med Sverige rett bak. Så da er det betimelig å spørre. Tror du Norge slår Sverige i år? Her kan du få begge de to bidragene.

Carl Espen Thorbjørnsen (31) skal representere Norge i den internasjonale finalen i København 10. mai. Låta, «Silent Storm» har allerede blitt spilt på radio flere ganger daglig, etter at den vant den nasjonale konkurransen foran Linnea Dale som kom på andre plass.

– Sverige har fått endel kritikk, men bare fra nordmenn, på lik linje som Carl Espen har fått av søta bror. Munnhuggeriet og diskusjonene over landegrensene er allerede i gang. Hun som skal synge for blått og gult er Sanna Nielsen, som har vært med en rekke ganger tidligere. Kan hun vinne nøyaktig 40 år etter at ABBA vant med Waterloo? Låta heter «Undo«.

Før i tiden, da nordmenn flest var flaue på Norges vegne over at vi her oppe i steinrøysa var mest kjent i hele Europa for å få null poeng, oftest. Nå er det MGP- sirkuset som heller bør være flau på egne vegne. Det er ikke musikken som er i fokus, det er artistenes patetiske kreasjoner og latterlige framføring som står i fokus.

– Avstemningen er jo et helt sirkus alene. Vi vet allerede på forhånd at Norge vil gi Sverige full pott og 12 poeng, vi vet også at Island gir Norge mange poeng, men får vi 12 poeng fra vår gode naboer? Neppe. Poenggivningen er storpolitikk og handler dessverre fint lite om musikk.

Kun «de fire store» (Storbritannia, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia), samt Danmark som vertsnasjon er direkte til finalen 10. mai.

– Artisten som har fått mest oppmerksomhet til nå, er den østerrikske dragartisten Conchita Wurst, som egentlig heter Thomas Neuwirth, opptrer som kvinne, men med skjegg. Han, eller kanskje er det hun; skal synge låta «Rise like a Phoenix»

Hvem tror du vinner Eurovisjon Song Contest 2014? I følge bookmakerne er det ingen tvil. Armenia vinner i år.

Kilde: NRK.no

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Merkevaren Petter Northug kan være styrket

Til og med i Norge så er det markedskreftene som råder. Petter Northug (28) er i sitt livs største krise,...

Petter Northug innrømmer promillekjøring!

Norges største skistjerne har kommet i søkelyset på langt andre grunner enn det han er vant til. Natt til søndag...

Lukk