Midtbanespilleren! Fotball er elsket av mange og mange har en mening om det meste rundt både lag og spillere. De fleste har sine favoritter, men noen elsker fotball fordi det har så mange nyanser og holdepunkter, for fantastisk underholdning. Verdens største idrett – vi tar for oss midtbanespilleren.

Midtbanespilleren er motoren, drivkraften, som kan være ankeret foran forsvaret, den offensive ballfordeleren, defensiv wingback, eller offensiv ving. Eller som en falsk nier, bak spissene. Gjennom den moderne fotballen har hver enkelt rolle på banen sin misjon, og alle elleve er selvsagt like viktige. Fotball er og blir en lagsport, enda flere spillere nekter å innse det, med jevne mellomrom.

Lest? Steven Gerrard – en hyllest til nummer 8

Andrea Pirlo

Uten en god målvakt renner målene inn, uten en god forsvarsspiller er det vanskelig å holde motstanderne unna målet, og uten en god spiss gjøres det ikke mål – ofte nok. Midtbanespillerne er alt –bindeleddet mellom forsvar og midtbanen, og midtbanen og spissene eller angriperne.

“I Think, Therefore I Play”.

Andrea Pirlo

Å rangere på øverste hylle er en utfordring, fordi det har vært svært mange gode midtbanespillere gjennom tidene. Per dato har vi lyst til å hylle Ruben Neves (21) som en av de beste spillerne på vårt lag, Wolves. Uten sammenligning forøvrig, er han ung og lovende, men kan bli blant de aller beste i verden.

Apropos de aller beste – vi kommer aldri unna Andrea Pirlo, verdensmester med Italia i 2006. Spilte 284 kamper for AC Milan, 119 for Juventus og 116 landskamper for Azzurri. Pirlo spilte 60 kamper for New York FC, og la opp i november 2017 i en alder av 37 år. En legende som vil bli husket for å være bant de klokeste spillerne på banen – både for klubber og landslag.

Midtbanespilleren!

Midtbanespilleren!
Andrea Pirlo Foto: RafaelVicenteDesigns – DeviantArt

Spania, (Vest) Tyskland, Brasil, Argentina, England, Italia og Frankrike har alle hatt store stjerner som har gjort minnerike ting på fotballbanen, som har gjort at vi som elsker sporten, har trykket disse stjernene til våre hjerter.

Av de som nylig har vært aktive eller spiller fortsatt , er det lett og vanskelig på samme til, å plukke fra øverste hylle, men vi har gjort et forsøk:

Xavi

Xavi, Frank Lampard, Steven Gerrard, Andrés Iniesta, Mesut Özil, Kevin de Bruyne, Xabi Alonso, Eden Hazard, Yaya Toure, Davi Silva, Marco Verratti, Thiago Alcantâra , Sergio Busquets, Luka Modric, Paul Pogba, Phillippe Coutinho, Toni Kroos, N’Kolo Kanté, Gareth Bale, Ivan Rakitić og til slutt Isco. Her blir det bare synsing, hvor man skal sette grensen.

Selvsagt må vi ha med Zinedine Zidane, Michel Platini, Paul Breitner,  Lothar Matthäus, Bobby Charlton, Franz Beckenbauer, Sokrates, Ronaldinho, Didier Deschamps, Zico og kanskje David Beckham?

Du ville kanskje ha tatt med enda noen spillere, men det var disse, blant de aller største, som vi kom på i farten. 15. juni starter et nytt og viktig mesterskap. Fire deilige uker med fotball i fokus, fra hele verden.

VM i Russland gir nye og etablerte spillere – muligheten til å skinne på den aller største scene. Legg merke til Portugals midtbaneanker, Ruben Neves, som skal fortsette sin eventyrligere karriere for Wolverhampton Wanderers (Wolves) i Premier League, neste sesong.

Lest? Wolves til Premier League!

Argentina 78´

Vi som er gamle nok til å huske fra VM i Argentina i 78´, husker selvsagt også Daniel Passarella, Osvaldo Ardiles og Ricardo Villa som styrte hjemmenasjonen mot triumf og trofé. For siden og ha higet etter mer fantastisk fotball, for hver eneste turnering , det være seg Europamesterskap eller VM.

De fleste nordmenn snakket jo dansk, og sang: “danske drenge, der kan knalde” av full hals gjennom hele mesterskapet i 92´ og i flere måneder etterpå, uten å vite hvilken obskøn tekst vi rautet på. Dansk dynamitt banket et svakt Tyskland i en finale som minnes med glede. Ikke et sete var tørt på Nya Ullevi i Gøteborg – Danmark hadde vunnet Europamesterskapet.

Norges innsats i EM og VM-sammenheng bunner ut i én eneste kamp som huskes av alle. Da Ketil Rekdal satte inn vinnermålet mot Brasil. 23. juni 1998 i Marseille i VM i Frankrike. Bronselaget fra 36´ får ha oss unnskyldt.

Peps menn

Noen ville kanskje hatt med hele midtbanen til Manchester City, når først noen skal kåres. Peps menn har hatt en fantastisk sesong, til tross for noen overraskende resultat i det siste. De blå fra Manchester har til tider lekt med motstanderne, og er verdige mester når det kun er få kamper igjen i Premier League.

Vi vil bruke tiden godt fram til VM, ved å følge ‘Silly Season’ godt, og overgangsmarkedet spesielt. Følg oss gjerne på Facebook.

Om du har andre favoritter, eller mener spillere vi har utelatt, bør inn på listen over verdige midtbanespillere, før eller nå, så skriv til oss i kommentarfeltet. Er vi enige med deg, kan det hende vi setter inn din favoritt på våre lister.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Priskrig på lettbrus!

Kiwi bommer grovt når de drar helsegevinst-kortet som argument for at de starter priskrig på lettbrus. En priskrig som ikke...

Lukk