Hvor gammel du er i dag, avgjør hva du husker fra du var ung. Den gangen du hadde få eller ingen bekymringer, og levde livet som en dans på roser. Alt var perfekt. Den aller første forelskelsen. Du var populær. Alle likte deg.

Måten du gikk på, måten du snakket på og hva du sa. Alle så på deg. Du var så snill mot alle. Husker du det? Da vi var unge. Og udødelige. Vi skulle erobre verden, allerede rett etter barneskolen. Vi hadde en kjæreste i hvert klasserom.

Selvsagt er det bare et luftslott at alle hadde det så fantastisk. Noen hadde det jævlig den gang også. Ble mobbet på skolen, hadde få venner eller opplevde foreldre som drakk og gav mer eller mindre faen. Minnene fra en svunnen tid da vi var unge. Forelskelsen rusen sitter fortsatt i årene.

Vi spilte fotball fra morgen til kveld, inn og spiste middag og ut igjen. Sammen med gode venner. Lange skiturer på hvite vidder, og den aller første turen til Syden, med kjæresten.

210404_10151145587371163_1621290912_o Foto: vargas12.com

 

Om du er 80 år i dag, kan du allikevel huske detaljer og setninger som ble sagt da du var 12 år. Livets veier er uransakelige, og vi vet svært lite om morgendagen, heldigvis. Vi bør kanskje bli flinkere til å ta vare på minnene. Fra den gangen.

Husk hvor kort og skjørt livet ditt egentlig er, tatt i betraktning den tiden vi lever på jorda. Fra den dagen du blir født til du dør. Alt i mellom er de dagene du lever i ditt liv.

Den aller viktigste tiden for de fleste er selvsagt da du er ung. Du har livet foran deg og kan gjøre nesten som du vil. Har du levd en stund kan du se tilbake på en tid du var noe naiv, ung, og sulten på livet. Ambisiøs og tøff, men også sårbar og redd.

Kan du huske da vi var unge?

Det var som i en film, det gjorde oss urolig, og vi måtte ta bilder for å ikke miste minnene, det er som i en sang. Husker du det? Hvor fint vi hadde det? Da vi var unge?

Den kriblende følelsen i sjel og hjerte, vi var så forelsket, og sønder knust da det tok slutt. De salte tårene som rant i strie strømmer på mitt kinn, som du kysset vekk. Da vi var unge, var livet så ekte. Følelsene så inderlig sterke. Kan du love meg at du tar fram minnene med jevne mellomrom?

Som en film, som bør spilles om igjen. Da vi var unge.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Chelsea – ny manager klar, kabalen i Premier League ferdig

Chelsea - ny manager klar, kabalen i Premier League ferdig. Italias landslagssjef, den tidligere Juventus-legenden Antonio Conte tar over Chelsea...

IDOL 2016 – fantastisk nivå, kun 40 igjen!

IDOL 2016 - fantastisk nivå, kun 40 igjen! Nå spisser det seg til i IDOL-sirkuset. Kun 40 deltagere igjen, snittalderen...

Lukk