Miraklet på Anfield er et faktum, det burde ikke kunne skje, men Barcelona rotet vekk nok en stor ledelse i en semifinale i Champions League. Langt viktigere, Liverpool har klart igjen. Klopp har snudd en kamp til sin fordel. Bare se på dette resultatet: Liverpool – Barcelona 4-0!

Forrige uke snakket alle om Lionel Messis fantastiske frispark fra 25-meter og rett i krysset. Utakbart for alle målvakter i verden. Ingen visste at det skuddet, som burde vært hengt på veggen i glass og ramme, var helt bortkastet. De røde fra Merseyside skulle uansett gjøre flere mål enn storlaget fra Spania, i den omvendte kampen. Liverpool gjorde et mål i førsteomgang og tre i andre.

Da Alexander Trent-Arnold oppdaget Divock Origi i feltet, ti minutter før slutt, sto hele Barcelona-laget og sov, mens belgieren plasserte ballen elegant over Ter Stegen og i mål. Bak ham eksploderte verdens mest kjente tribune-del, The Kop, i et hav av lyd og ekstase. Miraklet var et faktum. Men innen den tid, hadde altså Liverpool gjort tre mål. Scenene var uvirkelig.

miraklet på Anfield
Liverpool imponert alle mot Barcelona Foto: Pixabay

Å tape 3-0 mor Barcelona på mektige Camp Nou, skjer de fleste. Der er Messi og hans venner alltid gode, men de er ofte tilsvarende svake på bortebane. Det beviste de i fjor, etter å ha knust Roma 4-1 i samme turnering, gjeve Champions League forrige sesong, trodde alle at Barcelona gikk videre. Roma gikk til kamp med hevet hode, vant til slutt 3-0 i Italia og gikk videre på bortemålsregelen. Storlaget hadde dummet seg skikkelig ut.

Mot Liverpool på Camp Nou, fikk vi se et Liverpool som virkelig ville vinne.

Det var kanskje en av de beste kampene vi har sett i Europacup-sammenheng på svært lenge, men resultatet var flatterende. Barcelona gjorde mål på sine sjanser, Liverpool sløste, men var gode med ball og skapte sjanser. Med 0-3 tap i sekken på vei hjem, trodde alle det ville være umulig å snu det. Særlig når både Roberto Firmino og Mohamed Salah var ute med skader og et uvirkelig tøft kampprogram.

Klopp hadde kun Divock Origi og Daniel Sturridge å peke på fra banken.

Belgieren fikk starte og for en kamp han leverte. Wolves har snust på spissen med dreads-håret lenge, men nå kan Nuno bare glemme det. Origi vil garantert bli værende på Anfield, spissen var også god i Spania i det første oppgjøret, men etter denne kampen vil han få en kontrakt det står respekt av.

Og på sin egen hjemmebane, når det gjaldt som mest, sendte Origi Liverpool til finalen i Champions League – med sin aller viktigste scoring, men Klopp vil huske at det var han som også satt inn 1-0, litt tidligere på kvelden. Man blir legender av mindre enn dette.

Banens beste spiller slik vi ser det, var allikevel Sadio Mané som løp og kriget, driblet og gikk på løp, et evig uromoment som var svært viktig gjennom hele kampen. Virgil van Dijk ruvet i forsvaret, kaptein, Jordan Henderson, fikk seg en smell i kneet tidlig i kampen, men løp det av seg og var meget god. James Milner er 33 år, han løp som om han var 23, taklet, vant dueller og var villig til å dø for Liverpool denne kvelden.

Miraklet på Anfield!

Vi som liker engelsk fotball generelt og følger med på hva Solskjær gjør i Manchester United, håper virkelig at kristiansunderen studerte denne kampen, det var skrevet lagseier, arbeidsseier, vilje og fandenivoldskhet over helle laget, det var selvsagt også en taktisk gevinst fra mannen med gliset, Jürgen Klopp. Skal Manchester United opp på Liverpools nivå, over hele linja, har Solskjær liten tid å miste.

De gule kortene haglet, Liverpool-spillerne brydde seg ikke, men fortsatte å legge inn en innsats som de hadde djevelen etter seg. Fabinho alene sto for en rekke fighter med den gamle helten på Anfield, Luis Suárez, som ingen snakket om etter denne kampen. Liverpool-fans over hele kloden, snakket heller om, Geroginio Wiinaldum, som kom inn fra benken og gjorde to mål på to minutter. Allison sto også en prakt kamp i målet.

Til og med den lille sveitseren, Xherdan Shaqiri, fikk stokket beina i andre omgang og gjorde en godkjent kamp. Det var ikke mange feilskjærene som skjedde på Anfield når miraklet utartet seg gjennom nitti minutter, ekspertene påstår at dette er kampen det vil bli snakket om, hundre år fram i tid.

Vi har sett noen tusen fotballkamper gjennom årene, men aldri opplevd en slik stemning på en arena noen gang. Verken live eller via TV. Og når Klopp og hans menn stemte i hymnen “You’ll Never Walk Alone” sammen med gråtene supportere, var det rimelig innlysende at her hadde man vært vitne til noe helt spesielt. Liverpool vant ikke bare kampen, de kjempet og løp Barcelona i senk. Det er klart det er imponerende. Vi har til og med sett Manchester United-fans, hylle Liverpool i sosiale medier. Det skjer aldri.

Liverpool kan vinne Champions League og Premier League denne sesongen. Vi mener det er fortjent om det skjer, det er kanskje mer fortjent enn noen gang. Jürgen Klopp har tatt Liverpool et steg videre fra forrige sesong, kanskje er de røde fra Anfield aller best når det gjelder som mest. Skulle Liverpool ta et, eller kanskje to, av de viktigste trofeene i Europa – er det i fotballens iboende galskap og storhet. Det er kun de aller beste som står igjen som vinnere, det kler Klopp og Liverpool denne sesongen.

Finalemotstanderen i Champions League – står mellom Ajax og Tottenham.

Her vant Ajax i den første kampen 1-0, en vid åpen kamp på nye, flotte Tottenham Stadium. For aller første gang kan det altså bli en hel-engelsk finale. En kamp som spilles på Atletico Madrids hjemmebane, Estádio Metropolitano.

Kun én kamp gjenstår i Premier League, Wolves venter på Anfield.

Brighton, som ikke har noe å spille for annet enn ære og berømmelse, tar i mot Manchester City, som ligger et lite poeng og fire pluss-mål foran Liverpool. Da skal det ikke mye hoderegning til for å forstå at alt kan skje, søndag 12. mai.

En hel sesong med intense kamper fra august til mai, skal koke ned til nitti minutter med fotball. Hvem som vinner blir avgjort i løpet av denne ene siste kampen. Er det rart vi som elsker fotball har det litt mer spennende og moro, enn de som ikke gjør det?

Søndag 12. mai, kan Liverpool vinne Premier League for aller første gang. Se Liverpool-Wolves på TV2 Premium, kampstart for alle kampene er kl 16:00.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nora Mørk har sex-appell – ifølge VG!

Nora Mørk har sex-appell – ifølge VG, som dekket håndball EM i Kroatia og Ungarn. Norges største avis lot håndballen...

Lukk