– Norge er et vakkert land. Vi bor i selve annerledes landet. Vi som er best når det gjelder, som går i mot alle andre land, og tviholder på vår deilige norske krone. Vi er heldige som har et utbredt og godt helsetilbud, hvis du spør alle som er i fast jobb og har god inntekt og er ved god helse. 

Vi har et glimrende utbredt kollektivtilbud, og togtilbud til alle pendlere hvis du spør de som har 20 minutter til jobben.

Vi er annerledes på mange måter og den mest tydelige er at alt er dyrere i Norge enn i andre land vi liker å sammenligne oss med.

Norske bønder får så mye subsidier at de er rent flaue egentlig. Men det er normalt for bønder å klage på å få for lite støtte. Allikevel koster den norske melken det dobbelte i Norge enn hva den gjør i Sverige.

– Norge har mange tusen restauranter med nervøse ansatte og enda mer nervøse restaurant- eiere. De driver med kniven på strupen de aller fleste. Tidligere var det grunnlag for å kunne tjene penger på restaurant drift, men det er så stive priser på mat og drikke at de fleste dropper å gå ut.

Skal et par gå på restaurant å spise et godt måltid blir det fort 1000 kr på et helt ordinært spisested. Da er du kanskje ikke mett engang…

– Og det meste er avgifter som går til staten. En halvliter øl koster 68 kr, dvs det o,4 ltr . Den gode gamle halvliteren er et sjeldent syn. En middag kommer sjeldent under 150 til 200 kr. Så skal man kanskje ha et glass vin. Det koster automatisk tre ganger mer enn på polet. Dessert er tett opp mot hundrelappen.

Om det er noen som jobber på polet da, de fleste er jo permitterte fordi alle nordmenn handler på Systembolaget i Sverige.

Regjeringen legger ting helt glimrende til rette for at de aller fleste småbedrifter skal gå dundrende konkurs, raskest mulig.

Sammenlignet med andre nasjoner så er Norge ingen versting mht avgifter i forhold til BNP. Men det kommer utelukkende av at Norge tjener enorme summer hver eneste dag på det sorte gullet i fra havbunnen.

Hadde man tatt bort den fortjenesten ville Norge vært helt på topp i Europa på helt unødvendig høye utgifter.

Selvsagt må staten tjene penger, men det er så mange avgifter slik at en helt vanlig industriarbeider som tjener 400.000 kr i året sliter med å få endene til å møtes. Enda kona hans tjener nesten like mye.

Hvorfor er det sånn?

* Norsk strøm er blant de aller dyreste i Europa, til tross for smekkfulle vannmagasin etter rekord mye nedbør over hele landet. Strømmen har allikevel økt med 10% siden samme tid i fjor.

* Det er langt færre fattige i Norge sammenlignet med mange andre land. Det betyr ikke at vi kan akseptere at mer enn 25000 barn i Oslo lever under fattigdomsgrensen.

* Single i Norge får ikke lån i banken til egen bolig, uten at foreldrene kausjonerer, eller legger i betydelig egenkapital for de førstegangs etablerende.

* En fange i norske fengsler får mat for 60 kr pr dag. En beboer på et alders -eller sykehjem får mat for 40 kr pr dag.

* Svært mange eldre mennesker på alders og sykehjem, deler rom med andre, og får en varm dusj hver andre uke, om de er heldige. Dette er mennesker som har vært med på å bygge opp Norge etter krigen.

De hadde selvsagt fortjent en bedre skjebne i livets sluttfase.

* Å kjøpe ny-bil i Norge er betydelig dyrere i Norge enn i Sverige, utelukkende pga av avgifter.

* Veiene i Norge er av en så dårlig standard at det er direkte livsfarlig å ferdes der. Å planlegge og få bygd bedre veier i Norge tar mange år. I Sverige har det vært firefelts motorvei til og fra alle større byer i mange år.

* I Sverige har det vært tilbud om et varmt skolemåltid til elevene i mange år, gratis. I Norge koster 6 mnd med en 1/4 ltr juice 700 kr pr elev.

Og Sverige har ikke en eneste oljeplattform, ikke et eneste oljefond, og ikke en eneste dråpe olje.

Hvorfor må Ola og Kari Nordmann betale seg i hjel på avgifter?

Det beste rådet jeg kan gi er å legge unna penger til du blir eldre. De kommer garanter godt med.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Regn regn og atter regn

I disse dager vil mange få kjellerne sine fulle av vann, husene sine ødelagt av ras. Det er meldt 50 års flom...

Selvmord- tabu tema pga smitteeffekt?

De siste årene har mer enn 500 mennesker hvert år tatt sitt eget liv, det er mer enn dobbelt så...

Lukk