Mobberen får problemer senere i livet. Er det du som står for mobbingen i ditt nabolag, da bør du være på vakt. Sjansene for at du vil få adferdsproblemer senere i livet er overhengende.

I følge en omfattende undersøkelse i tidsskriftet Psychological Science, er resultatet veldig klart. Både offer for mobbing, og mobberen selv vil kunne oppleve vanskeligheter med voksenlivet på bakgrunn av mobbing.

Mobberne så ut til å gi seg ut i en mer risikofylt livsførsel, og mange har endt opp med kriminelle rulleblad. Resultatet for disse bøllene understøttes av tidligere forskningsarbeider, som tyder på at de er sterke og friske og tilbøyelig til å manipulere andre.

Hvorfor en som mobber skal bli fysisk og psykisk syk er ingen selvfølge, men denne undersøkelsen viser tydelige tegn på at den som utfører handlingen blir satt på store prøver, spesielt psykisk. Som kan få alvorlige følger på sikt.

Mobberen får problemer senere i livet

Mobberen får problemer senere i livet.

– Skolen og i sosiale medier er de perfekte sted for mobberen til å kunne utføre sin planlagte handling. Tusenvis av norske barn gruer seg til å gå på skolen hver eneste dag, utelukkende på grunn av mobbing.

Man finner nye veier å gå for den som vil utsette andre for trakassering. Facebook, via blogg, eller via SMS meldinger er det enkelt å skrive nedsettende og ondskapsfulle meldinger som sårer ofret.

– Undersøkelsen forteller lite om hva som kan forhindre mobbing, der er det norske foreldre som må ta tak og komme på banen. Både for den som er offer pga mobbing, og for den som utfører slike handlinger.

Forebygging i form av lange og viktige samtaler mellom barn og foresatte gir gode resultater for å forhindre mobbing.

Med ingen interesse eller oppfølging fra hjemmet, er det lettere for den som ønsker å mobbe- siden ingen bryr seg hva man gjør eller ikke.

Er din sønn eller datter en mobber? Eller et mobbeoffer? Eller er du kanskje ikke helt sikker?

Kilde:  Aftenposten.no

Foto: Flickr/ betty Esperanza

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nybarbert og sexy!

Nybarbert og sexy! Tør du å shave av deg alt? Det er mer "in" enn på lenge og noen gjør det...

Antall Internettsider du bruker- en promille av totalen

Du logger deg på nettet, eller er kanskje online til enhver tid. Du er innom nettbanken og ser over hvordan...

Lukk