Alle bloggere i Norge oppfordres herved til å bli med på denne meget viktige kampanjen. Bli med å utgjør en forskjell. Mobbing angår oss alle. Ikke vær en mobber!

Dessverre så gruer mange unge seg til skolestart fordi de mobbes på skolen. Problemet er at det ikke alltid er medelever som mobber, men også lærere. Heldigvis er dette langt sjeldnere, allikevel er en lærer som mobber elever en for mye.

Du kan være med å gjøre en forskjell. Du er unik, og viktigere enn du tro. Jo fler som står sammen mot mobberen jo færre mobbere blir det.

– Tall fra Senter for atferdsforskning viser at mellom 15 og 20 prosent av norske grunnskoleelever mobbes av og til, eller oftere. Minst 60 000 barn utsettes jevnlig for mobbing i norsk skole.

– Dette er barn som daglig må oppleve smerte og krenkelser. I noen tilfeller påføres de sår som vil vare livet ut. Dette er dessverre en del av den skolevirkeligheten vi har. Dette er en del av den norske hverdagen.

– Er det noe du vil si om mobbing i skolehverdagen din, om deg selv eller andre, så kan du skrive en kommentar her på vargas12.com.  Eller si din hjertens mening til hun som har ansvaret for at alle skal trives i den norske skolen, Kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

En fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført på oppdrag for Dagbladet viser at hele 43 prosent av nordmenn i alderen 18-67 – 46 prosent menn og 41 prosent kvinner – sier at de er blitt mobbet i løpet av livet.

Samtidig sier 38 prosent at de kjenner én eller flere voksne personer som er blitt mobbet. 54 prosent har kjennskap til ett eller flere barn som har vært utsatt for mobbing. Dette er selvsagt helt uakseptable tall, og et av de viktigste samfunnsproblemene som politikerne må ta tak i nå.

I forbindelse med årets skolestart setter Dagbladet et særskilt fokus på mobbing blant barn og unge.

Kampanjen «Stå sammen — stopp mobbingen» er et samarbeid mellom Dagbladet og UNICEF Norge.

Er du en blogger, journalist eller skoleelev, gå inn på Facebook og bli med i kampanjen du også. Sammen kan vi knekke mobberen, bare på den måten kan vi få slutt på dette enorme problemet.

Nulltollerseanse på samtlige skoler er en selvfølge, og rektorer på alle skoler i Norge bør få anmerkning med trussel om avskjedigelse om de ikke tar dette problemet på alvor.

Bli med å utgjør en forskjell!

http://www.facebook.com/stasammen

 

Kilde Dagbladet.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Alt du trenger til skolestarten

For mange hundre tusen elever på mange tusen forskjellige skoler rundt om i Norge er det snart et nytt skoleår,...

Wolves, Leeds og Bolton til TV2

TV giganten TV2 gir det norske folk selve rosinen i pølsen. Engelsk fotball med sjel. Med et av de to...

Lukk