84 mennesker er så langt bekreftet drept etter at Mohamed Lahouaiej Bouhlel kjørte mer enn 2 km langs bryggepromenaden i Nice, for å drepe så mange som mulig. En lang rekke av de omkomne skal være barn.  

Et kaldblodig terrorangrep som fordømmes over hele Europa.

Med en 19 tonn tung lastebil pløyde Bouhlel ned alle han kunne treffe, kvinner, barn, menn og eldre. Antall drepte kan komme opp mot 100, da svært mange fortsatt er hardt skadd, over 200 ifølge fransk politi. Mohamed Lahouaiej Bouhlel er fransk-tunisier som er bosatt i den franske byen. To av de drepte er amerikanske statsborgere, flere skal være russere. Foreløpig er det ikke meldt om norske ofre i Nice, men en rekke svensker skal være meldt savnet.

Arc Flag

Dave Shea via Compfight

Politiet og etterretningstjenesten gjennomsøker flere leiligheter i den vakre franske kystbyen fredag morgen. På jakt etter spor eller samarbeidspartnere som Bouhlel kan ha forberedt angrepet med. Foreløpig er det ikke kommet noen meldinger fra terror-organisasjoner som vil ta på seg ansvaret for galskapen.

Norges utenriksminister Børge Brende, fordømmer angrepet på det sterkeste. Han etterlyser også et bedre samarbeide mellom landene i Europa hva etterretning angår. Også internt skal det være problemer med samarbeide for fransk politi. Dette forsinker og vanskeliggjør arbeide med å avdekke terrorister som allerede er bosatt i Frankrike eller Europa.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel er 31 år gammel, han er kjent av politiet i Nice, hvor sjåføren skal ha vært bosatt, men ikke dømt for alvorlige hendelser, eller blitt sett på som høyreekstrem.

Hele Europa, inklusiv den franske presidenten, Francois Hollande forventer at det er ISIL som står bak. I så fall, vil deres talsmann Abu Mohammad al-Adnani al-Shami ta på seg ansvaret for et av de verste terrorangrepene på fransk jord og i Europa.

Den franske presidenten gikk ut på fransk fjernsyn i natt og gav klar beskjed til terroristene; Frankrike skal slå tilbake og ikke la seg knuse av terror. Mer enn 10.000 soldater blir satt inn i å forsvare og trygge forholdene i Nice. Hvit beredskap er satt i kraft. Det betyr at alle sykehus i byen er åpen for å motta skadde og deres familier.

Våre tanker går til alle de som er berørt av den voldsomme og onde terrorhandlingen i Nice, på Frankrikes nasjonaldag. 14. juli.

 

 

Vargas

Tags: Frankrike, Nice

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Terrorist kjørte ihjel nær 100 langs riviera i Nice

En fransk-tunisier (31) brukte en stor lastebil som rambukk og meide ned alt på sin vei langs strandpromenaden i Nice....

Championship – tidenes tøffeste sesong?

Aldri før har det vel vært så gode lag som i kommende sesong av Championship? Nest øverste nivå i England...

Lukk