Molde hadde ikke noe valg da Ole Gunnar Solskjær valgte å reise til Cardiff, de måtte la han reise. Kloke menn i styret på Aker Stadion valgte å satse på Tor Ole Skullerud som erstatter, det ser ut til å ha vært en meget klok avgjørelse. Det går mot seriegull i første forsøk. 

Nå er det kun spilt 16 av 30 serierunder- rask hoderegning forteller oss at det er svært mange kamper igjen, og faktisk så mye som 42 poeng på de resterende 14 kampene å sloss om. Molde har pr dags dato 39 poeng og ligger med det hele 9 poeng foran sin argeste konkurrent Rosenborg.

– Tommy Høilands hat-trick mot Sandens Ulf er bare et unntak som bekrefter regelen. Normalt er det lagmaskinen Molde som avgjør kampene til deres fordel, at det finnes jokere på laget når det kollektive ikke fungerer er en dimensjon som gjør Molde til det beste laget i Tippeligaen og slik vil det forbli. Ihvertfall ut denne sesongen.

Da kan man kanskje si at det er alt for tidlig å sende gullet til Molde, all den tid RBK kun har tapt to kamper, Molde en kamp etter halv sesong. Vi tar sjansen allikevel fordi vi ser for få svakhetstegn i Molde-laget.

Mye kan bli avgjort allerede i neste serierunde, søndag 27. juli møtes nemlig de to beste lagene i Norge på flotte Aker Stadion. Molde er favoritter og vinner de denne har de et forsprang på 12 poeng. Det blir for mye å ta igjen for noen lag. Mulig er det rent matematisk, realistisk er det slett ikke.

Tor Ole Skullerud råder over den beste stallen, de har et meget godt støtteapparat, de har penger å bruke og kan dermed forsterke utover høsten. De har en stadion som innbyr til festfotball, med en voksende fanskare fra hele fylket. Gamboa i Rosenborg er på vei bort, en spiller det blir vanskelig og erstatte. Itillegg ulmer det på Lerkendal, fansen fikk det som de ønsket, trener Per Joar Hansen fikk sparken mandag 21. juli. Sportslig leder Erik Hoftun kan være neste mann ut brakk på Lerkendal.

Dessuten har Molde vunnet med solide 2-0 på Lerkendal, noe som gir et lite mentalt overtak.

Strømsgodset vant Tippeligaen fortjent i fjor og har vært svært godt med gjennom hele sesongen, men det var før Ronny Deila dro til Celtic i Skottland. Godset hadde spilt 46 kamper på rad uten tap på Marienlyst Stadion, før tapet på Vålerenga. Vi klarer ikke å se at David Nielsens gutter kan klare å løfte seg forbi verken Rosenborg eller Molde, men de kan nok ta tredje plassen.

Strømsgodset blir allikevel et av de viktigste lagene denne sesongen.

De to siste serierundene i November er det nettopp ‘Godset’ som først møter Molde hjemme, så Rosenborg borte. Om ikke seriegullet allerede er delt ut, kan David Nielsens gutter være med på å avgjøre Tippeligaen med å ta poeng fra de to store kanonene MFK og RBK.

Rosenborg har en liten fordel mot slutten av inneværende sesong. De spiller fire av de seks siste kampene hjemme på Lerkendal. Molde har tre hjemme og tre borte av de seks siste kampene av sesongen.

Uansett hvem det er som tar over den vanskelig, men akk så viktige jobben som trener for Rosenborg, vil de ikke kunne ta igjen Molde i år. Tror vi.

-Vi vet det er mange kamper igjen og mange poeng å spille om, men vinner Molde mot Rosenborg 27. juli vil de også bli seriemestre. Så godt er Skulleruds lag og det er rett og slett mangel på konkurrerende lag som gjør Molde rekord-suverene i år. Skulle Rosenborg vinne i Molde vil det bli spennende, men Molde er uansett store favoritter til å vinne i år.

Hvem tror du vinner Tippeligaen 2014?

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solbrent? Her er noen gode råd!

Solbrent? Her er noen gode råd! Sommervarmen ligger over nesten hele landet, de aller fleste velger å være på vannet,...

Lukk