Björn Bergmann Sigurdarson var delaktig som en av mange gode Molde-spillere til å ta «the double» denne sesongen, men islendingen må reise tilbake til England, fordi han er fortsatt under kontrakt med Ståle Solbakkens gamle klubb, Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves. 

Dessverre for Molde så mister de en meget god spiller. Om det er heldig for Wolves å få Björn tilbake spørs litt på om de velger å bruke ham.

Ulvene sliter som de har blitt så kjent for å gjør de siste sesongene, det vil si forrige sesong i League One, var et sjeldent lyspunkt. Da rykket de opp til Championship etter kun fem liga-tap gjennom en lang sesong. Imponerende saker og det har det faktisk vært i hele den perioden Kenny Jackett har vært manager for laget fra West Midlands.

Fram til nå.

imagesCAO30NDW

Etter å ha ligget helt i toppen fra start i tøffe Championship, som er divisjonen rett under berømte Premier League, har Woves kun to seire på de ti siste kampene. Riktig nok i en periode der de har møtt antatt god motstand. Men å tape hele 5-0 for Derby borte og 3-0 hjemme for Nottingham, begynner det å lukte en ny krise på vakre Molineux.

– Nettopp derfor kan gode Björn Bergmann Sigurdarson være rett mann å hente tilbake nå, når det går som tyngst for den ambisiøse klubben. Den klubben på balløya som faktisk ikke har en eneste krone, eller skal vi kalle det pund-  i gjeld fordi den tidligere eieren Sir Jack Hayward slettet all gjelden, og solgte klubben for £10, om den nye eieren var villig til å investere nye £30 millioner for videre drift.

Det har utvilsomt styrtrike Steve Morgan gjort, han har allerede investert mer i å bygge ut stadion og han er villig til å bruke betydelige midler for å få klubben opp blant de beste igjen. Uansett om det vil ta mye tid.

Björn Bergmann Sigurdarson har blitt en enda bedre spiller på sin tid i Molde, til tross for at han har vært mye skadet, tyder det meste på at den tidligere Lillestrøm-spissen har både lært, trent og forstått mer av hva Molde har gjort riktig i sin periode på Møre.

– Wolves er desperate etter en spiss som gjør mål, Nouah Dicko som kom fra Wigan i sommer har vært bra, men er nå skadet, de andre spissene har ikke klart oppgaven med å omstille seg fra League One til Championship. Spissen Danny Graham (29) har nylig blitt lånt til Wolves fra Sunderland.

Klubben som Wolves solge sin dyreste spiss til, nemlig Steven Fletcher som reiste nordover med en prislapp på svimlende £15 millioner, han var vel kanskje ikke en gang verdt halvparten.

Det betyr at det sitter kloke forretningsfolk på Molineux og forhandler gode avtaler. Derfor burde Björn Bergmann Sigurdarson fått nok tid til å imponere større klubber. han kan utvilsomt selges for tre, kanskje fire ganger de £2,5 millionene Ståle Solbakken betalte for et par år siden.

Molde vil nok beholde sin spiss på lån fra England, men i skrivende øyeblikk kan nettopp et bytte til lange og harde Championship være det klokeste Sigurdarson kan gjøre med sin egen karriere.

 

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julegaven fra han til henne- som gleder begge

Julegaven fra han til henne- som gleder begge. Man må ikke vite mye om blomsten og bien for å skjønne...

Advarsel Sverige – Petter Northug er tilbake!

VM i Sverige ser ut til å komme på en perfekt tid for trønderen som endelig har funnet tilbake til...

Lukk