Morna, Jens! Dette er svartmaling og skremselspropaganda. Ap strør om seg med påstander om at vi skal innføre amerikanske tilstander i helsevesenet med ekstrem privatisering og liten offentlig deltakelse.

Hvilket belegg har de for å påstå dette? sa Solberg under en partikonferanse torsdag.

Hele Høyres gruppe på Stortinget, inkludert politiske rådgivere og pressekontakter, skal i to dager legge strategien for det neste stortingsåret. Planene for angrep og motangrep skal finpusses foran neste års kommune- og fylkestingsvalg.

Jens Stoltenberg har all grunn til å være bekymret for de meget svake meningsmålingene som ble lagt fram 23. august.  Men det bør heller ikke overraske han da det har vært masse støy, krangel i media og innad i regjeringen. Om alt fra monstermaster til hijab-nekt i politiet-

Arbeiderpartiet og LO møttes mandag til faglig-politisk konferanse på kursstedet Sørmarka utenfor Oslo. Stoltenberg innledet om den politiske situasjonen, og åpnet med en klar innrømmelse:

– Den politiske situasjonen kunne vært bedre.

Faller kraftig

De tre regjeringspartiene har slitt kraftig på målingene den siste måneden. På en måling, offentliggjort av Avisenes Nyhetsbyrå i forrige uke, var Ap kun landets tredje største parti, bak både Høyre og Frp.

I målingen faller Ap 4 prosentpoeng til 22,1 prosent. Aps regjeringspartner SV faller 1,4 prosentpoeng fra juni og får 5,4 prosent på målingen, det samme som Senterpartiet.

Morna, Jens!
Jens Stoltenberg Foto: Wikipedia.org

Morna, Jens!

Mens regjeringspartiene opplever velgerflukt, opplever Høyre solid medvind på målingene. Høyre-leder Erna Solberg har grunn til å smile over de beste meningsmålingene på mange år, melder TV2.

Høyre-leder, Erna Solberg mener Høyres linjeskifte nå begynner å gi resultater.


Men Høyre er ikke bare attraktivt for egne velgere. Blant de spurte som sier at de har et andrevalg, svarer 27,6 prosent at dette er Høyre. Avstanden er her stor ned til Ap med 16,9 prosent og Frp med 15,9 prosent.

Solberg mener at tallene viser at Høyre har et stort potensial for vekst, men hun varsler også en tøff kamp om velgerne framover.

– Vi ser jo at vi vil kunne vinne mye hvis vi holder fast på vår politikk, og det er et enormt potensial for oss. Men jeg er helt sikker på at Arbeiderpartiet har tenkt det samme, så det kommer til å bli tøffere tider i norsk politikk framover, sier hun.

Det ser ut som om det er grunn til å ta i bruk Carl I Hagens legendariske utspill «Morna, Jens»- Når det skal stemmes ved neste stortingsvalg- Jens og hans AP´s målinger raser nedover og med en oppslutning på skarve 21% på siste måling, så må jo AP begynne å ta Høyre-trusselen på alvor.

Med en fremgang på 2,1 prosentpoeng fra forrige måling i januar, ligger Høyre an til å gjøre sitt beste kommunevalg siden 1979, viser kommunevalg-barometeret som TNS Gallup har laget for TV 2.

Arbeiderpartiet går tilbake med hele 6,0 prosentpoeng og ville ved et kommunevalg i dag bare fått 25,9 prosents oppslutning.

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 20,0 prosent, en fremgang på 2,5 prosentpoeng siden januar.

Mye tyder på at jern-Erna blir vår neste regjeringssjef- og i hvertfall hvis Høyrebølgen fortsetter å fosse innover kongerike og alle dets velgere-

Snittberegningen er utarbeidet av valgforsker Bernt Aardal for Dagens Næringsliv. Den gir Arbeiderpartiet en oppslutning på 28,7 prosent, noe som er ned 1,3 prosentpoeng fra forrige måned. Sammenlignet med valgresultatet i fjor høst, er tilbakegangen hele 6,7 prosentpoeng.

En av årsakene til at det blir blåblått flertall, er at Venstre igjen synker under sperregrensen. Med en oppslutning i juni på 3,8 prosent ville partiet bare fått to mandater på Stortinget, mot sju mandater i forrige måned da oppslutningen ble målt til 4,1 prosent.

Juni måned er den andre siden september 2008 at Ap havner under 30 prosent. Forrige gang var så sent som i april, mens mai-snittet ble 30 blank.

Det er kanskje ikke så veldig rart at AP faller når man ser på hvor mye rot det har vært i partiet det siste året, og hvor lite gjennomslag Jens Stoltenberg hans tre -parti regjering har fått til. Og det er jo en selvfølge at den svake politiske styringen også går utover AP som det største partiet av de tre.

Men Høyre og med med Erna Solberg i spissen, må ikke tro de kan hvile på laurbærene gjennom høsten og tro at hun kan begynne å forberede flytting til statsmininster boligen allerede.

For Stoltenberg er en slu rev, og begynner han å ane uråd så kommer han og hans partifeller til å kjempe hardt om makta. Ingen tvil om det.

Det er sunt at vi får en kamp om regjeringsmakt, da vet vi at det jobbes knallhardt hver dag om de politiske punkter på dagsorden, i alle partier.

Frank Aarebrot sier til VG at Høyre kan regjere alene dersom trenden holder seg. Dessuten mener han tallene viser at partileder Solberg har mye av æren:

– Mens Siv Jensen (Frp) fremstår som en partileder i opposisjon, fremstår Erna Solberg som en statsminister. Hun uttaler seg med tyngde og moderasjon, og hun blir ikke «sjokkert». Og så snakker hun om Høyres politikk, sier han.

Kilde VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gir du penger til tiggere?

De største byene i Norge flommer formelig over av tiggere, enten de er norske, rumenske eller kosovoalbanere- Gir du av...

Iran rasler med sablene

 Kanskje verdens farligste mann- Irans president Mahmoud Ahmadinejad- En leder som ikke går i veien for krasse uttalelser...

Lukk