Enda et av Norges naboland er rammet av terror- denne gang Russlands hovedstad Moskva.

flyplassen Domodedovo ble rammet av en selvmordsbomber som har tatt flere titals personer med seg i døden-

Men enn 130 mennesker skal være skadd.

Russland-ekspert Tor Bukkvold ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) frykter at man aldri vil få svar på hvem som sto bak bomben.

– Sannsynligheten er stor for at det er opprørsgrupper i Nord-Kaukasus som står bak terroraksjonen på Domodedovo-flyplassen-

Det er foreløpig ikke sikkert hvem som står bak. Bortsett fra at dette er et terrorangrep, og at det var en selvmordsbomber som sprengte seg selv i avganghallen inne på flyplassen-

Myndighetene i Moskva skjerpet sikkerheten på både flyplasser og byens metrolinjer etter angrepet, og president Dmitrij Medvedev sier at myndighetene vil spore opp de ansvarlige.

Maria Amelie er også kommet til Moskva, men det er ikke denne flyplassen som er rammet-

Norge er foreløpig forskånet for slike grusomme terror handlingene. Men det er dessverre kun snak om når terroren rammer norske mål…

Omstendighetene er imidlertid uklare, og det hersker full forvirring om hvor mange som skal være drept. Siste melding fra det russiske byrået Interfaks melder om 31 drepte.

Det finnes ingen direkteruter fra Norge til den bomberammede Domodedovo-flyplassen. SAS starter flyvninger fra Oslo til Moskva i slutten av mars, men i likhet med sin samarbeidspartner Aeroflot, skal de fly til Sheremetyevo-flyplassen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier i en pressemelding at Norge fordømmer dagens terrorhandling i Moskva, og uttrykker medfølelse overfor de rammede.

– Norske myndigheter fordømmer dette terrorangrepet som brutalt har rammet fredelige reisende og skapt frykt og usikkerhet. Vi gir vår støtte til nært internasjonalt samarbeid for å finne og straffe de skyldige, sier Støre.

Terroren rammer hard og brutalt, uten forvarsel. Norske myndigheter børe være i høyeste beredskap- Terroren har rammet Stockholm og Moskva- Hva blir det neste terror-mål for terrorister i Europa?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Drikk med måte for barnas skyld

Drikk med måte for barnas skyld. Nordmenn er kjente for å være et fornuftig, arbeidsomt og traust folkeslag. Vi er...

Hanne Sørvaag en frisk pust i MGP

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yt6YSx8k66M[/youtube]   For en flott opptreden, for ei låt, og for ei dame! Dette kan gå så langt som helst,...

Lukk