Formel 1-sesongen er over for i år, men det betyr allikevel ikke at motorsporten går i dvale for vinteren,  flere motorsportnyheter og formel 1 odds kan du lese her.

Formel 1-sirkuset vender tilbake 15. mars, men i løpet av vinteren kommer spesielt Rally-VM til å bli fulgt med argusøyne av mange bilsport interesserte nordmenn. Motorsport er tradisjonelt en sport det ikke veddes mange penger på blant norske spillere, noe som er synd, ettersom det kan være gode penger å hente for gamblere som har en viss innsikt i sporten.

Rally VM 2016

2015-sesongen ble avsluttet i november, og franskmannen Sebastien Ogier viste seg å være helt suveren. Til slutt havnet han hele 80 poeng foran finnen Jari-Matti Latvala. De to norske førerne, Andreas Mikkelsen og Mads Østberg, oppnådde en meget respektabel 3. og 4. plass. Mikkelsen tok sågar den første seieren i Spania på tampen av årets sesong, noe som lover meget godt foran den spennende 2016-sesongen.

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2014) WRC Rally Poland 2014

Ingen var i nærheten av Sebastien Olgier i årets rallysesong. Foto: Thilo Hilbert

Rally domineres av europeiske sjåfører, og Hayden Paddon (New Zealand) var den eneste ikke-europeeren som kom seg inn blant de 12 beste. I løpet av en rallysesong er det mange forskjellige veddemål du kan inngå. Det er selvsagt nærliggende å gjette på sammenlagtvinneren, men du kan også satse penger på hvem som tar de andre plassene, noe som garantert gir deg høyere odds. Et friskt veddemål til neste sesong kan være å satse penger på at flere ikke-europeere blander seg inn i tetkampen. Patriotene blant oss kan også vurdere å sette noen kroner på at det blir flere norske enkeltseire i 2016.

Foran 2016-sesongen

Det arrangeres 14 løp i rally-VM, og tre av dem finner sted i vintermånedene. Først ut er rally Monte Carlo som kjøres på asfalt og snø mellom 22. – 24.1. Det er alltid viktig å sjekke underlaget løpet gjennomføres på, ettersom enkelte førere trives bedre under spesifikke forhold.  12.2. – 14.2. arrangeres Rally Sweden, et løp som kun gjennomføres på snø. Her kan det være lurt å sjekke værvarselet på forhånd og kanskje sette noen kroner på at enkelte sjåfører ikke greier å gjennomføre løpet.  Det siste løpet denne vinteren er Rally Mexico fra 4.3. – 6.3. Forholdene her er naturligvis helt motsatt av hva man finner i Sverige i løpet av denne årstiden, og veddemålene må derfor tilpasses disse.

Speedway

En annen populær motorsport som foregår på is er motorsykkelspeedway. Dette er et racerløp med mellom 4-6 deltakere som kjører rundt en kortbane hvor hensikten naturligvis er å krysse mållinjen først. Nesten alle løpene i denne sporten finner sted om vinteren og har tradisjonelt vært dominert av russiske utøvere. De beste utøverne deltar i Ice Speedway Gladiators, og det arrangeres flere løp på nyåret. 13.2 – 14.2. arrangeres lag-VM i Russland og påfølgende helg er det EM i russiske Ufa. Det er nærliggende å tro at flere av hjemmefavorittene stiller godt forberedt til dette mesterskapet, sånn at oddsen på russiske topplasseringer fort kan vise seg å bli veldig lav. Lavoddsere er allikevel ganske trygge veddemål i motorsport, ettersom det ofte er favorittene som stikker av med topplasseringene.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Det er ikke jul – det er vinter

https://www.youtube.com/watch?v=8gZJjaVPvQI   Víctor Villamarín via Compfight Situasjonen i Syria blir stadig verre. FN anslår at over 13,5 millioner trenger hjelp,...

Chelsea i krise – Mourinho ut?

Hvor lenge sitter José Mourinho som Chelsea-manager? Det er det store spørsmålet før et travelt juleprogram i Premier League. Chelsea-eieren,...

Lukk