Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! Matt Doherty har vært på Molineux i mer enn ti år. Nå er en overgang til London og Tottenham klar. Wolves-fansen er overrasket og litt sjokkerte over nyheten. Fordi Wolves-sjefen, portugiseren Nuno Espirito Santo, har lenge vært en stor fan av iren og har skrytt offentlig av ham – en rekke ganger. Et salg nå, var ikke sannsynlig – trodde Wolves-fansen.

Overgangsvinduet er brennhett, enda mange klubber sliter grunnet pandemiens konsekvenser. Publikum kommer gradvis tilbake i oktober til arenaene i Premier League, men med begrenset kapasitet med store smitte-restriksjoner. Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! Og må betale drøyt 200 millioner kroner.

Jorge Mendes

At José Mourinho velger å hente en av de spillerne som spiller de flest kamper under Wolves-manager, Nuno Espirito Santo er ikke overraskende. Den tidligere Chelsea og Manchester United-sjefen skal være fan av Iren. Men at Wolves lar 28-åringen gå nå. Det er veldig overraskende – om ikke ulvene har en erstatter nærmest klar, da. Og det er det vi mener Nuno og Fosun har på agendaen før 5. oktober.

Lest? Siste nytt fra Premier League – fansen tilbake?

Viktig Jorge Mendes, agenten over alle agenter. Som har både José Mourinho og Christiano Ronaldo i stallen – har sannsynligvis flere spillere på blokka. Som kan bli Wolves spillere.

Gjennom sitt selskap Gestifute, som deleies av nettopp Fosun International – har Mendes jobbet tett med Nuno og Wolves siden 2017. Da Nuno Espirito Santo ble Wolves-manager. Nuno og Mendes er gode venner fra 25 år tilbake i tid. Da faktisk Nuno var Mendes’ første klient. Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! Et kjøp, et salg, som får store overskrifter i England de nærmeste dagene.

Fosun selger med fortjeneste

Vi vet at Wolves-eierne, styrtrike Fosun International er et forretningsselskap med nese for god business. Matt Doherty, med 9 kamper for Irland ble kjøpt fra Bohemians i 2010 for £75.000. Som jo er en latterlig lav sum, sett i lys av markedet den gang og i dag.

Det hører med til sjeldenhetene at en spiller i Premier League, spiller ti år, ti lange sesonger for ett lag. Mat Doherty spiller høyre vingback og har mer enn 260 kamper for ulvene. Salgssummen til Spurs skal ligge på rundt £20m. Fosun selger med fortjeneste. Det har skjedd tidligere og vil garantert skje igjen.

Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!
Matt Doherty går fra Wolves til Tottenham Foto: Wikipedia.org

Wolves-fansen er litt smånervøse, all den til deres meget populære manager, Nuno Espirito Santo, ikke har forlenget kontrakten. (Han har ett år igjen av den forrige) vil det være usikkerhet rundt hans framtid. Vi som følger Wolverhampton Wanderers tett, vet at nettopp Matt Doherty har vært en viktig spiller for Wolves under Nuno. Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! For å styrke sin stall.

Forsterkninger på hver plass

I Nunos favoritt-formasjon, 3-5-2, har nettopp Doherty vært en meget sentral spiller i alle de tre fantastiske sesongene under portugiserens ledelse. Iren har blitt brukt som ving når laget har vært i angrep, og som forsvarsspiller når dette er nødvendig for Wolves.

Det er mange som hevder å vite at Matt Doherty har vært blant den beste i denne posisjon i Premier League, to sesonger på rad. Kun slott av Liverpools Trent Alexander-Arnold. Det sier litt om hvor viktig spiller 28-åringen har vært for Wolves og Nuno.

Wolves-fansen har vært i fistel tidligere, når antatt stjernespillere har forlatt skuta etter suksessrike-sesonger for klubben. Fosun har sørget for forsterkninger på hver plass, siden opprykket fra Championship. Sett bort fra Matt Doherty og kapteinen, Conor Coady. Den eneste spilleren i de øverste ligaene i Europa, som har spilt samtlige minutter – i to sesonger på rad. Imponerende.

Mange hevet øyenbrynet når skotten, Barry Douglas ble solgt til Leeds etter opprykket til Premier League. Men han ble erstatt av den spanske venstre-backen, Jonny Otto, som kom fra Atletico Madrid. Helder Costa og Ivan Cavaleiro ble også solgt fortløpende, men erstattet av mexicaneren Rául Jiménez, spanjolen Adama Traore og portugiseren Diogo Jotoa.

Progresjon i kvalitet

Slik håper fansen det vil fortsette. Arsenals unge ving-back, Ainsley Cory Maitland-Niles, som blir 23 år 29. august, kan være den spilleren som erstatter Matt Doherty. Maitland-Niles spilte hele kampen for Mikel Arteta da “Gunners” tok hjem Fa-cup trofeet, ved å slå Chelsea.

Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham! om det er et riktig salg av Wolves, og et riktig kjøp av Spurs, får vi vite om sesongen kommer i gang, 12. september.

Wolves har progresjon i både kvalitet og kanskje kvantitet denne sesongen. Det er i hvert fall det overordnede målet for den tredje sesongen i Premier League. Spillerstallen ble for spinkel i maraton-sesongen som gikk over 378 dager. Til slutt var det ikke krefter igjen, når gode Sevilla stod på motsatt banehalvdel i Europa League-semifinalen. Det endte med et forsmedelig tap – der ellers så sikre Jiménez bommet på straffe.

Vi tar med at Paul Pogba har trukket seg fra landskamp med Frankrike – grunnet en positiv Corona-test. Også Tottenhams Tanguy Ndombele skal ha testet positivt. Om dette får noen konsekvenser for seriestart 12. september er for tidlig å si sikkert.

Skal du være med på leken, få siste nytt fra ball-øya, bør du lese Norges kuleste blogg som har siste nytt fra England. Hver dag.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ikke bare menn som studerer kvinner

Ikke bare menn som studerer kvinner. De ser og studerer andre kvinner, like ofte om menn. Men kvinner ser ikke...

Lukk