Manchester United bruker enorme summer på noen få enkeltspillere Lukaku, Lindelöf og Pogba. På til sammen £200 mill. Manchester City har på samme tid brukt ca £250 mill på dobbelt så mange spillere.

Noe mer penger enn Manchester United, men nok til at Mourinho synes det er for galt, at konkurrentene bruker for mye penger på ikke fult så gode spillere. Noe han åpenbart burde ha holdt kjeft om, og heller være glad for i så fall.

Mourinho liker ikke at andre klubber bruker mye penger Foto: Goal.com

José Mourinho har også ytret ønske om å forsterke laget ytterligere før seriestart med to spillere. Samt at også Zlatan Ibrahimovic kan få forlenget kontrakt, hvis han blir raskere frisk enn først antatt. Noe som kan gjøre at det er nettopp Manchester United som bruker mest penger av alle.

«I’m used to clubs paying big for big players. Now everybody pays big money for good players.»

José Mourinho

Portugiseren er kjent for å kaste stein i glasshus, med kontroversielle uttalelser om andre lag, spillere og trenere, også egne spillere får så hatten passer om Mourinho ikke er fornøyd. Også dommerne i Premier League er på vakt når «The Special One» har noe å si.

Tottenhams kontroversielle styreformann Daniel Levy er en annen personlighet, som gir seg over av pengene som brukes av de største klubbene før kommende sesong. ‘Spurs’ har ikke brukt en shilling på nye spillere, men faktisk solgt en av sine beste menn til en av sine argeste konkurrenter, da Kyle Walker gikk til Manchester City for £45 mill.

Her er de største kjøpene så langt i dette overgangsvinduet, til engelske klubber:

  • Lukaku til Manchester United for £75 mill.
  • Morata til Chelsea for £60 mill.
  • Mendy til Manchester City £52 mill.
  • Lacazette til Arsenal for £46,5 mill.
  • Walker til Manchester City for £45 mill.
  • Silva til Manchester City for £42 mill.
  • Bakayoko til Chelsea for £40 mill.
  • Ederson til Manchester City for £35 mill.
  • Salah til Liverpool for £34 mill.
  • Lindelöf til Manchester United for £31 mill.

Det er som kjent mer enn én hel måned til overgangsvinduet. Erfaringsmessig er det ofte de to aller siste døgnene av vinduet – der noen overraskelser skjer i de aller siste timene mot 1. september.

Sett i lys av hva pengene går til i den respektive klubb i Premier League er det nettopp Tottenham som bruker mest, på en splitter ny stadion med plass til 61.000 tilskuere – til en prislapp på £750 mill.

Tottenham skal derfor spille sine kamper kommende sesong på Wembley stadium, Nord-Vest i London. White Hart Line er historie etter 118 år. Men om Mauricio Pochettinos mannskap holder nivået og kan sloss om seriegull – uten endringer og uten backen Kyle Walker, er vel heller tvilsomt.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
ER DU TRYGG NÅR DU GÅR HJEM ALENE?

Dette enkle trikset gjør deg MYE tryggere! Selvsagt skal vi føle oss trygge i vår egen by. Men det er...

Siste sommer sammen?

Siste sommer sammen? Det er et velkjent begrep at mange forhold som sliter inn i sommerferien, vil få enda flere...

Lukk