Mourinho mot Pep – United mot City. Søndag 10.desember stilles verdens fotball-fokus mot Old Trafford og den røde delen av Manchester by.

De blå kommer på besøk. Denne kampen er så mye mer enn et lokaloppgjør.

United mot City er en aldri så liten storkamp, en seriefinale. Mye kan avgjøres med resultatet fra denne kampen mellom de to tidligere kompisene, Pep Guardiola og José Mourinho.

Maktkampen står skrevet i neonlysene fra den majestetiske stadion. Det står om tre viktige poeng, om tittelen og statusen mellom de to managerne.

Lest? Premier League – julen 2017

For vinner Manchester City på søndag, vil de lede den engelsk Premier League-tabellen med 11 poeng. Det vil bli vanskelig for noen å ta igjen – til tross for at det skal spilles 22 kamper til etter denne.

Mourinho mot Pep – United mot City.

Mourinho mot Pep - United mot City

Vinner Manchester United mot City på søndag derimot, er det full kamp om ligatittelen, som både Guardiola og Mourinho har fryktelig lyst på. Da vil United ligge kun 5 poeng bak, og kan lettere ta igjen City på sikt. Vi tror derimot at begge lag frykter et tap for mye til å kaste sitt beste mannskap framover, vi tror på uavgjort i toppoppgjøret. Dermed like stor avstand på tabellen, 8 poeng, som gir fordel Pep og City.

Paul Pogba dummet seg ut i forrige seriekamp og fikk rødt kort. En viktig spiller for Mourinho og United så langt denne sesongen, men som må sone karantene i denne kampen, det kan fort bli utslagsgivende mot City.

Som vi skrev allerede før sesongstart, vil denne sesongen stå mellom Manchester-lagene, Pep mot Mourinho og City mot United. Så langt har de to lagene sanket flere poeng enn sine motstandere, men de nest best begynner å rasle med sablene. Særlig Liverpool har spilt meget bra, Arsenal og Chelsea vinner også oftere og oftere. Denne sesongen er ikke avgjort, men vi tror fortsatt Manchester City vinner.

Pep har det beste laget; som spiller best fotball, scorer mest mål og har flere gode enkeltspillere som kan avgjøre fotballkamper til sin fordel. Vi ønsker å nevne Kevin de Bruyne, som har vært den beste spilleren i Premier League denne sesongen, og Raheem Sterling har ikke vært langt bak, etter vår mening.

Lest? Premier League skråblikk 2017/2018 

Overgangsvinduet åpner som kjent 1. januar 2018, og gir alle lag muligheter til å endre på spillerstallen. Dette gir åpenbart alle lag med midler til å forsterke, og kvitte seg med feilkjøp. Tidligere har ikke ‘januar-vinduet’ gitt de helt store signeringene. Det er midt i sesongen, de fleste lag kvier seg derfor fra å selge.

Manchester United hjemme på Old Trafford er en vrien nøtt for alle som kommer på besøk. Mer enn 40 kamper på rad har lag forsøkt å vinne, uten å lykkes. Mourinho har fått skikk på sin tropp, både foran og bakover på banen. Ingen av de gjestende lag har vært så gode som Manchester City, men vi tror begge parkerer hver sin ‘buss’, foran hvert sitt mål. Denne kampen skal ikke tapes, tror vi Mourinho og Pep forteller sine spillere.

Paradoksalt nok, er United og City vinnere av hver sin gruppe i Champions League og dermed videre til kvartfinaler. Hvor også Tottenham, Chelsea og Liverpool også er videre. For aller første gang har en nasjon fem lag videre blant de siste 16 lagene. Imponerende.

Rent teoretisk, er det sjanser for at City og United møtes i avgjørende kamper i Champions League også. Og nevner bare i forbifarten at finalen spilles 26. mai 2018, på Olympiastadion i Kiev, Ukraina.

Sett av tid til kampen om Manchester, søndag 10. desember.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bekymret? Vil du ha trøst?

Alle kan huske å ha kjent på følelsen av bunnløs fortvilelse, sorg, angst og bekymring med jevne mellomrom. Bekymret? Vil du ha...

Jesus

Jesus, denne langhårede fyren som etter sterke rykter skal ha levd på jorden for mer enn 2000 år siden, og...

Lukk