Mourinho på vei vekk! Krisen i Manchester United, kom langt raskere enn mange hadde spådd, til tross for en trøblete oppkjøring til ligastart.

Mange tror det kun er José Mourinhos forhold til vise-styreformann, Ed Woodward som er årsaken til problemene på Old Trafford.

Lest? Mourinho sparket før jul? 

Fergie

Mye tyder derimot på at det er avgangen til managerens mangeårige assistent, Rui Faria, som hadde et godt forhold til Mourinho, og som var hans høyre hånd i 17 år. Som er en medvirkende årsaken til all uroen i klubben. Nå er Faria borte, og det mener mange har forårsaket dårlig stemning i garderoben, der sjefen sjeldent snakker med egne spillere – så også etter tapet mot Brighton på søndag.

Mourinho på vei vekk – er ingen hemmelighet.

Som forfatter, kunne man faktisk ha skrevet en hel bok om de elendige forholdene i storklubben, Manchester United og tragediene som har rammet klubben etter Sir Alex Ferguson eventyrlige bragd gjennom 25 år. Men foreløpig skriver jeg heller denne artikkelen enn boka. Tabbene har stått i kø siden den gang og to av disse heter David Moyes og Louis van Gaal. Begge med en vinnerprosent på drøyt femti.

Det faktum at Mourinho, har større vinnerprosent enn ‘Fergie’ i skrivende stund (61%), blir ikke tatt ad nota. Fordi Ferguson styrte så lenge (1500 kamper) og fordi Sir Alex hadde stålkontroll, lite kom ut i media og trofeene kom som bestilt, da blir det søkt å sammenligne legenden med bråkebøtta Mourinho.

Trehodet troll

Media, særlig de engelske journalist-gribbene, elsker å rote i negative saker rundt de største navnene i den engelske fotballen. Ingen har flere overskrifter enn Manchester United og José Mourinho. Denne gang, er det nok mer hold i elendighetene enn tidligere. Det trehodede trollet er Woodward, Pogba og Mourinho. Tre hovedroller i det som kan bli en krise for verdens største og rikeste fotballklubb, en krise som eskalerer om ikke én eller to av disse forsvinner. Kanskje alle tre.

Mourinho på vei vekk!
Det trehodede trollet i Manchester United ligger dårlig an Foto: YouTube

I følge anerkjente «The Times«, skal det demonstreres før, under og etter kampen mot Burnley kommende helg. Demonstreres fra misfornøyde fans, som har snudd seg mot Ed Woodward og de amerikanske eierne, som sjeldent uttaler seg om tingenes tilstand, den beryktede og lite populære Glazer-familien. Det betyr på ingen måte at Mourinho er fredet som manger på » The Theatre of Dreams«, det betyr kun at vise-styreformannen og eierne skal få vite at de ikke er ønsket, de heller. På et banner som skal vises over Old Trafford, og Manchester by, skal det stå: «ED OUT – LUHG» (Love United Hate Glazers)

Media

Drittkasting i media er vanlig i engelsk fotball, særlig der det ikke går like godt som forventet. Problemet for Mourinho er at det er så mange som mener noe om jobben han gjør, ikke bare avisene, bloggere, TV-journalister, eks-spillere med Paul Scholes i spissen, Paul Pogbas manager, Mino Raiola, har også kastet seg inn i debatten rundt sin spiller og mener Pogba bør få gå snarest. Scholes på sin side, hadde ønsket å kjøre både verdensmesteren og agenten hans til flyplassen om han ble spurt.

Det ulmer i gresset på Old Trafford, og sjeldent har det vel vært mer turbulent i gangene på den tidligere så suksessfylte arenaen – under Sir Alex Fergusons glanstider. En periode med suksess som eierne og styremedlemmene så gjerne skulle hatt tilbake, men som så langt har endt med negative omtaler og skuffende sportslige resultater.

Milliarder av kroner er brukt i tiden etter Sir Alex gav seg, Mourinho hadde fem navn på blokka han levert til sin vise-styreformann, kun tre av disse ble innfridd. Argumentet var at spillerne som var i troppen var gode nok. For manageren, av Mourinhos kaliber, er det krise nok. Forholdet med Woodward og Mourinho er neppe det beste.

Framtiden

Manchester United trenger sterke personligheter på sentrale plasser for å ta tilbake tronen som det beste laget i England og for å markere seg blant de beste i Europa. Da er det direkte provoserende for Mourinho, at Zinedine Zidane, skal ha uttalt at han ønsker jobben hans. Franskmannen har vunnet alt med Real Madrid, flere ganger, og er rangert meget høyt på listen over managere som kan ta over Manchester United.

Framtiden er høyst usikker for Mourinho, Woodward og Pogba. Trollet sprekker som kjent, før eller siden. Klubben vil åpenbart bestå, og med ny sportssjef på plass snart, kan endringene komme raskere enn mange har forventet, fordi Manchester United ikke har råd til å sakke lenger akterut, bak Manchester City og Liverpool enn de er på vei nå.

Fotballen særlig Liverpool og Manchester City spiller for tiden, er en helt annen enn den trøstesløse gampefotballen Manchester United spiller under Mourinho. Helt uten struktur og samhandling, uten glød og den nødvendige innsatsen som skal til – for å vinne kamper i Premier League, uke inn og uke ute.

Ingen kan forutsi hvordan resultatene blir i fotball, men det er lett å se at den tidligere Chelsea-manageren ikke trives rundt egne spillere. Kun to kamper spilt i Premier League og Manchester United er tre poeng bak de beste. Spillerne har ikke hatt den rette innstillingen, ifølge Paul Pogba. Da er det betimelig å spørre; når skal spillerne være riktig påskrudd mentalt, om de ikke engang er det etter én eller to serierunder? Mourinhos menn ble til tider rundspilt av Brighton, et lag som av mange er spådd til nedrykk.

Å avsløre for media at man er misfornøyd med alle, bortsett fra seg selv, er lite sjarmerende. Den tidligere så spesielle fyren som kom til balløya med glimt i øyet, hadde alt. Til og med sjarm, da han tok over Chelsea i 2004 og vant alt. José Mourinho minner i dag om en som lett kunne tatt rollen i filmen, «Gretne Gamle Gubber».

Tiden er i ferd med å renne ut for José Mourinho i Manchester United.

Kilde: TheTimes.co.uk

Vargas

Tags: Ed Woodward, Glazer, José Mourinho, krise, Liverpool, Manchester City, media, Old Trafford, Paul Pogba, Sir Alex Ferguson, styreformann, trehodet troll, Zinedine Zidane

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skolestart gir ny priskrig – Kiwi fører an!

Skolestart gir ny priskrig - Kiwi fører an! Etter en lang og varm sommer er det igjen duket for langt...

Strekker ikke pengene dine til?

Strekker ikke pengene dine til? Om du er singel eller i ett forhold med felles økonomi, er direkte avgjørende om...

Lukk