Mourinho sparket før jul? Manageren med det store navnet og de enorme merittene. Mannen med en suksessrik karriere i flere forskjellige land. Har han mistet gnisten, ferdighetene og evnen til å vinne trofeer?

Men hans lederstil er kontroversiell, han er arrogant mot media og egne spillere, og skal vi tro journalistene som følger Manchester United generelt, og Mourinho spesielt – makter portugiseren sjeldent å lykkes tre sesonger på rad. Mourinho sparket før jul?

Snart begynner Premier League igjen, José Mourinho klarte 6. plass første sesong, deretter en brukbar andreplass, men hva skjer nå? Det murrer i kulissene og alt er ikke som det skal i Englands største klubb. Skal det bli sportslig suksess, må spillerne ha tro på managerens plan. Slik klubben framstår, er det nettopp her problemet ligger, men vi kan bli lurt. Mourinho er en mester sjakal som kan lure alle.

Om Mourinho blir sparket allerede før jul, hvis problemene eskalerer, slik vi er vant til at de gjør i den tredje og vanskelige sesongen for “The Special One“. Er det likevel en overraskelse, all den tid en storklubb som Manchester United, ansetter meritterte trener for lengre tid av gangen.

Treningskampen mot erkerival Liverpool i USA – gav kanskje ikke så mange svar. Mourinho sparket før jul?

Mourinho klager

Tapet kunne vært langt større, men det endte med 1-4 og Mourinho var seg selv lik etter kampen. Skyldte på at Paul Pogba ikke er tilbake, og at det var kun smågutter som spilte en ubetydelig kamp. 55-åringen klagde også på at ledelsen på Old Trafford ikke er villig til å strekke seg langt nok etter de spillerne han har ønsket seg.

Dette har manageren kanskje rett i, men vet Mourinho at Premier League sparkes igang 10. august og at overgangsvinduet stenges dagen før?

Managerens filosofi har lenge vært å ta støyten i media, for egen spillergruppe for at spillerne skal holde fokus på det er som er viktigst, nemlig kampene. Mourinho er en mester i avgjøre storkampene til sin fordel, det gjorde han til gangs med Manchester United forrige sesong, bortsett fra FA-cupen, men hvor lenge har han garderoben denne gang? Mourinho sparket før jul?

Mourinho sparket før jul?
Mourinho Foto: Wikipedia.org

José Mourinho er blant de beste i faget fortsatt, har en enorm merittliste, vunnet det meste i de fleste klubbene han har vært. I Inter, Real Madrid, Porto og Chelsea ved to anledninger har han skaffet store og viktige trofeer, men i Manchester United kan det være vanskeligere å lykkes, fordi man alltid vil bli sammenlignet med Sir Alex Fergusons fantastiske suksess.

Det skurrer i Manchester United

Så langt er det en hel del som skurrer, forholdet til Pogba er på frysepunktet og den franske verdensmesteren er ønsket tilbake til Juventus. Byttet av Henrikh Mkhitaryan og Alexis Sanchez er det flere som mener var en tabbe av Mourinho. Forsvaret hos Manchester United, er det all grunn til å stille spørsmålstegn til. Eric Bailly, Luke Shaw er småskadet, Smalling er skadet. Det samme er Matic og Valencia. Diogo Dalot (19) er en av få nye spillere, en forsvarsspiller, som neppe får mange kamper ennå. Går kanskje til og med ut på lån.

Brasilianske Fred kom denne sommeren, en solid midtbanespiller med mer enn hundre kamper for Sjakhtar Donetsk, og som blir en viktig spiller for Manchester United. Fred har skrevet en femårskontrakt. Men hvem skal ta grep, hvem skal score målene og hvilke spillere skal gå foran og gjøre Manchester United til en gjeng med spillere – som nekter å tape fotballkamper?

Øverst på Mourinhos ønskeliste er Leicester og Englands Harry Maguire, en spiller som kunne ha fått skikk på United-forsvaret, men som neppe blir noe av før spillere selges. Det er snakk om både Rojo og Darmain ut, før £65 mill. kan legges på bordet for landslagsspilleren. Mourinho sparket før jul?

Assistenten forsvant

Den tidligere Chelsea-manageren har sin måte å gjøre ting på, men alt er ikke lenger som det skal rundt Mourinho før sesongstart. Borte er hans assistent gjennom 17 år, Rui Faria (42) trakk seg etter endt FA-cup tapet, forrige sesong. Men det er også en del spillere som ikke er fornøyde med spillerstil og måte Mourinho jobber på. Styret på Old Trafford har allerede diskutert managerens framtid. Det skal ikke mange krumspringene til før “The Special One” er historie som sjef for verdens største klubb.

Skal Manchester United igjen ta tronen i Premier League, må det sportslig suksess til, uansett.

Da kan man ikke bruke det antall millioner av pund Mourinho har vært til del, og ikke lykkes. Det har verken eierne, stryet eller fansen tid til å vente på. Manchester United må være i toppen Premier League og avansere til sluttspillet og helst ta Champions League trofeet så snart som mulig. Det er det ikke sikkert José Mourinho lykkes med. Slik laget framstår, slik fotball som spilles og slik manageren oppfører seg før, under og etter kamp – kan det bli en krisesesong av de sjeldne.

Liverpool og Man City langt foran

Liverpool virker langt mer harmoniske og oser av overskudd. I tillegg har Klopp langt mer spennende og bedre spillere å velge blant enn Mourinho har i Manchester United. Vi tror derfor Liverpool kommer til å sloss mot Manchester City om ligagullet. Vi tror også at Manchester United skal slite med å nå Champions League.

Alt tyder på at forskjellen mellom José Mourinho og Pep Guardiolas måte å spille fotball på, blir minst like stor denne sesongen, som forrige. Da kan man lett forstå at det viskes og tiskes i styrerommet på Old Trafford. Allerede før jul, kan de være tvunget til å ta dramatiske grep.

Mourinho sparket før jul? Vi blir ikke overrasket – denne gangen heller.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jævla Balder!

Jævla Balder! Du har kanskje kjørt den? Den styggeste berg og dalbane på selveste Liseberg, Gøteborgs stolthet. Balder, laget i...

Lukk