Mourinho suksess med FA-cup trofeet. Mange medier, både engelske og andre, elsker å skjelle ut, kritisere og hakke på Manchester Uniteds manager. Ofte uten grunn, eller på bakgrunn av hans uttalelser eller måten han behandler egne spillere på.

Noen ganger også for de taktiske feilene ved laguttak og forsmedelige tap.

Lest? Overgangsvinduet, VM, Play Off og ryktebørs

Men kanskje er det nettopp dette som gjør José Mourinhos lag til utfordrere til ethvert trofe, kanskje er det nettopp Mourinhos grundige analyser, arrogante stil og til tider usympatiske utsagt – som gjør ham til den vinneren han faktisk er?

Det blåser som kjent på de øverste tinder, og få managere i engelsk fotball trives så godt som nettopp, José Mourinho.

Mourinho suksess med FA-cup trofeet.

Mourinho suksess med FA-cup trofeet
Conte vs Mourinho Foto:  Metro.co.uk

Faktum er at portugiseren som tidlige ble omtalt som “The Special One” faktisk er en av de mestvinnende managere på kloden, og han er utvilsomt sulten på mer suksess.

For Manchester United har Mourinho rukket to fulle sesonger siden 27. mai 2016, med FA-cup trofeet i hende lørdag 19. mai – kan fansen glede seg over mer sølvtøy i det digre premie-skapet på Old Trafford. Kun Chelsea står i veien på Wembley, fotballverden vil følge storkampen nøye.

Å nå finalen og kanskje ta trofeet i FA-cupen henger høyt for alle lag i England.

Mourinho har 12 cup-trofeer i sitt belte, en hel haug med seriemesterskap, og han kan komme til å lykkes hos sin nåværende arbeidsgiver også, slik han gjorde det med Chelsea tre ganger. Han vant både ligacupen og Europa League forrige sesong, med Manchester United.

Til tross for at det er i et tredje år, i den tredje sesongen av de fleste klubber 55-åringen sliter mest. Da kan det hende spillerne har gått lei og ikke orker å bli hudflettet av den engasjerte manageren lengre.

Det er liten tvil om at Mourinho har peiling på hva han driver med. Svært få managere har vunnet Champions League med to forskjellige lag, og blitt seriemester hele tre ganger med et tredje.

Lest? Premier League – Hvem kan tukte Manchester City?

Etter å ha vunnet med Chelsea, i sin andre periode gikk det helt galt, og etter kun 17 kamper i påfølgende sesong var Mourinho ferdig. Suksess og fiasko snur aldri så raskt noe sted, som på toppen av fotballverden. José Mourinho vet det bedre enn noen andre.

Sir Alex Ferguson holdt spillerne i sjakk på sin måte, over flere tiår og vant nesten hver gang. Mourinho bruker nok mer tid på treningsfeltet enn de fleste andre managere, og er perfeksjonist til fingerspissene. Men suksessen koster i to spann med spillergruppa. Flere svake resultater, mot særlig antatt svakere motstand i slutten av sesongen – har fått mange til å miste trua på Mourinho.

Spillerne hans har sett misfornøyde og utilpasse ut. Kanskje fordi tittelen glapp til naboen City, rett etter jul og at etter dette, ble det stadig vanskeligere å motivere seg til å gi alt for laget. Andreplassen i ligaen var sjeldent truet, okke som.

Å havne rett bak Manchester City i ligaen, men foran Tottenham, Liverpool, Chelsea og Arsenal er litt typisk Mourinho. Han får svært sjelden kudos for bragdene han gjør med sine lag. Denne sesongen har Manchester United, som eneste klubb av de seks store – vunnet mot samtlige. sannsynligvis tar han hjem FA-cupen også.

Mourinho får åpent sjekkhefte i sommer og kan kjøpe fritt fra øverste hylle, så lenge han holder spillerantallet i troppen nede på rundt tretti spillere. Han bør altså selge før han kjøper.

Fansen som følger Manchester United fra fjern og nær, verden over, bør prise seg lykkelig over at José Mourinho har forlenget sin kontrakt til 2020. Endringer i stallen vil komme, spillere vil bli solgt, nye komme inn og Mourinhos higen på suksess har neppe vært større.

Manchester City, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Chelsea – som de største utfordrerne, skal spille bra fotball over tid, om de skal klare å holde Manchester United bak seg på tabellen, neste sesong.

Vi tror Mourinhos tredje sesong for Manchester United ble den beste, og vi tipper sesongen blir langt jevnere, enn den Manchester City eide fra start til slutt.

Er du fan av Manchester United, spår vi gode tider i møte, trøste deg med at vi tipper veldig bra på denne bloggen. Vi forutså Manchester City som seriemester med Manchester United som nummer to denne sesongen.

Vi er dessuten raskt ute med alt av siste nytt i Premier League – sommeren igjennom. Følg oss gjerne på Facebook.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Everton har sparket sin manager!

Big Sam Allardayce fikk bare 6 måneder som sjef i stolen på Goodison Park. En avgjørelse som var forventet etter...

Lukk