José Mourinho er tilbake i Premier League for fjerde gang. Portugiseren som tidligere ble omtalt som “The Special One” tar ansvaret for sitt tredje lag og er i den engelske toppserien for fjerde gang.

To runder med Chelsea, én med Manchester United og nå som ny manager for Tottenham er sirkus Mourinho tilbake i det gjeve selskapet. At den meritterte fargeklatten har fått sparken fire ganger tidligere er altså ikke avgjørende nok – for å få nye lukrative tilbud.

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

Hvor lenge kan en manager flyte på gamle meritter?

José Mourinho har vunnet det som vinnes kan, i flere forskjellige ligaer enn noen andre managere. Men, og det er et stort og viktig men. Det begynner å bli lovlig lenge siden han vant noe som helst, og da tar vi med at han vant noe cup greier med Manchester United.

Jose Mourinho has been appointed Tottenham manager, succeeding Mauricio Pochettino who was sacked on Tuesday.

BBC.com

Det vi dog husker best fra tiden hans i Manchester, var at han forsuret miljøet i en av verdens største klubber og gjorde gode spillere dårligere. En managere som tror han er større og viktigere enn klubben han har ansvaret for – er ingen god manager.

En manager bør ha respekt for spillergruppa han trener og har et ansvar for hver enkelt spiller får det beste ut av sin karriere under kontrakt med det laget det gjelder. Slik var det i Chelsea også, Mourinho fikk spilleren i mot seg og det endte som det måtte gå.

Nå er han altså tilbake i Premier League, bare 11 måneder etter å ha blitt jaget fra Manchester, der Ole Gunnar Solskjær tok over ansvaret. Nå erstatter Mourinho, Mauricio Pochettino som ble avskjediget fra jobben som manager i Tottenham, for få timer siden.

Mourinho hadde åpenbart takket ja i forkant av den sparkingen.

Ingen andre ligaer enn i Premier League, sparkes managere raskere, for manglende sportslige resultater som begrunnelse. Kanskje bortsett fra i Championship, som også har en høy prosent av skifte hva managere angår.

José Mourinho tar ikke med seg Rui Faria, som trakk seg som assistent under den turbulente tiden i Manchester United. Faria gjør det meget godt som manager i Qatar. Men den nye sjefen på Tottenham Hotspur Stadium plukker likevel med seg assistenter han har jobbet med tidligere.

Noen mener å vite at dette er et smart valg av styret og eiere i Tottenham (Enic Group og Joe Lewis) fordi det vil gi en ny giv med nytt budsjett og nye kjøp. Mourinho har ikke takket ja til noe han ikke kan stå for, derfor er det gjort klar store summer til forsterkninger.

I tillegg skal Tottenham gjøre alt de kan for å beholde de stjernene de har.

Harry Kane blir værende og får tilbud om nyt kontrakt, det samme gjør danske Christian Eriksen, som lenge har vært linket til andre og større klubber. Også Dele Ali skal være en viktig spiller Mourinho ønsker å ha med videre. Det er ventet at det først og fremst er forsvaret som blir fornyet – under portugiserens regime.

Som sin assistent har Mourinho valgt Joao Sacramento, fra rollen som assistent til manager Christophe Galtier i den franske klubben Lille. Fysiske trener blir Carlos Lalin og Giovanni Cerra får ansvaret for taktikk og analyser. Utvilsomt bra folk på hvert sitt felt, men er det nok til å gjøre Mourinho til den rette mannen for Tottenham?

Vi forventer turbulens, utro, krangling med spillere og uortodokse treningsmetoder, kjefting og klaging på alt fra dommere til dårlig London-vær. Alt kan nemlig skje med José Mourinho som manager. Dessverre.

Mourinho jakter alltid trofeer, han går ikke etter stilkarakterer og parkerer gjerne bussen for å forsvare en ledelse, og er villig til å spille ræva fotball, bare laget vinner. Pochettino var en langt mer offensiv manager.

Ifølge britiske kilder skal det være, som vi var inne på i vårt innlegg om Pochettinos avsettelse, Brendan Rodgers i Leicester, som var klubbens førstevalg til å ta over for argentineren, men han ble vanskelig å løsrive fra kontrakten, dermed endte Tottenham opp med José Mourinho.

I følge samme kilder, skal lønna lyde på £15m. per sesong, noe som er dobbelt så mye som Jurgen Klopp har i Liverpool. Best betalt i Premier League er Pep Guardiola i Manchester City som tjener £20m. per sesong. Noe som tilsvarer ca 220 millioner kroner.

José Mourinho blir værende i London og hos Tottenham Hotspur ut sesongen 2023, om han ikke blir sparket før. Det er temmelig alltid en overhengende fare for nettopp det.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pochettino sparket!

Tottenham har Englands flotte stadion, Tottenham Hotspur Stadium, styrtrike eiere og sannsynligvis en av de de beste managerne i Premier...

Lukk