For ofte uavgjort, og for få scoringer har gjort sesongen til «ikke godkjent» etter 30 spilte kamper (12) for José Mourinho og Manchester United.

Skal man vinne tilfredstillende nok kamper, for å komme høyt nok, ut i fra de målsetninger som er satt før sesongstart, å bli blant de fire beste – må man score mål.

Også i Europa league mot Anderlecht nylig, spilte Manchester United svakt, og gav bort en ledelse til uavgjort. Mourinho var nok engang rasende på egne spillere.

Les gjerne: And Chelsea has won it!

Etter 30 kamper, har Manchester United  gjort 20 mål færre enn serielederen. Og i følge BBC, er det 211 dager siden de var innenfor topp fire på tabellen, noe som bør la varselklokkene fortsette å ringe.

Ser man på de åtte kampene Manchester United har igjen av sesongen, 3 hjemme, og 5 borte, 4 i april og 4 i mai – er det ikke mange «lette» kamper. Først Chelsea, og senere Manchester City borte. Så både Arsenal og Tottenham i mai – begge også borte.

Hvem sa det skulle være enkelt å følge opp en fantastisk manager-karriere? Slik det ser ut nå, kan Manchester United få slite mye for å nå årets målsetning, topp fire på tabellen og José Mourinho må revurdere planene og spillerstallen før neste sesong.

Photo: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images

Zlatan har vært en frisk pust på Old Trafford og gjort overraskende mange mål, men å måtte stole på en 35 år gammel spiss, er alene et svakhetstrekk for verdens største fotballklubb.

Anthony Martial og Marcus Rashford har ikke levert godt nok, men de er unge og spillere Mourinho, sannsynligvis vil satse på i framtiden. Likevel er det overveiende sannsynslig at det er nettopp på spissplass det kommer én eller flere signeringer i sommer, litt avhengig hva Zlatan bestemmer seg for.

Svensken har levert varene og har sin egen skjebne i egne hender. Wayne Rooney er det ingen som snakker om lengre på Old Trafford, i hvert fall ikke som spiss-alternativ fra start.

Chelsea vinner Premier League denne sesongen, vær ikke i tvil om det.

Antonio Conte har fått spillerne på Stamford Bridge til å gjøre som han vil. Nettopp slik de har gjort i flere sesonger for nettopp Mourinho. Nesten samtlige av Contes spillere har spilt under portugiseren, men etter Eva Carneiro-gate, Mourinhos bane som Chelsea manager, nektet spillerne å gjøre som sjefen befalte – «The Special One» mistet garderoben. Resten er historie.

Les gjerne: Mendes & Fosun = Wolves suksess?

Forskjellen på lagene, slik de møter hverandre første påskedag, er et lynrask Chelsea lag, et spillende, kontrings sterkt, ballkåt og målfarlig Conte-lag, mot et traust, tregt og tungt Manchester United-lag, som må håpe på en Zlatan i slaget.

Som de fleste vet, er det små marginer i toppfotballen. Hadde Manchester United vunnet alle de kampene som har endt med uavgjort, har resultatene vært fantastiske. På tabellen, ville Mourinho ledet med seks poeng på Chelsea, og selv med bare halvparten av de uavgjort, omgjort til seier – ville alt sett så mye bedre ut.

Manchester United må begynne å avgjøre de jevne kampene til sin fordel, men Mourinho har det travelt, han er ikke særlig lenge hos sine arbeidsgivere. Etter tre sesonger er det ofte over.

Vargas12.com gir deg skråblikk fra engelsk fotball! Følg oss gjerne!

Vargas

Mourinho v Conte at ChelseaMourinho v Conte at Chelsea

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mendes & Fosun = Wolves suksess?

Mendes & Fosun = Wolves suksess? Styrtrike Fosun Group, et kinesisk konsortium, et digert investeringsselskap, som eier en rekke forskjellige...

Maten som får gjestene tilbake

Maten som får gjestene tilbake. Som vert, skal du åpenbart gjøre deg flid med hva du serverer på tallerkenene og...

Lukk