Manchester City spiller fantastisk fotball for et kresent publikum, der Pep Guardiola ser ut til å ha full kontroll. Foreløpig. Vi setter trykk på foreløpig, fordi vi vet det skjedde også forrige sesong, men det gode spillet og seirene forsvant og Chelsea stakk fra.

Lest? Hva er det med José Mourinho?

Denne sesongen har det så langt vært kun Manchester United som har hengt med, nettopp slik Vargas12.com skrev om – før seriestart. Tottenham og Chelsea ligger på de neste plassene, spurs helt likt med Manchester United på 23 poeng. Mens  Liverpool innehar 5. plassen, likt på poeng med Arsenal som har 19. Og her ligger selve essensen i vår påstand.

Etter kun 11 kamper i Premier League ligger Arsenal og Liverpool hele tolv poeng bak City. Begge disse gigantene var selvutnevnt tittel-utfordrere før sesongstart. Mesterne Chelsea ni poeng bak, og Tottenham åtte poeng bak. Det er veldig mye på kort tid.

Ingen vinner Premier League i november, men mange er klar over at det laget som topper tabellen ved juletider, også vinner. Nettopp derfor er det Manchester United og José Mourinho vi vier vår største bekymring i mot, fordi de røde fra fotballbyen hadde noe på gang.

Etter en formendring med negative fortegn, med kun én seier på siste fire kamper, misnøye innad i spillergruppa samt sutring fra sjefen, og en stadig mer troverdig flørt med storlaget Paris Saint-Germain. Er det svært lite sannsynlig at noen andre enn Manchester City blir seriemester i mai 2018.

Vi kan ikke se at andre finner den samme vinnermentaliteten som det er i Manchester City per dags dato. Kun topplaget i Championship, Wolves, har maktet å gå av banen etter 90 minutter mot Peps menn – uten å slippe inn mål. ( Ligacupen, der City avgjorde på straffer)

Når ekspertene tar fram statistikken for Mourinho mot lagene rundt Manchester United, de som ligger topp seks på tabellen – er det kanskje ikke så rart portugiseren ønsker seg vekk fra Old Trafford. Det er nemlig sørgelig lesning. Scoret 4, sluppet inn 17 mål og ikke vunnet en eneste kamp. Tapt 6 og spilt 5 uavgjorte. Disse kampene som aldri endte med tap for Manchester United-manageren tidligere i andre klubber, vinnes nå aldri.

Manchester City har scoret 15 flere mål enn Manchester United, de blå ligger også åtte poeng foran, med kun 1 uavgjort og resten er vunnet – det er fortsatt kun 11 kamper spilt. Når forskjellene blir så formidable så tidlig i sesongen, er det ett lag som utpeker seg som store favoritter, og det er ikke Manchester United.

Vi tror det ettertraktede trofeet havner på Etihad, slik det gjorde i 2011/ 2012-sesongen, på mest mulig dramatisk vis.

Britiske kilder hevder at PSG skal ha kommet med offisielle henvendelser til José Mourinho, vedrørende stillingen som manager. Portugiserens agent, velkjente Jorge Mendes, har bekreftet denne kontakten. Skal Mourinho bli værende på Old Trafford, vil han ha mer penger til å forsterke laget. Det er nemlig ubegrenset med penger i PSG – det kan være nok til å friste manageren til Paris.

Det er ingen hemmelighet at Mourinho er glad i å bruke mye penger, til tross for sportslig suksess i samtlige lag han har vært sjef, er han også den manager på kloden som har brukt mest penger på spillere.

I Chelsea skal ikke alt være bare fryd og gammen heller, til tross for seier mot Manchester United, har flere av Antonio Contes spillere snudd seg i mot italieneren. Midtstopper David Luiz er sistemann på blokka, brasilianeren ble benket i nevnte kamp, angivelig for en krangel med manageren på treningsfeltet.

Vi tar med til slutt at Slaven Bilic har fått sparken i West Ham, og at det faktisk er den utskjelte David Moyes, som tar over etter kroaten.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tema overgrep mot barn inn i skolen

Tema overgrep mot barn inn i skolen. Endelig tar skolene temaet, "overgrep mot barn" på alvor. Og i samarbeide med...

Kontroll på nakenbildene dine? Sikker?

Kontroll på nakenbildene dine? Sikker? I hete øyeblikk under forelskelsens rus er det lett å bli naiv og uforsiktig. Du...

Lukk