Mourinhos siste for United? Det spekuleres høylytt i England, om han har noen framtid i Manchester United, mye tyder på at det kun er snakk om tid før det er over. Som alltid er det fra sine egne man skal få det – slik også i engelsk fotball.

Neste kamp for portugiseren, er selvsagt Chelsea. Sirkelen er definitivt sluttet, Mourinho er tilbake hvor det hele startet på balløya, skulle han få fyken etter nok et tap – borte på Stamford Bridge. 

Lest? Mourinho på vei vekk!

Kampen spilles lørdag kl. 13.30 på TV2 Premium, og er utvilsomt en skjebnekamp for Manchester United, som ligger hele 7 poeng etter tettrioen, som består av Manchester City, Chelsea og Liverpool, alle med 20 poeng og uten tap, etter 8 kamper. Mourinho og hans menn har allerede 3 tap, men det alene er ikke årsaken til at det er krise i den røde delen av Manchester.

Mourinhos siste for United?
Old Trafford – Theatre of Dreams? Foto: Pixabay

Alle de negative overskriftene kommer av Mourinhos personlighet, manglende evne til å se det beste for laget og sine spillere, han snakker så nedlatende om de fleste, særlig enkelte spillere, at troverdigheten hans er i ferd med å fordufte. Selvinnsikten like så.

Mye tyder på at det er nok til å få ham sparket, som om det ikke ser ut til å ha større betydning heller – for mannen som en gang hadde alt. Det beste rykte, den beste statistikken hvor trofeene haglet for de lagene han hadde ansvaret for.

Mourinhos siste kamper kan være nær, vi tippet hans avgang tidligere i sesongen og før jul kan han være borte.

Nå, en skygge av seg selv som ikke finner løsninger, men som nekter å innse problemene, til tross for å ha brukt flere spillere, enn noen andre lag. Statistikken begynner straks å se verre ut, all den tid mannen alle snakker om i engelsk fotball – når han sesong etter sesong, år etter år, aldri makter å bli værende i mer enn to sesonger, før problemene tårner seg opp. 

Mot Newcastle sist, lå Manchester United under 2-0 etter få minutter, men snudde kampen og vant. Det er selvsagt strålende, men det er neppe nok til å beholde jobben. Årsaken er såre enkel. Manchester Uniteds eiere, styret og fans, er vant til å vinne store trofeer, være med i det gjeveste selskapet blant de aller beste i verden.

Da samler man ikke på fjerde, femte og sjette plasser.  Verdens største fotballklubb, skal være blant de aller beste, alltid, men foreløpig ser det ut til at Manchester United, under Mourinho, blir en kasteball gjennom resten av sesongen.

Spillerne er ikke spillekåte nok, manageren har ingen plan, det spilles kjedelig og destruktiv fotball, og laget taper kamper de normalt har vunnet med god margin. Da må det endringer til. 

Åpenlyst krangling med Paul Pogba, sjokkerende uttalelser før og etter kamp, der det alltid er andre enn hans egen skyld, om laget skulle gjøre det dårligere enn forventet, noe som har skjedd ofte denne sesongen. Paul Scholes, den levende legenden, fortalte britiske medier nylig, at ikke engang Lionel Messi, hadde lyktes på Mourinhos lag.

Sjikane av media, for åpent kamera, har ført til at han også er den første manageren i England, som blir straffet for å banne på et utlands språk. Bookmakerne har José Mourinho som soleklar favoritt, til å være den neste manageren til å få sparken. Overskriftene i engelske aviser vil overgå seg selv, skulle det være et eventuelt tap mot nettopp Chelsea, som blir nådestøtet. 

Til Mourinhos forsvar, skal det sies at han har taket på de aller fleste av de beste lagene i England, men noe har skjedd. Det begynner å bli lenge siden det var en vane for Manchester United å vinne kamper, borte som hjemme, uke etter uke. Derfor er oddsen 4,70 på seier til Mourinho og hans menn, på Stamford Bridge, og hjemmeseier til Chelsea gir kun 1,70.

Snart får du ikke igjen innsatsen, om du setter en femmer på at José Mourinho får sparken. Om det skjer nå, før jul eller etter sesongen vet ikke vi, men noen lykkelig slutt for den tidligere Chelsea-manageren, kan vi ikke se for oss i Manchester United.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
TV-aksjonen 2018 – Bli med du også!

TV-aksjonen 2018 - Bli med du også! Denne gang, skal det handle om OSS. Endelig vil noen kanskje si, endelig...

Hva er normal Sex?

Hva er normal Sex? Du kan trøste deg med at all sex er normalt, så lenge det finnes preferanser til...

Lukk